
Manzone Barolo DOCG Gramolere 2021
Velkommen til markedets vildeste Barolo-køb i den største årgang nogensinde siden legendariske 2010 og 2016. Presenting Giovani Manzones Cru ”Gramolere”, der senest opnåede vanvittige 2 x 97 points og blev en af årets største vinoplevelse for Flaskehalsen… og formegentlig også blev det for mange andre Barolo-fans, der har nået at købe flasker.
Der har været meget snak de senere år blandt Barolo-producenterne om årgang 2021 og nu hvor flaskerne har ramt hylderne, er der ingen tvivl. Det her er en årgang som du gør klogt i at investere stort i. Se lige, hvad verdens førende vinmedier siger om årgangen.
“Extraordinary – The 2021 vintage can be grouped with 2001, 2010 and 2016 as one of the best since the start of the new millennium" – Robert Parker
“Barolo 2021 vintage rating – 5 out of 5” – Decanter
”Barolo 2021 – Excellent to Exceptional Vintage” – Wine Scholar Guild
“Barolo 2021 – Superb Vintage” – Wine Enthusiast
"2021 - These are wines that every Barolo lover should have in their cellar.” – Kerin O'Keefe
“The 2021 Barolo vintage is looking like a landmark year.” – James Suckling
"Two thousand twenty-one is a superb vintage for Barolo..." – Antonio Galloni
Lad os igen rette blikket mod Giovanni Manzone, der anses for at være en af de oversete perler i Barolo. Hans enkeltmark ”Cru Gramolere” rangeres af Antonio Galloni som et ”Outstanding” Barolo-terroir og det kommer til udtryk med en Nebbiolo, der har både struktur, floralitet og krydderi i ren og skær verdensklasse. Den store Barolo bliver forgyldt i kælderen med 30 måneders modning på et mix af store fade og 500 liters tonneaux-fade.
Vi venter stadig på, at de første ratings kommer ind, men du kan allerede nu tage vores ord og markedets bedste smagegaranti for at det her er et Barolo-køb i en liga for sig selv.
Barolo’en er som skabt til saftigt oksekød og går samtidig rigtig godt til lam, vildt, svampe, kraftige pastaretter og modne oste. Servér ved 16-18°C
Hvordan smager Manzone Barolo DOCG Gramolere 2021?
Manzones ”Cru Gramolere” 2021 fylder glasset med en mørk kirsebærrød farve og elegante teglstens-nuancer ved glassets kant. Næsen imponerer med ekstraordinært intense og komplekse nuancer af roser, tjære, kirsebær, sort blomme, tørret tobak, tøfler, lakrids, mokka og frisk mynte. Wauw… en stærkt afhængighedsskabende, grænsende til farlig superduft! Gramolere 2021 lander på tungen med en imponerende frugtfylde, lækre lakridsstrejf, afgrundsdyb mineralitet og fadkrydret luksus-kompleksitet pakket ind i charmerende smoothness og tanniner til den lange bane… Formidabel enkeltmarks-Barolo i en årgang, der kommer til at gå over i historien. Køb en kasse nu til kælderen og glæd dig til at smage den allerede nu og udnyt lagringspotentialet over de næste 20 år.
Smagenoter
Blåbær
Lakrids
Læder
Røde kirsebær
Tjære
Smagsprofil
Meget tør
Sød
Meget let
Meget kraftig
Meget blød
Meget tanninrig
Manzone Barolo DOCG Gramolere 2021 passer godt til...
Om Manzone

Den familieejede producent Giovanni Manzone er beliggende i kommunen Monforte d’Alba, med berømte Poderi Aldo Conterno blandt de nærmeste naboer. Og Manzone-vinene holder tilsvarende højt niveau!
Husets historie starter med købet af ejendommen Ciabot del Preve i 1925. Manzone-familien begynder i det små at producere egen vin omkring 1965, og i løbet af de næste par årtier investerer man fortløbende i nye parceller. Midt i 1980’erne er beholdningen af vinmarker - og efterspørgslen på Barolo – vokset så meget, at Giovanni Manzone kan leve af at producere vin i eget navn.
Manzone-familiens ekstremt stejle og højtliggende topmarker med meget gamle vinstokke giver naturligt lave høstudbytter af ekstraordinær høj kvalitet. Resultatet er nogle af de mest koncentrerede og gemmeværdige af alle Barolo-vine.
I markarbejdet hylder Manzone-familien bæredygtige og naturlige prinicipper, og vinplanterne dyrkes helt uden gødskning og brug af insektgift. I vineriet gærer vinen med terroirets og vinkælderens naturligt forekommende gærstammer, og der vinificeres på traditionel vis med langvarig udblødning af drueskallerne. Der tilsættes kun minimale koncentrationer af svovl, og vinene aftappes uden klaring og filtrering.
Siden 2005 har sønnen Mauro hjulpet med ledelsen af firmaet, og i 2012 fulgte Mauros søster Mirella trop. Mauro og Mirella har begge gennemført ønologuddannelsen i Alba. Fra 8,5 hektar i Monforte d’Alba, fordelt på de tre cru’er Gramolere, Bricat og Castelletto, fremstiller Giovanni Manzone ca. 50.000 flasker årligt.