Tilbage

Italien

Tenuta Sette Ponti Crognolo Limited Edition 25th Anniversary

1 fl. pr. stk.
449,95 DKK
BEDSTE PRIS 6 fl. pr. stk.
179,95 DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser
96 Point WinesCritic.com
96 Point GardiniNotes.com
95 Point Flaskehalsen
94 Point James Suckling
94 Point Houlberg
94 Point Winewherever, Rasmus Christensen
93 Point Vinhulen.dk
93 Point Mad og Monopolet

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Italien

Tenuta Sette Ponti Crognolo Limited Edition 25th Anniversary

På lager - 1-2 dages leveringVingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

Beskrivelse:

“96 points. Full-bodied… excellent quality” – Wines.Critic.com
"96 points." - GardiniNotes, The World's Best Sommelier
"95 point. Til tilbudsprisen er her tale om intet mindre end en superb toscaner..."  - Flaskehalsen
94 points. Complex and delicious.” – James Suckling
"94 point. Godt med mørke bær, pænt med fad og det dufter vildt godt" - Houlberg
"94 point. Stor kompleksitet og høj kvalitet" - WineWherever

Mere end 400 dages venten er forbi… Limited Edition-mesterværket Crognolo 25th Anniversary er landet!

I snart 25 år har Crognolo leveret italiensk kultklasse-kvalitet i sådan en grad, at vinen har fået navnet "The Tignanello Killer".

Mens den udsolgte forgænger, 20th Anniversary, var baseret på årgangene 2013, 2015 og 2016, så byder den nye Crognolo 25th Anniversary på det perfekte jubilæums-blend af de bedste fade fra topårene 2016, 2018 og 2019.

Resultatet er mere smagspower, kompleksitet, frugtfylde… og nu op mod 15 % alkohol.

Tilmed kommer en del af druerne fra supermarken Vigna dell’Impero, som den italienske kongefamilie plantede tilbage i 1935. Kvaliteten er OUTSTANDING!

Forvent det bedste fra Toscana… og lad ikke den store prisforskel afholde dig fra at smide denne turbo-Sangiovese ind i en blindsmagning mod selveste Tignanello!

Smagenote

Nyskænket præsenterer 25th Anniversary sig mørk kirsebærrød i glasset… Næsen lokker intenst og delikat med parfumeret duft af knuste violer, orangeskal, tranebær, kirsebær og sorte blommer, der vælter dig i møde med en logrende hale af cedertræ, lakrids, middelhavsurter, læder og god italiensk espressokaffe! På tungen silkeblød, generøs og faktisk endnu mere powerfuld end sin forgænger… Sangioveses vilde urtekraft i sin saftigste essens – perfekt poleret med flydende fløjl fra bordeaux-druen Merlot. Lækre søde fadkrydderier. Mundrensende mineralsk magi. Tanniner i totalbalance. Alt er i zen… og hold nu kaje, hvor det smager. Største Crognolo nogensinde? Sikkert nok, men desværre for mange er mængderne små! Drik nu, eller gem til +2030

Anmeldelser af Tenuta Sette Ponti Crognolo Limited Edition 25th Anniversary

96/100 WinesCritic.com
“The dark and intense color of this special edition attracts attention and anticipates the structural complexity of this label designed for the first time 5 years ago on the occasion of the 20th anniversary of Crognolo. Orange, geranium, black cherries, black plums, licorice, cloves and cassis describe the main profile. Lemon peel and sandalwood the secondary profile. Full-bodied, authentic in the enveloping and imperial character of the palate, it stretches out in an energetic way and at the same time rich in excellent quality. The blend of 3 vintages, 2016, 2018 and 2019 produces an elegant wine that can be stored for a long time.”

96/100 GardiniNotes, The World's Best Sommelier

95/100 Flaskehalsen
"Crognolo er helt sin egen, og med sin superlækre kombination af dybe frugter, lækker syre og en fornem balance, behøver Crognolo ikke læne sig op ad andre fine vine. Til tilbudsprisen er her tale om intet mindre end en superb toscaner..." 

94/100 James Suckling
“This is a multi-vintage blend with lovely aromas of black cherry, violets, and sandalwood. Full-bodied, with very fine tannins and a clean and silky finish. Complex and delicious.”

94/100 Houlberg
"Som med 20 års vinen, så er det virkelig en lækker og meget imødekommende næse, hvor der er bløde og behagelige aromaer med brønddyb intensitet. Der er godt med mørke bær, pænt med fad og det dufter vildt godt og rundt. Det er jordbær, sorte kirsebær, lidt blåbær, svesker, røg, lejrbål, sød lakrids, nødder, kaffe, tobak, sødme, chokolade og en balsamisk italiensk syre. Hvor er smagen proppet med frisk frugt ... der er saft kraft og så masser af bundtræk, men igen på en syrlig, let, elegant og utrolig frugtrig facon. Der er syrligfriske kirsebær, blommer, champignon, sandaltræ, appelsinskal,  Campari ... meget ren, rank, strunk med småbitre og lyse tanniner, som lige markerer og udtørrer munden uden at blive skræmmende. 94 point. Forhandles af Supervin, hvor en flaske koster 449,95 kr., mens prisen er 369,95 kr. ved køb af 6 flasker. Vinanmeldelse 5,5/7"

94/100 WineWherever, Rasmus Christensen
"Blandning af tre årgange og to druesorter. Og de forstår at holde en fødselssdagsfest sammen. Allerede åben og imødekommende fra første dråbe. Masser af moden rød frugt, urter, krydderier, afbalancerede tanniner og livlig syre. Eftersmagen fortsætter i lang tid og vidner om en vin med stor kompleksitet og høj kvalitet. En 25 års fødselsdag man gerne vil være inviteret til. 1 stk 449,95 – BEDSTE PRIS V/ 6 FL. 179,95"

93/100 Vinhulen.dk
"Rubinrød. Duften rummer mørke bær og kirsebær med element af lakrids og dejlig kvas og krattet note på den fede måde. Florale indtryk ledsager sammen med træ og ristet kaffe fra fadet. Smagen er intens med masser af saft og kraft med mørke bær og kirsebær, træ, ristet kaffe og frisk frugtsyre med klassisk italiensk bid og nerve. Der er solid bund i frugtintensiteten, og selv om fadet og tannin fortsat er helt fremme, så er tyngden i vinens basale frugt så intens, at det blot giver harmoni, fasthed og en velstruktureret balance i vinen. Endnu meget ung vin i denne blanding af 3 årgange 2016-2018-2019 i 25 års jubilæumsudgave. Virkelig dejlig vin der skal gemmes i kælderen i nogle år for at vise sit fulde potentiale. Drik 2024-2030. 93 point. Forhandler: Supervin | Pris: 179,95 kr v/6 fl."

93/100 Mad & Monopolet
"Supertoscaner på det klassiske blend mellem Sangiovese, Carbernet Sauvignon og Merlot hvilket giver en glimrende italiensk rødvin, som har masser af byde på. I næsen er den fyldt med røde bær - solbær, brombær, skovjorbær, vanilje og lakrids. I munden er den til den sødmefulde og kraftige side, hvor der er masser af fylde og frugt, som sammen med helt blide tanniner skaber en flot vin.  1 stk 449,95 | TILBUD V/ 6 FL. 179,95"

Nyd vinen til oksekød, lam, vildt, gris, kraftige pastaretter, svampe og modne oste. Servér ved 16-18°C.

Vinen er fremstillet på 90% Sangiovese og 10% Merlot fra 30-35 år gamle vinstokke. Druerne håndhøstes fra sydvendte og stenede parceller med galestro-mergel nær Arezzo, i Chianti Colli Arenti. En del af druerne kommer fra supermarken Vigna dell’Impero, som den italienske kongefamilie plantede tilbage i 1935.

Vinen gærer på ståltank med frugtbevarende temperaturstyring, mens 20 dages macerationstid trækker ekstra farve, smag og tanniner fra drueskindet. Efter endt gæring modner vinen 12-14 måneder på små franske egetræsfade. Inden flaskningen blandes vinen af de bedste fade fra årgang 2016, 2018 og 2019. Herefter modner det færdige blend yderligere 6 måneder på flaske før frigivelse til salg.    

Om Tenuta Sette Ponti

Tenuta Sette Pontis marker skråner ned mod floden Arno og dens 7 broer, der har inspireret til vingårdens navn.  Vi er i det østlige Chianti, i bakkerne umiddelbart nordvest for Arezzo.

Her har man dyrket druer og lavet vin i århundreder, men først med internationale armbevægelser fra 1996. Det var nemlig året, hvor den dynamiske modemagnat Antonio Moretti Cusero overtog Tenuta Sette Ponti fra sin far.

I 1998 lancerede Antonio den Sangiovese-baserede ”Tignanello-dræber” Crognolo, og året efter kultvinen Oreno. Sidstnævnte er en intens, fadlagret ”supertoscaner” på bordeauxsorterne Merlot, Cabernet Sauvignon og Petit Verdot.

Markarbejdet superviseres af berømte Daniel Schuster (ex-konsulent for bl.a. Ornellaia), mens Giuseppe ”Beppe” Caviola (”The Flying Winemaker”) yder nok så prominent konsulenthjælp i vineriet.

I 2005 lancerede Antonio så sit Bolgheri-flagskib Orma. En silkeblød elegantier af en supertoscaner, lavet på Merlot, Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc fra 5,5 hektar i ”smørhullet” mellem Ornellaia og Sassicaia!

Anmeldelserne siger alt om kvaliteten – dette er verdensklassevin til knivskarpe priser…

Årgang 2019
Servering 16-18°C
Gemme potentiale 2035-2040
Alkohol 14,5 %
Indhold 75 cl
Lukketype Kork
Emballage 6 stk. papkasse
1 fl. pr. stk.
449,95 DKK
BEDSTE PRIS 6 fl. pr. stk.
179,95 DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser
96 Point WinesCritic.com
96 Point GardiniNotes.com
95 Point Flaskehalsen
94 Point James Suckling
94 Point Houlberg
94 Point Winewherever, Rasmus Christensen
93 Point Vinhulen.dk
93 Point Mad og Monopolet

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Mest populære lige nu