Tilbage

Rolland & Galarreta Tempranillo Merlot ”Parcelas en altura” Ribera del Duero 2019

Spanien

Spanien, Ribera del Duero

14,5% alk.

75 cl

1 fl. pr. stk.
229,95 DKK
BEDSTE PRIS
6 fl. pr. stk.
129,95 DKK
Indhent tilbud på storkøb
På lager - 1-2 dages levering
Unik smagsgaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Anmeldelser
Din rating
94 Point - TESTVINDER Vinbladet
91 Point International Wine Challenge
93 Point Flaskehalsen
93 Point Mad og Monopolet
92 Point James Suckling
92 Point Winewherever, Rasmus Christensen
91 Point International Wine Cellar
91 Point Houlberg
Best of Show Ribera del Duero Mundus Vini

Rolland & Galarreta Tempranillo Merlot ”Parcelas en altura” Ribera del Duero 2019

Spanien

Spanien, Ribera del Duero

14,5% alk.

75 cl

Billede af forfatteren

Vinen beskrives af

Isak Broe Vinekspert DipWSET

"94 point. "Topelegant, sprød og ren frugt med udtalt delikatesse, stor præcision og herlig finesse."" - Vinbladet

"93 point. Der er lækker balance i den meget flotte eftersmag" - Flaskehalsen

"93 point. Tempranillo og Merlot fungerer tydeligvis utrolig godt og navnlig, når det er lavet, som Rolland & Galarreta gør det." - Mad og Monopolet

"92 points. A velvety texture and ripe, luscious fruit character. Rich finish with hints of spiced oak and cocoa." - James Suckling

Den verdensberømte franske 100-point-winemaker Michel Rolland har taget hele Spanien med storm. Enkeltmarksvinen "Parcelas en alturas" kåres som Ribera del Dueros bedste value, ifølge Vinbladet, der samtidig leverer en af de mest opsigtsvækkende anmeldelser vi har set til dato.

Senest er rødvinen kåret som årets bedste Ribera del Duero ved Mundus Vini... Denne vin SKAL opleves!

Den mørke og silkebløde Tempranillo leverer lækker ”spansk spiciness” fra lagring på nye franske og amerikanske egetræsfade, mens de 15% Merlot, Rollands varemærke fra Pomerol, føjer luksusstrejf af violer, trøfler og blommer til smagen.

Frugtens kvalitet stammer fra snart 50 år gamle vinstokke øverst på enkeltmarken Finca La Revella. Her smager du tydeligt, at den officielt 5-stjernede årgang 2019 regnes for Ribera del Dueros bedste i årevis!

Nyd den til grillet oksekød, lam med krydderurter, and, vildt, sortfodsskinke samt modne oste. Servér ved 16-18°C.

1 fl. pr. stk.
229,95 DKK
BEDSTE PRIS
6 fl. pr. stk.
129,95 DKK
Indhent tilbud på storkøb
På lager - 1-2 dages levering
Unik smagsgaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Anmeldelser
Din rating
94 Point - TESTVINDER Vinbladet
91 Point International Wine Challenge
93 Point Flaskehalsen
93 Point Mad og Monopolet
92 Point James Suckling
92 Point Winewherever, Rasmus Christensen
91 Point International Wine Cellar
91 Point Houlberg
Best of Show Ribera del Duero Mundus Vini

Anmeldelser af Rolland & Galarreta Tempranillo Merlot ”Parcelas en altura” Ribera del Duero 2019

94 Point - TESTVINDER

Vinbladet

Topelegant, sprød og ren frugt med udtalt delikatesse, stor præcision og herlig finesse. Kultiveret, vellykket, tiltalende og med markant personlighed. Imponerende mineralitet, der er afstemt på forbilledlig vis. International vin, der alligevel er klassisk spansk i sit udtryk. Fornem, rig og velbygget mundfrugt med udsøgt renhed. Harmonisk og lettilgængelig vin med sødmefuld charme. Håndværk i særklasse. 14,5 pct.

91 Point

International Wine Challenge

Ripe and dense with alluring ferrous notes, black plum core with good length.

93 Point

Flaskehalsen

Ribera del Duero er et af de mest hypede spanske vinområder – og ikke uden grund. Rolland & Galaretta er med denne Parcelas en Altura leveringsdygtig i en lidt anderledes Ribera del Duero-vin, for her er den velkendte struktur blødt op af Merlot-druens bløde og frugtige stil. Det er dog stadig en vin med masser af struktur, og der er lækker balance i den meget flotte eftersmag.

93 Point

Mad og Monopolet

Tempranillo og Merlot fungerer tydeligvis utrolig godt og navnlig, når det er lavet, som Rolland & Galarreta gør det. Dybe noter af brombær, solbær, vanilje, lakrids, espresso og et hint af fløde. I munden bider den først lidt fra sig, som en spansk vin gør det bedst, herefter kommer den runde cremede smag med skøn koncentration af bær frem. Den har tanniner og syre til at holde det hele i balance - godt gået. (vurderet ved en tilbudspris på kr. 199,95)

92 Point

James Suckling

Aromas of ripe black fruit with hints of toast, roasted walnuts and baking spices. Medium-to full-bodied with firm, chewy tannins, a velvety texture and ripe, luscious fruit character. Rich finish with hints of spiced oak and cocoa.

92 Point

Winewherever, Rasmus Christensen

Saftig, fyldig og frugtdomineret blend fra kyndige hænder. Her er der godt med mørke bær, krydderier og afrundede bløde tanniner der omfavner hele herligheden. (vurderet ved en tilbudspris på kr. 199,95)

91 Point

International Wine Cellar

"Ripe and dense with alluring ferrous notes, black plum core with good length."

91 Point

Houlberg

I næsen har vinen en god blanding af fad og frugt ... eller sagt med andre ord, som er fadnoterne bestemt ikke dominerende. Der er en mørk og fyldig dybde, hvor frugten er solbær, let blåbær, brombær og en snas blommer. Derudover fanger jeg toast, finsk lakrids, lidt nødder, vanilje, våde fade og lidt kaffebønner. Men det bedste er smagen ... virkelig blød og smyger sig ret forførende rundt om din tunge i rolige og erotiske bevægelser. Men der er dog bid i frugten, der er mørk, lidt spicy og har endda også en smule peber. Der er også pænt med mundudtørrende tanniner, der medvirker til en rank og krydret smag. 91 point. Forhandles af Supervin, hvor en flaske koster 229,95 kr., mens prisen er 99,95 kr. ved køb af 6 flasker.

Best of Show Ribera del Duero

Mundus Vini

94 Point(tidligere årgang)

Verema

93 Point(tidligere årgang)

James Suckling

Extremely well made with precision and focus, showing blackberry, black-olive and lightly toasted oak character. It’s full-bodied with a firm, creamy-textured palate and a long, flavorful finish. A little tight now, but will come out nicely in a year or two.

93 Point(tidligere årgang)

Guia Peñin

Colour: deep cherry. Nose: ripe fruit, dried herbs, creamy oak, mineral. Palate: powerful, ripe fruit, spicy, round tannins, round.

92 Point(tidligere årgang)

Guia Repsol

Appearance: Intense and bright burgundy red. Nose: Intense candied tones, good toasted, smoked with a balsamic finish. Palate: Frank taste, intense with good tannins, persistent finish.

90 Point(tidligere årgang)

Decanter

High toast, smoky new oak bouquet with very pretty, almost crunchy red berries; beautiful purity on the palate, with elegance. Drinkability in spades.

Hvordan smager Rolland & Galarreta Tempranillo Merlot ”Parcelas en altura” Ribera del Duero 2019?

Billede af forfatteren

Vinen beskrives af

Isak Broe Vinekspert DipWSET

Ved ophældningen intens mørk brombærrød med næsten sort kerne... Og wow for en luksuriøs næse! Ungdommelige aromaer af violer, lavendel, saftige mørke kirsebær, lakrids og brombær danner optakt til kælne strejf af mokka, vanilje, kokos og chokolade fra nye franske og amerikanske fade... Teksturen er crème de la crème med en indledningsvis smoothness, der serverer den perfekt krydrede bærfrugt på et sølvfad. Lang, lang finish med elegante tanniner og velgørende, kølig mineralitet... Det her smager ikke bare dyrt – men ekstremt godt! Drik nu, eller gem + 10 år fra høståret.

Rolland & Galarreta Tempranillo Merlot ”Parcelas en altura” Ribera del Duero 2019 passer godt til...

Om Rolland & Galarreta

image

Man finder næppe et større ikon i vinverdenen end franske Michel Rolland. Manden har i mere end 50 år lavet vine på nogle af verdens største slotte og har adskillige 100-point ratings på CV’et. Den levende legende har lavet vin i mere end 50 år og konsulterer i dag over 100 vinhuse i 12 forskellige lande. Fra Screaming Eagle i Napa Valley til Chateau Pavie i Bordeaux… I samarbejde med den spanske vinpionér, Javier Galarreta, har Michel nu lanceret sin helt egen vinserie. Og den er på rekordtid blevet en af de mest populære hos Supervin.

Historien om vinserien ”Rolland & Galarreta”

Selvom Michel Rolland er født og opvokset i Pomerol og har grundlagt sin stjernestatus i Bordeaux, så har han altid haft et godt øje til Spanien. Derfor vælger han i 2010, at indgå et partnerskab med Spaniens dygtigste vinentreprenør, Javier Galarreta, der kender det spanske terroir til perfektion. Kombineret med Michel Rollands vinmagerfærdigheder har de til sammen skabt en imponerende serie af vine, der tager os lige fra Rueda, Rioja og Ribera del Duero til Priorat i Catalonien. I alt råder de over 120 hektar fra de bedste regioner i Spanien. Druematerialet leveres af små vinbønder som Javier og Michel har håndplukket helt særligt til deres vinserie. Det er også en af forklaringerne på, at produktionerne er meget små og nærmest kultagtige med helt ned til få tusinde kasser per årgang. Missionen er klar for de to vinpionerer - at lave moderne, elegante, terroir-drevne vine, der skal løfte de berømte spanske regioner endnu højere op i det internationale vinhierarki.

Mere terroir end træ - En ny stil fra Rolland

Ved præsentationen af ”Rolland & Galareta” nævnte Michel Rolland de vigtigste ting i fremstillingen af vinene: ”1: Beliggenhed – 2: Beliggenhed – 3: Beliggenhed. Og så kan vi tage den derfra.” 

Michel Rolland blev særligt kendt tilbage i 1980’erne, hvor han fremelskede vine med en særlig Parker-appel, der høstede adskillige 100-point ratings. Stilen var defineret ved heftig ekstrahering og masser af nye egetræsfade. Men i løbet af de senere år har Michel fundet en ny stil, der frem for alt sætter frugten og terroiret i fokus. Dette ses måske allerbedst i deres vin fra Priorat, Clos de Ferran, der senest blev kåret som den bedste Priorat ved Decanter World Wine Awards med 97 point. Her har Michel Rolland formået at lave en nærmest ”cool climate” Priorat ved at anvende druer fra nordvendte skråninger kombineret med særlige opbindingsteknikker i marken, der skærmer druerne fra den heftige sol. Hvem skulle have troet Priorat kunne opnå et nærmest burgundisk niveau af elegance og finesse? Nu skal man ikke tro, at det er slut med egetræsfade fra Michel Rollands side. Der anvendes de fineste amerikanske og franske egetræsfade i flere af vinene, men de bruges udelukkende der, hvor det kan give kompleksitet til vinene og vinger til terroiret.

Til trods for, at den eksklusive R&G-serie allerede er en kæmpe succes og høster den ene verdensklasse-rating efter den anden, er vinene prissat uhyre favorabelt.

Vindata

Vinen kommer fra

Årgang

2019

Indhold

75 cl

Alkohol-%

14,5 %

Servering

16-18°C

Gemmepotentiale

+10 år fra høståret

Proptype

Kork

Emballage

6 stk. papkasse

Allergener

Sulferdioxid/ Sulfitter
Mest populære lige nu