Klik/Tryk for at zoome

Pouilly sur Loire 2014 fra Patrice Moreux

På lager

Sådan en hvidvin, hvor det første glas giver stor appetit på et glas til! Vinen er fransk, men fremstilles på schweizernes nationaldrue, chasselas. Vi anbefaler den til fans af chablis, sancerre og muscadet.  

Franskmændene elsker stilen, som de rosende kalder ”vin de soif”. En tørstslukker - i ordets bedste forstand. (100% chasselas; modnet på ståltank)                        

Næsen er frisk som en havbrise med delikat æbletema samt skrøbelige noter af stikkelsbær og flintet mineralitet. Let og læskende som lemonade! Frugten er flygtig, men vinen har masser af finesse og er ekstremt appetitvækkende. (11,5% alkohol, gemmepotentiale: ca. 2018)      

Loire-guruen Jim Budd: ”I was impressed with the entire range of Sancerres and Pouillys that Arnaud showed me today – impressed both with their concentration and balance”  (Jim’s Loire Blog)

En perfekt aperitifvin – let og forfriskende. Og en ideel ledsager til lette og delikate serveringer. F.eks. sommersalater, rå eller dampede skaldyr, sushi, milde og cremede oste. Serveringstemperatur: 8-10°C

Historien om vinhuset Patrice Moreux går hele 12 generationer tilbage - til de to vinproducerende familier Corty og Moreux. Da Jeannine Corty and Raymond Moreaux giftede sig i 1955, modtog de en 4,5 hektar stor parcel af marken ”La Loge aux Moines” i bryllupsgave. Det således familiesammenførte domaine tog fra 1979 navn efter sønnen Patrice. Patrice Moreaux nyder i dag sit otium på en vingård i Provence. Tilbage i Les Loges (Pouilly-sur-Loire) fører Patrices sønner, Juilen og Arnaud, det stolte familiedomæne ambitiøst ind i fremtiden. Producenten er for nylig opdaget af internationale vinanmeldere, og har i løbet af de seneste par år høstet adskillige +90 ratings fra Wine Spectator og Wine Enthusiast! Husets beplantede areal udgør lidt over 30 hektar i Pouilly samt 6 hektar i Sancerre. 

Læs mere

Passer godt til

Aperitif

Skaldyr

1 fl. pr. stk. 139,95  DKK
6 fl. pr. stk. 99,95  DKK
Indhent tilbud på storkøb
Bestil inden
x timer y min,
og vi sender i dag!

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Vi tilbyder at tage vinen retur på vores regning og returnere hele betalingen - også for den første, åbnede flaske, hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten. (maks. 1 md. efter levering)

Fri fragt v. køb for X mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Drue Chasselas
Servering 10-12 °C
Gemme potentiale 1-4 år
Alkohol 11,5 %
Indhold 75 cl