





Dominio de Cair Ribera del Duero "Cair Cuvee" 2020
Ribera del Duero-nyhed fra Rioja-stjernen Luis Cañas!
Den verdensberømte Luis Cañas er måske mest kendt for sine Rioja-vine, men nu har familien Cañas fået fingrene i sublime, højtliggende marker i Ribera del Duero. Dem bruger de til at lave denne ”Cair Cuvee”, som leverer seriøs struktur og smagslængde for pengene ifølge James Suckling. Du kan roligt glæde dig…
Luis Cañas høster Tempranillo-druerne fra imponerende højtliggende marker i landsbyen La Aguilera, der ligger køligt placeret i næsten 900 meter over havet. Ribera del Duero-fans vil vide, at det også er her 100 points kultproducenten Dominio del Aguila holder til. Næsen for kvalitet fornægter sig ikke hos Luis Cañas…
Smagskoncentrationen og dybden i vinen er på et uhørt højt niveau i 2020, der var et fremragende år i Ribera del Duero. Og med god grund. Udbytterne holdes nemlig nede på ekstreme 32 hektoliter pr. hektar. Her er vi altså et godt stykke under minimumskravet for Grand Cru Bourgogne…
I kælderen modnes vinen 10 måneder på en blanding af franske og amerikanske egetræsfade. For at give vinen ekstra fløjlsblød bærfylde suppleres den med 15 % Merlot, som modnes på 100 % nye egetræsfade som var det dyr Pomerol.
Dominio de Cair er blevet særdeles kendte og efterspurgte herhjemme på det danske marked, hvor især topvinen ”Tierras de Cair” har taget et kæmpe prisdyk siden vores overtagelse af agenturet. Med introduktionen af ”Cair Cuvee” får du igen muligheden for at opleve fantastisk Ribera del Duero til en lavpris der slår alt, hvad det danske marked hidtil har set.
Nyd den til lam, saftigt oksekød, and, vildtkød, kraftige spanske tapas og modne oste. Servér ved 16-18°
Kvaliteten og anmelderhypen er alt andet end tilfædig. Bag Dominio de Cair gemmer sig kultnavnet Luis Cañas, hvis Rioja-vine er klassificeret ”Grand Cru Classé” hos Tim Atkin.
Hvordan smager Dominio de Cair Ribera del Duero "Cair Cuvee" 2020?
Cair Cuvee 2020 sejler fed og kirsebærlækker rundt i glasset, hvor de 14,5 % alkohol hænger fyldige gardiner op i kanten. Næsen viser Ribera del Duero-klassen med powerfuld bærfrugt og fadkompleksitet… Fuldmodne røde og mørke kirsebær, brombær, blommer, cassis og solbær får selskab af lakrids, vanilje, kokos, kaffebønner og cigarkasse fra lagringen på franske og amerikanske egetræsfade. I munden venter et frontalangreb af solskinsmoden Tempranillo-frugt, der takket være den store årgang og lave udbytter præsterer smagspower på et – for prislejet – uhørt niveau. Den røde og mørke bærfrugt suppleres i den lange eftersmag af kanel, vanilje og toastnoter fra fadet. Tanninerne er bøfvenlige giver flot struktur til vinen som James Suckling også bemærker. Luis Cañas formår så sandelig også at lave rekordlækker Ribera del Duero. Drik nu, eller gem 8-10 år fra høståret.
Dominio de Cair Ribera del Duero "Cair Cuvee" 2020 passer godt til...
Om Dominio De Cair
Familien Cañas er verdensberømt for sine Rioja-vine med helt op til perfekte 100 point, og nu har den ikoniske vinfamilie endelig fået fingre i noget af det bedste terroir hos rivalerne i Ribera del Duero.
Projektet Dominio de Cair er grundlagt i 2008 under ledelse af Juan Luis Cañas, der efter grundig research forelskede sig i landsbyen La Aguilera med en overflod af oldgamle vinstokke som sit adelsmærke.
Dominio de Cair ejer 20 hektar vinmarker (med råderet over yderligere 90 hektar) i berømte landsbyer som La Aguilera, Quintana del Pidio, Gumiel de Mercado og Moradillo de Roa.
Familien Cañas arbejder så dygtigt med gamle Tempranillo-stokke i Rioja, at Tim Atkins har kvitteret med æresprisen "Rioja Grower of the Year”. Denne ekspertise bærer nu frugt i Ribera del Duero, hvor Dominio de Cair laver kæmpestore rødvine fra meget gamle stokke på helt exceptionelle terroirs.
Midt i markerne har familien Cañas opført en smuk ny vingård med ultra-moderne vinifikationsudstyr samt en fadkælder, der præcis som vinkvaliteten ikke lader en verdensklasseproducent noget tilbage at ønske.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener
Restsukker
Syreindhold