
Manzone Langhe Nebbiolo Il Crutin 2022
”Manzone is among the estates in Barolo that has the potential to ascend into the realm of the truly elite. The wines have been superb over the last few vintages” – Antonio Galloni
Jep, Manzones ”baby-Barolo” er din garanti for gigantisk drikkeglæde!
Elsker du smagen af Barolo, men foretrækker den tidligt drikkeklar samt mindre bekostelig, så er denne saftige terroirvin altså virkelig et must-try.
Da Decanters professionelle Piemonte-panel satte sig for at finde "Great value Nebbiolo" ved blindtest af hele 72 vine, triumferede Manzone Il Crutin med en TOP 5-placering...
Meget sigende for niveauet håndplukker Mauro Manzone druerne fra to fremragende Cru-terroirs, Castelletto og Gramolere, i Barolos prestigiøse Monforte d’Alba-subzone.
Vinnavnet ”Il Crutin” refererer til en historisk bygning midt på netop Gramolere-marken. Opført i 1800-tallet og siden år 2000 ejet af familien Manzone.
Nyd denne saftige Nebbiolo som et hyggeglas eller til steaks, pasta, pizza, italienske delikatessevarer, svampe og modne oste. Servér ved ca. 16-18°C.
Hvordan smager Manzone Langhe Nebbiolo Il Crutin 2022?
Il Crutin 2022 præsenterer sig med en flot ung kirsebærfarve i glasset… Næsen vibrerer veloplagt med saftige Nebbiolo-nuancer af tranebær, nyplukkede skovjordbær og røde kirsebær, som efter et par slyngture i glasset kommer i godt selskab med komplekse strejf af rose, røg, skovbund, rosmarin og knuste sten… I munden slubrende saftig med nærmest burgundiske karaktertræk. I hvert fald besidder rødvinen en charme, finesse og letdrukkethed, der gør det aldeldes umuligt at holde glasset fra munden... Frisk og flot nuanceret finish hvor de fine tanniner balancerer både med og uden mad. Ja, tak! Drik nu, eller gem 6-8 år fra høståret.
Smagenoter
Herbes de Provence
Rose
Røde kirsebær
Røg
Tranebær
Smagsprofil
Meget tør
Sød
Meget let
Meget kraftig
Meget blød
Meget tanninrig
Manzone Langhe Nebbiolo Il Crutin 2022 passer godt til...
Om Manzone

Den familieejede producent Giovanni Manzone er beliggende i kommunen Monforte d’Alba, med berømte Poderi Aldo Conterno blandt de nærmeste naboer. Og Manzone-vinene holder tilsvarende højt niveau!
Husets historie starter med købet af ejendommen Ciabot del Preve i 1925. Manzone-familien begynder i det små at producere egen vin omkring 1965, og i løbet af de næste par årtier investerer man fortløbende i nye parceller. Midt i 1980’erne er beholdningen af vinmarker - og efterspørgslen på Barolo – vokset så meget, at Giovanni Manzone kan leve af at producere vin i eget navn.
Manzone-familiens ekstremt stejle og højtliggende topmarker med meget gamle vinstokke giver naturligt lave høstudbytter af ekstraordinær høj kvalitet. Resultatet er nogle af de mest koncentrerede og gemmeværdige af alle Barolo-vine.
I markarbejdet hylder Manzone-familien bæredygtige og naturlige prinicipper, og vinplanterne dyrkes helt uden gødskning og brug af insektgift. I vineriet gærer vinen med terroirets og vinkælderens naturligt forekommende gærstammer, og der vinificeres på traditionel vis med langvarig udblødning af drueskallerne. Der tilsættes kun minimale koncentrationer af svovl, og vinene aftappes uden klaring og filtrering.
Siden 2005 har sønnen Mauro hjulpet med ledelsen af firmaet, og i 2012 fulgte Mauros søster Mirella trop. Mauro og Mirella har begge gennemført ønologuddannelsen i Alba. Fra 8,5 hektar i Monforte d’Alba, fordelt på de tre cru’er Gramolere, Bricat og Castelletto, fremstiller Giovanni Manzone ca. 50.000 flasker årligt.