





Rolland & Galarreta Tempranillo Merlot ”Parcelas en altura” Ribera del Duero 2019
Den verdensberømte franske 100-point-winemaker Michel Rolland har taget hele Spanien med storm. Enkeltmarksvinen "Parcelas en alturas" kåres som Ribera del Dueros bedste value, ifølge Vinbladet, der samtidig leverer en af de mest opsigtsvækkende anmeldelser vi har set til dato.
Senest er rødvinen kåret som årets bedste Ribera del Duero ved Mundus Vini... Denne vin SKAL opleves!
Den mørke og silkebløde Tempranillo leverer lækker ”spansk spiciness” fra lagring på nye franske og amerikanske egetræsfade, mens de 15% Merlot, Rollands varemærke fra Pomerol, føjer luksusstrejf af violer, trøfler og blommer til smagen.
Frugtens kvalitet stammer fra snart 50 år gamle vinstokke øverst på enkeltmarken Finca La Revella. Her smager du tydeligt, at den officielt 5-stjernede årgang 2019 regnes for Ribera del Dueros bedste i årevis!
Nyd den til grillet oksekød, lam med krydderurter, and, vildt, sortfodsskinke samt modne oste. Servér ved 16-18°C.
Hvordan smager Rolland & Galarreta Tempranillo Merlot ”Parcelas en altura” Ribera del Duero 2019?
Ved ophældningen intens mørk brombærrød med næsten sort kerne... Og wow for en luksuriøs næse! Ungdommelige aromaer af violer, lavendel, saftige mørke kirsebær, lakrids og brombær danner optakt til kælne strejf af mokka, vanilje, kokos og chokolade fra nye franske og amerikanske fade... Teksturen er crème de la crème med en indledningsvis smoothness, der serverer den perfekt krydrede bærfrugt på et sølvfad. Lang, lang finish med elegante tanniner og velgørende, kølig mineralitet... Det her smager ikke bare dyrt – men ekstremt godt! Drik nu, eller gem + 10 år fra høståret.
Rolland & Galarreta Tempranillo Merlot ”Parcelas en altura” Ribera del Duero 2019 passer godt til...
Om Rolland & Galarreta

Man finder næppe et større ikon i vinverdenen end franske Michel Rolland. Manden har i mere end 50 år lavet vine på nogle af verdens største slotte og har adskillige 100-point ratings på CV’et. Den levende legende har lavet vin i mere end 50 år og konsulterer i dag over 100 vinhuse i 12 forskellige lande. Fra Screaming Eagle i Napa Valley til Chateau Pavie i Bordeaux… I samarbejde med den spanske vinpionér, Javier Galarreta, har Michel nu lanceret sin helt egen vinserie. Og den er på rekordtid blevet en af de mest populære hos Supervin.
Historien om vinserien ”Rolland & Galarreta”
Selvom Michel Rolland er født og opvokset i Pomerol og har grundlagt sin stjernestatus i Bordeaux, så har han altid haft et godt øje til Spanien. Derfor vælger han i 2010, at indgå et partnerskab med Spaniens dygtigste vinentreprenør, Javier Galarreta, der kender det spanske terroir til perfektion. Kombineret med Michel Rollands vinmagerfærdigheder har de til sammen skabt en imponerende serie af vine, der tager os lige fra Rueda, Rioja og Ribera del Duero til Priorat i Catalonien. I alt råder de over 120 hektar fra de bedste regioner i Spanien. Druematerialet leveres af små vinbønder som Javier og Michel har håndplukket helt særligt til deres vinserie. Det er også en af forklaringerne på, at produktionerne er meget små og nærmest kultagtige med helt ned til få tusinde kasser per årgang. Missionen er klar for de to vinpionerer - at lave moderne, elegante, terroir-drevne vine, der skal løfte de berømte spanske regioner endnu højere op i det internationale vinhierarki.
Mere terroir end træ - En ny stil fra Rolland
Ved præsentationen af ”Rolland & Galareta” nævnte Michel Rolland de vigtigste ting i fremstillingen af vinene: ”1: Beliggenhed – 2: Beliggenhed – 3: Beliggenhed. Og så kan vi tage den derfra.”
Michel Rolland blev særligt kendt tilbage i 1980’erne, hvor han fremelskede vine med en særlig Parker-appel, der høstede adskillige 100-point ratings. Stilen var defineret ved heftig ekstrahering og masser af nye egetræsfade. Men i løbet af de senere år har Michel fundet en ny stil, der frem for alt sætter frugten og terroiret i fokus. Dette ses måske allerbedst i deres vin fra Priorat, Clos de Ferran, der senest blev kåret som den bedste Priorat ved Decanter World Wine Awards med 97 point. Her har Michel Rolland formået at lave en nærmest ”cool climate” Priorat ved at anvende druer fra nordvendte skråninger kombineret med særlige opbindingsteknikker i marken, der skærmer druerne fra den heftige sol. Hvem skulle have troet Priorat kunne opnå et nærmest burgundisk niveau af elegance og finesse? Nu skal man ikke tro, at det er slut med egetræsfade fra Michel Rollands side. Der anvendes de fineste amerikanske og franske egetræsfade i flere af vinene, men de bruges udelukkende der, hvor det kan give kompleksitet til vinene og vinger til terroiret.
Til trods for, at den eksklusive R&G-serie allerede er en kæmpe succes og høster den ene verdensklasse-rating efter den anden, er vinene prissat uhyre favorabelt.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener