Klik/Tryk for at zoome

Pouilly-Fume Corty Artisan Silex 2014 Patrice Moreux

Udsolgt

En helt forrygende og rygende mineralsk Pouilly-Fumé fra ambitiøse Patrice Moreux. Fra topårgangen 2014. 

Stilen er typisk sauvignon blanc, men her i seriøs og elegant udgave. Vinen formår på flotteste vis at udtrykke sit unikke terroir. (100% sauvignon blanc; spontangæret; modnet med bærmekontakt på cement – og ståltank)

Frisk og inviterende næse: grapefrugt, lime og umodne stikkelsbær med strejf af hyldeblomst, flinterøg og spejderhagl. I munden lækker og cremet, efterfulgt af 2014-årgangens præcise syre med madæbler og grape. Eftersmagen er sensationel mineralsk - så megen finesse!  (13% alkohol; gemmepotentiale: ca. 2024)

Vinens fedme, mineralitet og sprøde syre gør den særdeles anvendelig i køkkenet. Super til: skaldyr – fra rejesalat til friske østers; lettere fiskeserveringer med citron el. lime; salater; tomatretter; aspargesretter, cremede oste, gedeost. Serveringstemperatur: ca. 11-13°C.

Historien om vinhuset Patrice Moreux går hele 12 generationer tilbage - til de to vinproducerende familier Corty og Moreux. Da Jeannine Corty and Raymond Moreaux giftede sig i 1955, modtog de en 4,5 hektar stor parcel af marken ”La Loge aux Moines” i bryllupsgave. Det således familiesammenførte domaine tog fra 1979 navn efter sønnen Patrice. Patrice Moreaux nyder i dag sit otium på en vingård i Provence.

Tilbage i Les Loges (Pouilly-sur-Loire) fører Patrices sønner, Juilen og Arnaud, det stolte familiedomæne ambitiøst ind i fremtiden. Producenten er for nylig opdaget af internationale vinanmeldere, og har i løbet af de seneste par år høstet adskillige +90 ratings fra Wine Spectator og Wine Enthusiast!

Husets beplantede areal udgør lidt over 30 hektar i Pouilly samt 6 hektar i Sancerre. Der arbejdes terroir-orienteret med parcelvis vinifikation og fokus på fire jordbundstyper: ”Silex” (flintholdigt ler), ”Caillottes” (kalksten med kalkholdige småsten), ”Plateau des Loges” (kalkholdigt ler) samt ”Marne Kimméridgienne” (fossilholdig mergel).  Jordbunden plejes flere gange årligt med pløjning, og kunstgødning er bandlyst.

I kælderen anvendes såvel moderne som traditionelle metoder. Til de første hører skånsom pneumatisk presning af druerne samt temperaturreguleret gæring, mens spontangæring og bærmekontakt er eksempler på mere traditionelle praksisser. Langt størstedelen af husets produktion baserer sig på sauvignon blanc (Pouilly-Fumé og Sancerre), men der er en meget interessant biproduktion af hvidvin fremstillet på chasselas (Pouilly-sur-Loire) samt rosé og rødvin på pinot noir (Sancerre). // 2014 Pouilly-Fumé Corty Artisans Silex er fremstillet på 100% sauvignon blanc fra gamle lavtydende stokke plantet i Saint Andelain-plateauets flintholdige ler.

Dette unikke terroir er anerkendt for at frembringe prestigiøse hvidvine med typicitet og personlighed. Fremstillet ved pneumatisk presning, spontangæring samt modning med bærmekontant på stål- og cementtank.    

Læs mere

Passer godt til

Aperitif

Fisk

Grill

Grøntsager

Pasta

Skaldyr

Ost

Salat

1 fl. pr. stk. 199,95  DKK
6 fl. pr. stk. 159,95  DKK
Udsolgt
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

89 Point

Wine Enthusiast

Bestil inden
x timer y min,
og vi sender i dag!

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Vi tilbyder at tage vinen retur på vores regning og returnere hele betalingen - også for den første, åbnede flaske, hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten. (maks. 1 md. efter levering)

Fri fragt v. køb for X mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Servering 8-10°
Gemme potentiale 2-6 år
Alkohol 13%
Indhold 75 cl