
Lacrimus 5 Rioja Tempranillo 2023
Sensationelt lækker Rioja der beviser Javier Rodriguez' status som Spaniens mest innovative vinmager. Så er det sagt!
Javier er ikke kommet sovende til kåringen som "Spaniens bedste winemaker" i anerkendte Vivir el Vino.
Med Lacrimus 5 kombinerer han på mesterlig vis saftigt vibrerende Tempranillo-frugt fra den helt unge årgang 2023 med modne luksuskrydderier som en gammel Reserva.
Hvordan kan det lade sig gøre, når rødvinen kun ligger 5 måneder på amerikanske egefade? Hemmeligheden er Javiers specialfade med indvendige fordybninger, der øger vinens kontakt med træet imponerende 75%.
Dette geniale påfund kommer dig til gode, da prisen endnu ikke er lige så stor som smagsoplevelsen.
Ekstra meget frugt og ekstra meget fadkrydderi til ekstra billig pris... Rioja-fans, snyd jer ikke for denne vin!
...
Nyd den flotte Rioja til steaks, lam, BBQ-mad, gryderetter og ikke alt for kraftige oste. Servér ved 16-18 grader.
En vinmager med gigantiske aspirationer. Et kæmpe vindyrkende land med utallige appellationer at lave vin fra. Kunsten at fremavle det bedste - og kun det bedste - fra hver region er det fornemmeste formål for vinproducenten Rodriguez Sanzo som blev grundlagt i 2003 af winemaker Javier Rodriguez. Et familieejet vinhus med fokus på kvalitet, terroir, økologi, biodynamik og bæredygtighed.
“En fantastisk vin er for mig en perfekt cirkel opdelt i sektioner hvor terroir, druetypen, klimaet og vinmageren tilsammen smeder det endelige resultat.”
Og netop dette gør Javier Rodriguez til perfektion. Javier er en ambitiøs og alsidig producent, der producerer vin flere forskellige steder i Spanien, heriblandt Ribera del Duero, Rioja, Toro, Castilla y León, Priorat og Rueda. Listen er lang.
Javier Rodriguez har studeret ved UC Davis i Californien, og hans ekspertise inden for jordbundsanalyse har ført til diverse forskningsprojekter samt konsulentarbejde for bl.a. Bordeaux-slotte som Olivier og Lafite-Rothschild. Med sådan en uddannelse er det ikke så underligt, at Javier mestrer winemakingens svære kunst, der i høj grad handler om at udvælge de rette marker med de bedste terroirs. Javier fremstiller terroirdrevne vine af høj kvalitet med fokus på økologi og med respekt for naturen og hjemlandet.
I 2013 blev han æret med titlen som ’’Spaniens bedste vinproducent’’ (Vivir el Vino). Javier laver fortsat vin af topklasse fra sine forskellige, højtelskede terroirs. I 2014 blev Rodriguez Sanzo sågar inkluderet i en international liste af de 100 mest prisvindende vinerier i verdenen. Siden da har Javier kun forsøgt at forbedre produktionen endnu mere og konstant finde på nye innovative løsninger.
Hvordan smager Lacrimus 5 Rioja Tempranillo 2023?
Ved ophældningen mørk kirsebærrød farve med et ungt lilla skær... I næsen pakket særdeles veloplagt ung og saftlæker Tempranillo-frugt, der spiller imponerende godt sammen med sød pibetobak, mokka, lakrids, kokos og vanilje fra modningen på Javiers amerikanske specialfade.... I munden smooth og dejlig kødfuld med friskplukkede røde og sorte bær i spandevis. Bløde tanniner og en forrygende spansk spiciness runder overbevisende af i eftersmagen. Forbløffende flot til prisen! Drik nu, eller gem 6-10 år fra høståret.
Smagenoter
Brombær
Kokos
Lakrids
Røde kirsebær
Røg
Lacrimus 5 Rioja Tempranillo 2023 passer godt til...
Om Rodriguez Sanzo

"Best Winery in Spain" - Vivir el Vino
“En fantastisk vin er for mig en perfekt cirkel opdelt i sektioner hvor terroir, druetypen, klimaet og vinmageren tilsammen smeder det endelige resultat.” – Javier Rodriguez
Som en af Spaniens største rødvine er Tempranillo-flagskibet El Teso fra 140 år gamle ”præ-phylloxera” buskvine et vidnesbyrd om en vinmager med gigantiske aspirationer.
Javier Rodriguez er dog en ekstremt alsidig producent, der fremstiller vin i enhver prisklasse og fra stort set alle hjørner af Spanien. Ribera del Duero, Rioja, Toro, Priorat og Rueda... Listen fortsætter!
Javier etablerer sit vinhus Rodriguez Sanzo i 2003. Med streng fokus på kvalitet, terroir, økologi, biodynamik og bæredygtighed kan han allerede ti år senere lade sig fejre som ’’Spaniens bedste vinhus’’ af Vivir el Vino. Og succesen er ikke tilfældig.
Rodriguez har studeret ved UC Davis i Californien, og hans ekspertise inden for jordbundsanalyse har ført til konsulentarbejde for bl.a. Château Lafite-Rothschild 1. Cru Classé i Pauillac.
I kælderen går Javier Rodriguez til ekstremer for at optimere brugen af egetræsfade. Han rejser først til fadenes oprindelseslande, hvor han selv udvælger de bedste egetræer. To gange årligt kontrollerer han personligt, at træet opbevares og tørres korrekt, inden tønderne fremstilles efter hans strenge instrukser.
Som bevis for vinenes ekstremt høje klasse optræder Rodriguez Sanzo på listen over de 100 mest prisvindende vinerier i verden.
Vindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener