
Manzone Barolo DOCG Castelletto 2020
Anmeldelserne taler vist for sig selv… Årgang efter årgang leverer Manzones Cru Castelletto enkeltmarks-Barolo på et himmelstræbende højt niveau. 2020 er bestemt ingen undtagelse!
Vinmarken skråner stejlt fra det østligste Monforte d’Alba ned mod grænsen til nabozonen Serralunga. Markens hældning og jordbunden af sandsten giver en ekstrem naturlig dræning, der i sidste ende frembringer druer og vin med enorm struktur og intensitet i glasset.
Castelletto er gerne nogle år om at folde sin verdensklasse ud, men også her kommer 2020-årgangen os til undsætning…Med sin ekspressive frugtcharme og mere afrundende tanniner fremstår 2020 mere åben og givende ved frigivelsen, end det eksempelvist var tilfældet med forgængeren 2019.
...
Nyd den til fedtmarmoreret oksekød, lam, svamperisotto, kraftige pastaretter og lagrede oste. Servér ved 16-18°C.
Hvordan smager Manzone Barolo DOCG Castelletto 2020?
Castelletto 2020 præsenterer sig klassisk granatrød Barolo med teglfarvede nuancer nær glassets kant... I næsen dyb og dragende med vidunderlig duft af tørrede roser, tranebær, mørke kirsebær og blommer, som fuldendes med komplekse noter af kamfer, trøfler, orangeskal, ristede espressobønner og lakrids... På tungen får du rig og kødfuld Barolo med årgangens toplækre frugt i en storstilet charmeoffensiv. Diskrete fadkrydderier og en helt vidunderlig skovbundsmineralitet melder sig elegant i eftersmagen, hvor tanninerne markerer sig fornemt uden dominans... Manzones mesterklasse får her endnu et nøk opad! Drik nu, eller gem +20 år fra høståret.
Smagenoter
Blomme
Kaffe
Læder
Rose
Tranebær
Smagsprofil
Meget tør
Sød
Meget let
Meget kraftig
Meget blød
Meget tanninrig
Manzone Barolo DOCG Castelletto 2020 passer godt til...
Om Manzone

Den familieejede producent Giovanni Manzone er beliggende i kommunen Monforte d’Alba, med berømte Poderi Aldo Conterno blandt de nærmeste naboer. Og Manzone-vinene holder tilsvarende højt niveau!
Husets historie starter med købet af ejendommen Ciabot del Preve i 1925. Manzone-familien begynder i det små at producere egen vin omkring 1965, og i løbet af de næste par årtier investerer man fortløbende i nye parceller. Midt i 1980’erne er beholdningen af vinmarker - og efterspørgslen på Barolo – vokset så meget, at Giovanni Manzone kan leve af at producere vin i eget navn.
Manzone-familiens ekstremt stejle og højtliggende topmarker med meget gamle vinstokke giver naturligt lave høstudbytter af ekstraordinær høj kvalitet. Resultatet er nogle af de mest koncentrerede og gemmeværdige af alle Barolo-vine.
I markarbejdet hylder Manzone-familien bæredygtige og naturlige prinicipper, og vinplanterne dyrkes helt uden gødskning og brug af insektgift. I vineriet gærer vinen med terroirets og vinkælderens naturligt forekommende gærstammer, og der vinificeres på traditionel vis med langvarig udblødning af drueskallerne. Der tilsættes kun minimale koncentrationer af svovl, og vinene aftappes uden klaring og filtrering.
Siden 2005 har sønnen Mauro hjulpet med ledelsen af firmaet, og i 2012 fulgte Mauros søster Mirella trop. Mauro og Mirella har begge gennemført ønologuddannelsen i Alba. Fra 8,5 hektar i Monforte d’Alba, fordelt på de tre cru’er Gramolere, Bricat og Castelletto, fremstiller Giovanni Manzone ca. 50.000 flasker årligt.