
Villa Poggio Salvi Brunello di Montalcino 2017
Tilbage i topform! Hvornår kommer den? Er den snart på lager igen? Efter måneder i restordre er prisklassens bedste ratede Brunello, den hyper-populære Villa Poggio Salvi, igen klar til at begejstre Brunello-hungrende danske ganer med maksimal Sangiovese-smag for pengene. Og hvilken vin!
Pakket med lækre røde og mørke bær. Masser af Sangiovese-urter og mineralsk finesse. Helstøbt! Med adskillige ratings mellem 93 og 95 point bokser Villa Poggio Salvi 2017 nu for alvor i vægtklasse med langt mere pristunge Brunello-konkurrenter. Glæd dig...!
Nyd den til rødt oksekød, italienske specialiteter, svampe og modne oste. Nyd vinen ved 16-18°C.
Hvordan smager Villa Poggio Salvi Brunello di Montalcino 2017?
Nyskænket præsenterer Villa Poggio Salvi 2017 sig smuk kirsebærrød med let orange kant... Næsen lokker med intens Sangiovese-duft af rose, viol, urter, tranebær, kirsebær, clementin og blommer, der åbner for spændende aromaer af tobak, skovbund, chokolade og lakrids... På tungen smooth og afsindigt lækker - som et velourblødt tæppe af rød og mørk frugt! Balancen mellem power og finesse er eksekveret med en så mesterlig præcision, sat du kun yderst sjældent vil kunne smage mage i prislejet. Imponerende finish med smagslænge, mineralsk friskhed og bøfvenlige tanniner i tårevædende perfekt samspil. Et BRAG af en Brunello! Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.
Villa Poggio Salvi Brunello di Montalcino 2017 passer godt til...
Om Villa Poggio Salvi

”The Brunello of the Tagliabue family project is an elegant version” – GardiniNotes
”Den friskhed man finder i Villa Poggio Salviś Brunello er simpelthen en kæmpe fornøjelse at opleve” – WineWherever
Villa Poggio Salvi er familiehuset bag vores mest populære Brunello di Montalcino, der triumferer som testvinder i Jyllands-Posten store Brunello-test med perfekte 6 ud af 6 stjerner.
Vi finder vinhuset helt ude i den vestligste del af Montalcino. Så langt mod vest og så højt til vejrs, faktisk, at Villa Poggio Salvi har udsigt over Det Tyrrhenske Hav. Stedet var allerede i 1500-tallet anerkendt for sine vine. Siden 1979 er det dog ingeniøren Pierluigi Tagliabue, som for alvor har sat Villa Poggio Salvi i scene. Ejendommens 20 lerholdige hektar i Montalcino er beliggende i 300-500 meters højde, hvilket resulterer i en gunstig temperaturvariation med maritim indflydelse fra Det Thyrrenske Hav.
Det giver Sangiovese med vidunderlig friskhed, elegance, finesse og parfume. Frugtens autentiske udtryk understøttes ved traditionel modning på store fade. Øverst i Brunello-hierarkiet troner flagskibet Pomona, en forrygende enkeltmarksvin, der har navn efter frugtens gudinde.
Winemaker er Pierluigis barnebarn Luca Belingardi, som er uddannet ønolog fra universitetet i Milano. Lucas arkitekttegnede vinkælder er smukt integreret i terrænet ved Villa Poggio Salvi. I 1998 tilknyttes en separat vingård med 20 hektar vinmarker i Chianti Colli Senesi. Herfra kommer topkøb som Chianti Caspagnolo samt de lækre IGT’ere, Tosco og Lavischio, lavet på hhv. Sangiovese og Merlot.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener