Klik/Tryk for at zoome

Patrice Moreux Sancerre 2019

På lager - 1-2 dages levering Vingaranti

Et helt utroligt held... 2019 er sjette topårgang på stribe i Sancerre, og foretrækker du din Sauvignon Blanc til den mineralske side, så der absolut gode nyheder i vente!

Her har den biodynamisk inspirerede mikroproducent Patrice Moreux, fra sine mere end 30 år gamle og lavtydende vinstokke, skabt en sublim Sancerre, der både imponerer med sin frugtpower og læsker med sit friske og umiskendeligt mineralske touch. Et fremragende køb!.  

Klart et niveau eller to over de to senest anmeldelte årgange... som begge høstede 90 point hos Wine Spectator.

Smagenote

Klar i glasset med friske grønne nuancer. Næsen er herlig ung og aromatisk med fortryllende duft af hyldeblomst, friskskårne grønne æbler, saltet grapefrugt og hvid fersken, der ledsages af nyslået græs, solbærbusk og en eventyrlig kalket mineralitet. I munden let cremet og meget harmonisk med flot frugtintensitet og frisk, underliggende mineralitet.  Mundrensende, læskende og madvenlig finish. Fremragende Sancerre! Drik nu, eller gem 4-7 år fra høståret.

Anmeldelser af Patrice Moreux Sancerre 2019

Nyd den til friske serveringer med fisk og skaldyr, salater og cremede oste. Servér ved 8-12°C

Vinen er fremstillet på 100% Sauvignon Blanc fra udvalgte Sancerre-terroirs i Chavignol and Crézancy. Jordbundens kalk og ler samvirker med det kølige, kontinentale klima om at frembringe Sauvignon Blanc med vidunderlige finesse og unik kalket mineralitet. Druerne høstes fra 30 år gamle vinstokke og presses skånsomt i ”pneumatisk” blærepresse. Mosten spontangærer temperaturstyret på cementtank, og vinen aftappes efter flere måneders bærmekontakt. 

Historien om vinhuset Patrice Moreux går hele 12 generationer tilbage - til de to vinproducerende familier Corty og Moreux. Da Jeannine Corty and Raymond Moreaux giftede sig i 1955, modtog de en 4,5 hektar stor parcel af marken ”La Loge aux Moines” i bryllupsgave.
Det således familiesammenførte domaine tog fra 1979 navn efter sønnen Patrice. Patrice Moreaux nyder i dag sit otium på en vingård i Provence.

Tilbage i Les Loges (Pouilly-sur-Loire) fører Patrices sønner, Juilen og Arnaud, det stolte familiedomæne ambitiøst ind i fremtiden. Brødrene arbejder med inspiration i biodynamik. Det overordnet mål er, at forene højst mulig vinkvalitet med størst mulig bæredygtighed. 
Patrice Moreux er for nyligt opdaget af internationale vinanmeldere, og har i løbet af de seneste par år høstet adskillige +90 ratings fra Wine Spectator og Wine Enthusiast! Husets beplantede areal udgør lidt over 30 hektar i Pouilly samt 6 hektar i Sancerre
.

Læs mere

Passer godt til

Aperitif

Fisk

Hygge

Grøntsager

Fjerkræ

Skaldyr

Ost

Salat

1 fl. pr. stk. 189,95  DKK
6 fl. pr. stk. 159,00  DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

Supervin.dk

Bestil inden
x timer y min,
og vi sender i dag!

Fri fragt v. køb for X mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Servering 8-12°C
Gemme potentiale 4-7 år fra høståret
Alkohol 13,5%
Indhold 75 cl.