Domaine Louis Lequin Santenay Clos Genet 2019
Domaine Louis Lequin Santenay Clos Genet 2019
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
"95 point. Masser af røde frugter, en anelse friskhed – men først og fremmest en mærkbar portion krydrede kanter og spraglede smagsnoter" – Flaskehalsen (tidl. Årg.)
“96 points – Côte de Beaune 2019” – Robert Parkers årgangstabel
“Burgundy hits the bullseye with the 2019 Vintage” – James Suckling
På udkig efter store Bourgogne-køb til kælderen? Så køb alt, hvad du kan fra årgang 2019!
Vi har fået overtalt michelin-leverandøren, Louis Lequin, til at frigive 20 kasser af deres geniale 2019-udgave af enkeltmarksvinen ”Clos Genet”, der tidligere har præsteret ratings på helt op til 95 points. Det skete i en – på papiret – svagere årgang end 2019, så bare vent til du smager denne sublime årgang… Vi vil gå så langt som til at sige, at det er den bedste vi hidtil har smagt fra dette terroir.
Årgangen er udskreget til at være en af de største i nyere tid i Côtes de Beaune, hvor Robert Parker tildeler sjældne 96 points på sin årgangstabel!
Clos Genet-marken i Santenay var den første mark, familien Lequin erhvervede sig i Bourgogne, tilbage i det herrens år 1679. Måske derfor gør de ekstra meget ud af vinen, som fremstilles af druer fra 65 år gamle, lavtydende vinstokke, og som modnes på delvist nye 228 liter fade fra legendariske Francois Frères.
Muromkransede Clos Genets placering klos op ad 1. Cru Maladière vidner om et udsøgt terroir - og et potentiale for Pinot Noir med klasse og gemmepotentiale. Skænk dig et glas i pokalstørrelse og lad denne store røde bourgogne danse på tungen!
Smagenote
2019-udgaven af Clos Genet inviterer fra glasset med en vibrerende frisk kirsebærrød farve. Næsen bærer Louis Lequins ”trademark” af kølig mineralsk skovbundselegance kombineret med friske røde sommerbær. Bouqueten er som et fintvævet tæppe af friske roser, jordbær, hindbær og kirsebær, der indhylles i engelsk lakrids, skovbund, røg og vanilje fra fadet. Vinen lander i munden med en klassisk burgundisk elegance, der emmer af friskhed og smygende silkeblød bærfrugt. En feminin enkeltmarksbourgogne med betydelig mineralitet og diskret fadkompleksitet i eftersmagen! Tanninerne er i denne årgang 2019 helt finkornede og nærmest smelter i munden. Geniale ”Clos Genet” leverer en Bourgogne-oplevelse som andre kun kan drømme om i dette prisleje. Drik nu, eller gem 12-15 år fra høståret.
Anmeldelser af Domaine Louis Lequin et Fils Santenay Clos Genet
95/100 Flaskehalsen (tidl.årg.)
"Hvis din Bourgogne helst ikke skal være for glat, let og elegant, så er Louis Lequin’s Santanay Clos Genet måske en vin, der kan blive blandt dine foretrukne røde Bourgogner. For i 2014’eren, får du, som den har udviklet sig, en vin med masser af røde frugter, en anelse friskhed – men først og fremmest en mærkbar portion krydrede kanter og spraglede smagsnoter. Nogle vil måske synes, at det er lidt for meget til, at der stadig er elegance nok, men sådan er smag jo forskellig. Jeg kan godt lide den måde, de krydrede noter får den til at skille sig ud, og jeg kan lide de udfordringer, denn byder på. Den skal ikke ligge ret længe, før den sidste friskhed er forsvundet, så køb den som et forkælelsesglas, der skal nydes i den allernærmeste fremtid. Normalpris kr. 249,95 – Set til kr. 169,95"
Nyd den til fuglevildt, fjerkræ, rødt kød, svampe, laks, tun og cremede oste. Servér ved 14-17°CVinen er fremstillet på 100% Pinot Noir fra mere end 65 år gamle vinplanter på det anerkendte lieux dit, Clos Genet, i Santenay. Et syd- og sydøstvendt terroir i topklasse med kalkholdig jordbund og beliggenhed direkte op ad 1. Cru Maladière.
I vineriet anvendes et komplekst mix af afstilkede druer og hele drueklaser. Efter flere dages farve- og frugtfremmende koldmaceration spontangærer vinen i 15 dage med daglig pigeage. Der gæres ved relativ høj temperatur, da Lequin-familien ønsker at udtrække ekstra karakter og struktur fra drueskindet. Vinen modner herefter 10-12 måneder på 228 liters burgundiske egetræsfade, heraf 15% helt nye.
Om Louis Lequin
Siden 1604 har den passionerede Lequin-familie lavet vin i Santenay, i det sydlige Cote de Beanue. Hver generation har beriget domænet med ny savoir-faire. Seneste eksempel er Louis Lequin, der i 1993 fik overdraget vingården fra sin far, Jean (manden som tilbage i 1950'erne forsynede det fasionable hotel Waldorf Astoria i New York med udsøgte bourgognevine).
Siden overtagelsen har Louis købt flere topmarker til - og med støtte fra sønnen Antoine har han løftet vinenes kvalitet til det hidtil højeste niveau.
Domaine Louis Lequin & Fils råder i dag over 7 hektar, der fordeler sig på eksklusive appellationer som Santenay, Chassagne-Montrachet, Corton, Nuits Saint Georges, Corton Charlemagne og Bâtard-Montrachet.
Perfektionen starter allerede i vinmarkerne, som familien holder sunde og vitale ved praksisser som organisk gødskning, pløjning og bevarelse af naturligt græs omkring vinplanterne.
I kælderen modner hvidvinene 10-12 måneder på burgundiske egetræsfade i kontakt med de fine gærrester. Rødvinene gærer relativt varmt for at opnå udtrække ekstra karakter og struktur, som forfines ved 12-18 måneders modning på delvist nye fade.
Lagringstiden og andelen af nye fade er nøje tilpasset årgangens og terroirets unikke karakteristika.