
Domaine Michel & Marc Rossignol Volnay 1er Cru Les Pitures 2016
Få steder i verden lykkedes man med at skabe power og finesse som i Volnay. Endnu færre kan gøre det i så overbevisende stil som Michel og Marc Rossignol gør det med deres 1.er Cru Les Pitures i 2016.
Det er ikke gået Robert Parkers næse forbi, at de laver blændende 1.er Cru-value og Pitures er blandt hans personlige favoritter.
Vinen henter sin uforlignelige finesse og kompleksitet fra det enestående terroir med stejle marker klos op ad den berømte Clos des Ducs.
Med 5 år på fad og flaske er Les Pitures allerede nu lige til at flå proppen af. Men skynd dig, drikkemoden 1er Cru ligger ikke længe på lageret…
Nyd den til grillet fisk, fjerkræ og fuglevildt, oksekød, lyst kød, svamperetter og cremede oste. Server ved 15-17 °C.
Hvordan smager Domaine Michel & Marc Rossignol Volnay 1er Cru Les Pitures 2016?
Elegant, transparent kirsebærfarve i glasset. Et sandt sanse-eventyr venter i næsen med den fineste duft af saftige kirsebær, trøfler, orangeskal, skovjordbær og rosenblade. Slyng vinen i glasset og bemærk den underfundige mineralitet og de let krydrede fadnoter. I munden snor vinen sig blid og silkefin om tungen, mens frugten pulserer med uimodståelig power og let krydret kompleksitet. Lang finish med Bourgogne-typisk skovbundskompleksitet, rusten jord og lakrids, der smukt binder en sløjfe om den formidable smagsoplevelse. Fik vi nævnt de fløjlsbløde tanniner, der blot masserer din mund mens smagsnuancerne udfolder sig… Vidunderlige Volnay! Drik nu, eller gem + 15 år fra høståret.
Domaine Michel & Marc Rossignol Volnay 1er Cru Les Pitures 2016 passer godt til...
Om Domaine Michel & Marc Rossignol
”Rossignol makes very stylish, elegant red wines that are praised for their finesse and elegance”
- Robert Parker
Bag vinen gemmer sig et anerkendt lille familiedomæne i Volnay. Her har familien Rossignol siden 1500-tallet opnået et enestående terroirkendskab, der i den grad skinner igennem i vinene fra familiens blot 6,5 hektar. Michel Rossignol har i en årrække passet og plejet vinstokke for berømte Hospices de Beaune, da han lokalt nyder høj anerkendelse for sit markarbejde og terroirkendskab. Rossignol-vinene fremstilles den dag i dag med stor respekt for traditionen og terroiret, mens lave høstudbytter, frugtbevarende gæring på temperaturstyret ståltank samt lang og kølig modning på op til 20% nye bourgognefade vidner entydigt om opprioritering af kvalitet.
Vindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage