Tilbage

Frankrig

Xavier Cotes du Rhone 2020 Orange Label

1 fl. pr. stk.
119,95DKK
BEDSTEPRIS6 fl. pr. stk.
59,95DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

"94+ Point"

Read Between The Wines Podcast

93 Point

Flaskehalsen

92 Point

Winewherever, Rasmus Christensen

91 Point

James Suckling

91 Point

Natalie Maclean

91 Point

Mad og Monopolet

90 Point

David Lawrason

⭐ 3,8

Vivino

Bestil inden

10 timer 47 min

og vi sender i dag!

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Frankrig

Xavier Cotes du Rhone 2020 Orange Label

På lager - 1-2 dages leveringVingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

Beskrivelse:

"I don't score wine, but this one would get a 94+ from me without much effort. Wow wow wow." - Read Between The Wines Podcast

”93 point. Superflot balance i frugten." - Flaskehalsen

"92 point. Varm og fyldig Côtes-du-Rhône, der ikke er bange for at fylde noget i glasset ... Og i øvrigt en næsten håbløs lav prissætning, men det behøver man vel ikke at klage over." - WineWherever

"91 points. Poised and juicy with a vivid finish”
– James Suckling

“91 points. Xavier Vignon 2020 is an amazing value Rhône…” – Natalie Maclean

"91 point. Den har masser af fylde og ret meget krop" - Mad & Monopolet

"90 points. All kinds of authentic southern Rhone character at a more than fair price" - David Lawrason

Danmarks bedste Rhône-køb er endelig landet i den nye power-årgang 2020, der til fulde lever op til forrige års topniveau… 100-point-winemakeren Xaviers populære rødvin er nu bedre end nogensinde og hyldes af James Suckling og Nathalie Maclean for den utrolige value for money.

Når Xaviers Côtes du Rhône hæver sig højt over alle konkurrenter, så skyldes det hans særstatus blandt topproducenterne i Châteaneuf-du-Pape og de omgivende landsbyer.

For sin tjans som ønologisk rådgiver for mange af Sydrhônes bedste vinhuse lader Xavier sig nemlig ofte aflønne med udsøgte vinpartier, som han sælger langt under normalprisen for tilsvarende kvalitet. Derfor er din value unik!

Således kommer druerne fra denne intense super-Rhône fra næsten 100 år gamle Grenache-stokke, der suppleres med Mourvèdre og Syrah fra hhv. 60 og 45 år gamle vinstokke.

Resultatet er value i verdensklasse år efter år… 2020 er ingen undtagelse!

Smagenote

Xaviers Côtes du Rhône 2020 fylder glasset med en mørk kirsebærrød farve. Næsen lover Côtes du Rhône, når det er bedst og mest veloplagt! Fra glasset strømmer en frisk, solmoden superduft af violer, skovjordbær, sorte kirsebær, plukkemodne blommer og brombær, som efter et par slyngture åbner flot op for herbes de provence, engelsk lakrids, sort peber, skovbund og søde krydderier… På tungen nærmest svævende smooth med elegant kølig mineralitet og venlig charmefrugt i skøn forening. Smagen er imponerende intens og nuanceret for prislejet. Fløjlsbløde tanniner og delikate krydderier runder en dejlig Rhône-oplevelse af. Det kan ikke gøres bedre! Drik nu, eller gem 4-6 år fra høståret.    

Anmeldelser af Xavier Côtes du Rhône 2020

"94+/100"  Read Between The Wines Podcast
"As you know, I don't score wine, but this one would get a 94+ from me without much effort. Wow wow wow. The type of wine that makes you thirsty and want more" 

93/100 Flaskehalsen
"
Superflot balance i frugten. Den har et lille niv, der giver det nødvendige spil i helheden, så det ikke bliver alt for frugt-grødet. Men det er primært saftigt og frugtigt på den bløde og behagelige måde. Normalpris kr. 119,95, Set til kr. 59,95" 

92/100 WineWherever, Rasmus Christensen
"Varm og fyldig Côtes-du-Rhône, der ikke er bange for at fylde noget i glasset. Den har en god krydring, der føles levende i munden, og sammen med en frisk syre kommer det hele til at hænge flot sammen. I det hele taget en fin helstøbt vin med en bred appel. Og i øvrigt en næsten håbløs lav prissætning, men det behøver man vel ikke at klage over."

91/100 James Suckling
"Aromas of berries, Mediterranean herbs, licorice and smoke. Medium- to full-bodied with silky tannins. Poised and juicy with a vivid finish”

91/100 Natalie Maclean
“Xavier Vignon 2020 is an amazing value Rhône red blend of Grenache, Syrah and Mourvèdre at $18. Produced from organically grown grapes and richly layered with blackberry, blueberry, plum, earthy violets and stony mineral flavours savoury and long on the palate. Excellent now.

91/100 Mad & Monopolet
"
Xavier laver virkelig god vin - de har vitterlig vin på alle hylder. Denne hører til i hverdagskategorien, men i den kategori, hvor den overrasker positivt, for prisen er nemlig banket godt i bund. I næsen har den duft af rosenblade, brombær, blommer, peber, lakrids og et lille hint af røg. Den har masser af fylde og ret meget krop, hvilket gør den fremragende til de lidt større krydrede retter. 1 fl. 119,95 / BEDSTE PRIS v/ 6 fl. 59,95"

90/100 David Lawrason
"All kinds of authentic southern Rhone character at a more than fair price - the product of exhaustive blending. This is rounded, polished slightly sweet-edged young Rhone with candied plum and rose florality. There is subtle grenache pepper as well and dried herbs/garrigue. It is medium weight, easy drinking with some juicy acidity and almost glossy texture. Flavours are not as deep as hoped, and the finish turns a bit earthy, but fine for the price."

3,8 stjerner Vivino (529 ratings, "Højeste kvalitet for pengene af Sydlige Rhône Rødvin", 10/04/24)

....

Ratings tidl årg.:

91/100 Mad & Monopolet (årg. 2019)
"Xavier laver vin til alle hylder, og porteføljen er bred. Fælles for dem er, at du altid får kæmpe value of money. I næsen har den noter af jordbær, hindbær, citrus, fersken og et hint af rabarber. I munden er den syrlig, har masser af liv, god energi og en fin frugtfylde. 1 stk 119,95 – TILBUD V/ 6 FL. 54,95"

90/100 WineWherever, Rasmus Christensen (årg. 2019)
"Xaviers mest prisvenlige vin, og dog er det stadig en vin, hvor man får rigtig meget for sine penge. En varm vin der er domineret af masser af sødmefuld frugt, kirsebær, urter og krydderier. Kun få andre kan levere denne pakke.  1 stk 119,95 – BEDSTE PRIS V/ 6 FL. 54,95"

Value rating: ★★★★★ (5 ud af 5) – David Lawrason (årg. 2019)
"Xavier Vignon is making some very generous, bright and appealing Rhone's no matter the appellation. There is a touch of rounding sweetness but the balance is very good. Expect classic plum, lilac, pepper and vanillin aromas and flavours. It is medium-full bodied, soft and warm with very good length, and light twiggy tannin.“

10 anbefalinger af vin til maksimalt 75 kroner Politiken (årg. 2019)
”Middelfyldig, kraftfuld vin med fuldmoden bærtone, solvarme krydderurter, peber og et træagtigt strejf. Varm og tæt i frugten, men med balancerende tannin og syre. Fin længde. Klassisk blanding af gre[1]nache noir, syrah og mourvedre. Derfor skal du prøve den: Fordi det i det prisleje er en sjældent både harmonisk og intensiv vin, der byder på både umiddelbarhed og vis kompleksitet. Topkøb. Supervin.dk, 54,95 kr. v. 6 fl.”

Den perfekte Rhône til hverdag, hygge og fest… Nyd den til lam, saftige bøffer, svinekoteletter, flæskesteg, and, tapas, simreretter og oste. Servér ved 16-18°C

Vinen er fremstillet på 85% Grenache, 10% Syrah og 5% Mourvèdre, som håndhøstes fra mere end 200 parceller på 25 unikke terroirs i Sydrhône. Kvaliteten fra de meget gamle vinstokke er helt exceptionel for prislejet… Således er Grenache-stokkene næsten 100 år gamle og Mourvèdre over 60 år, mens Syrah holder en gennemsnitsalder på 45 somre (!!!) Vinen er fremstillet i en ren og autentisk stil med frugtbevarende gæring og realtivt kortvarig modning, heraf 80% på betontank og 20% på egetræsfade.

Om Xavier Vignon

Xavier Vignon er kendt som en af stjernewinemakerne i Rhône, men han er lige så meget kendt for at gå sine egne veje, når det kommer til at fremstille vin. I det traditionsbårne område må Xavier siges at være noget for sig selv. Den eksperimenterende ’wunderwinemaker’ kan finde på at blande forskellige cru’er eller lege med adskillige fadtyper og druesorter, hvilket gør, at hans vine ofte falder uden for de etablerede kategorier og cru’er. Og det på trods af, at Xavier bestemt leverer topkvalitet for hver en krone – måske netop af samme årsag. Det har flere winemakere i området da også for længst fået øjnene op for, og Xavier bliver belønnet med druer og partier af vin til gengæld for at yde assistance til andre producenter og bistå dem i winemakingen. Historien startede på forunderlig vis ved, at Xavier lavede vin i sin egen garage. Den beskedne produktion var egentlig mest tiltænkt venner og familie, men uden Xaviers viden sendte vennerne nogle af hans vine ind til den berømte franske vinguide Hachette. Alle hans cuvéer blev nomineret, og så tog det for alvor fart. I 2009 blev hans Châteauneuf-du-Pape (han laver dog flere) kåret som Sveriges bedste – og siden er en lang række af topanmeldelser fulgt trop. Som yngre rejste Xavier kloden tynd som konsulterende ønolog for flere anerkendte huse, og i Australien blev han tilbudt en stor stilling, men han endte alligevel med at slå sig ned i det mere hjemlige Rhône, da han forelskede sig i de mange muligheder og forskellige terroirs, som området havde at byde på. Xavier har brugt mange år på at udforske, hvordan mineralske salte påvirker vinen, og han udvælger gerne markplaceringer der, hvor jorden har en høj koncentration af mineralske salte. Og man må sige, at Xaviers metode virker – i al fald fremtryller han vin, der gang på gang imponerer anmelderne og begejstrer forbrugerne.

Passer godt til

Okse

Gris

Kalv

Vildt

Lam

Fjerkræ

Ost

Tapas

Pizza

Pasta

Svampe

Hygge

Årgang 2020
Servering 16-18°C
Gemme potentiale 4-6 år fra høståret.
Alkohol 14,5 %
Indhold 75 cl
Lukketype Kork
Emballage 6 stk. papkasse
1 fl. pr. stk.
119,95DKK
BEDSTEPRIS6 fl. pr. stk.
59,95DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

"94+ Point"

Read Between The Wines Podcast

93 Point

Flaskehalsen

92 Point

Winewherever, Rasmus Christensen

91 Point

James Suckling

91 Point

Natalie Maclean

91 Point

Mad og Monopolet

90 Point

David Lawrason

⭐ 3,8

Vivino

Bestil inden

10 timer 47 min

og vi sender i dag!

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Mest populære lige nu