
Xavier Chateauneuf du Pape La Reserve XV XVI XVII
En Châteauneuf-du-Pape du bare SKAL smage... Stærkt begrænset lager!
Præcis som ikoniske Vega Sicilia i Ribera del Duero, og som de mest mytiske Champagner, er Châteauneuf-du-Pape La Reserve XV XVI XVII et højprofileret blend af flere topårgange.
Dette er flagskibet La Réserve i den længe ventede "4th Edition", som Xavier har sammensat af vin fra 5 forskellige kongeår – hvoraf hele 76 % kommer fra den LEGENDARISKE 98 point-årgang 2016.
Xavier fuldender sit mesterværk med frugt fra 2017, 2015, 2012 og 2010, så det samlede smagsudtryk opnår en uhyre høj grad af kompleksitet og finesse – selv for Châteauneuf-du-Pape!
Nyd den til lam, rødt oksekød, vildt, andebryst, pebersauce og barbeque. Nyd vinen ved 16-18°C.
La Réserve XV XVI XVII er en unik Châteauneuf du Pape, som 100 point-producenten Xavier sammensætter af 5 ekstraordinære årgange:
76% fra superårgangen 2016 – for rygrad, finesse, smagslængde og saltet mineralitet 14% fra powerårgangen 2017 - for koncentration, mørk frugt og krydderi 8% fra topåret 2015 – for struktur, gemmepotentiale og alkoholstyrke 2% kommer fra forrige La Réserve (3rd Edition, et blend af årgang 2010, 2012 og 2015)
Hvordan smager Xavier Chateauneuf du Pape La Reserve XV XVI XVII?
La Réserve XV XVI XVII funkler mørk kirsebærfarvet fra glasset... Næsen tager flot over med alt, hvad vi drømmer om i stor Châteuneuf... Lavendel, urtekrydderier og væltet peberkværn strømmer fra glasset og mænger sig på fortryllende vis med tørret kød, lakrids og monsterlækre frugtnoter af skovjordbær, blåbær, blommer, solbær og svesker... I munden om muligt endnu vildere! På tungen smooth, som silke svøbt i vat, mens frugten breder sig ud ægte verdensmandsmanér – venlig, selvsikker og umulig at holde nede. Festen slutter med elegante tanniner, lakrids og gådefuld skovbundsmineralitet. Ganske enkelt et vidunderligt glas... Episk Rhônevin! Drik nu - eller gem til ca. 2035.
Xavier Chateauneuf du Pape La Reserve XV XVI XVII passer godt til...
Om Xavier

Xavier Vignon er kendt som en af stjernewinemakerne i Rhône, men han er lige så meget kendt for at gå sine egne veje, når det kommer til at fremstille vin. I det traditionsbårne område må Xavier siges at være noget for sig selv. Den eksperimenterende ’wunderwinemaker’ kan finde på at blande forskellige cru’er eller lege med adskillige fadtyper og druesorter, hvilket gør, at hans vine ofte falder uden for de etablerede kategorier og cru’er. Og det på trods af, at Xavier bestemt leverer topkvalitet for hver en krone – måske netop af samme årsag. Det har flere winemakere i området da også for længst fået øjnene op for, og Xavier bliver belønnet med druer og partier af vin til gengæld for at yde assistance til andre producenter og bistå dem i winemakingen. Historien startede på forunderlig vis ved, at Xavier lavede vin i sin egen garage. Den beskedne produktion var egentlig mest tiltænkt venner og familie, men uden Xaviers viden sendte vennerne nogle af hans vine ind til den berømte franske vinguide Hachette. Alle hans cuvéer blev nomineret, og så tog det for alvor fart. I 2009 blev hans Châteauneuf-du-Pape (han laver dog flere) kåret som Sveriges bedste – og siden er en lang række af topanmeldelser fulgt trop. Som yngre rejste Xavier kloden tynd som konsulterende ønolog for flere anerkendte huse, og i Australien blev han tilbudt en stor stilling, men han endte alligevel med at slå sig ned i det mere hjemlige Rhône, da han forelskede sig i de mange muligheder og forskellige terroirs, som området havde at byde på. Xavier har brugt mange år på at udforske, hvordan mineralske salte påvirker vinen, og han udvælger gerne markplaceringer der, hvor jorden har en høj koncentration af mineralske salte. Og man må sige, at Xaviers metode virker – i al fald fremtryller han vin, der gang på gang imponerer anmelderne og begejstrer forbrugerne.
Vindata
Vinen kommer fra
Producent
Indhold
Alkohol-%
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener