
Lopez Cristobal Bagus Ribera del Duero 2019 i trækasse
Året efter imponerede Bagús 2018 med æresprisen og maksimale 96-100 point i Concurso Zarcillos smagning af 1600 spanske og internationale vine!
Nu er udsolgte Bagús endelig landet i den helt nye årgang 2019, der regnes for Ribera del Dueros største i årevis! Og med 96 point fra Mad & Monopolet holder sammenligningen med de flere gange dyrere vine som aldrig før: Bagús 2019 er den VILDESTE VALUE i hele Ribera!
Flagskibet trodser enhver prislogik med unik enkeltmarks-eliksir fra Pago de Manvirgos 85 år gamle Tempranillo-stokke. Der er næsten ingen drueklaser på hver vinstok, men de få der er, koncentrerer al næring og intensitet.
Derfor kan Galo Lopez blot mønstre i omegnen af 5.000 flasker af sin kongevin, som efter 14 mdr. på de bedste franske og amerikanske fade giver baghjul til sine langt dyrere konkurrenter.
.......
Den flotte vin går særdeles godt til lam, grillet oksekød, kraftige tapas, vildt og modne oste. Nydes ved 15-17°C
Hvordan smager Lopez Cristobal Bagus Ribera del Duero 2019 i trækasse?
Direkte fra flasken sejler Bagús 2019 fed og intens i glasset. Næsen varsler 100% killer-Ribera... Et måbende elegant slør af luksuriøs Valrhona-chokolade, ristede kaffebønner, lakrids og kokos omslutter intense og smukt nuancerede frugtnoter af viol, blåbær, brombær og hindbæressens... Urtet finesse. Vibrerende kalkstensmineralitet. Et perfekt tanninbid i finalen. Wauw... Hvor stor Ribera del Duero tør du drømme om til langt under 500 kr.?!! Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.
Lopez Cristobal Bagus Ribera del Duero 2019 i trækasse passer godt til...
Om Lopez Cristobal

Bodegas Lopez Cristobal har rødder tilbage til 1930’erne, hvor Lopez-familien begyndte at avle druer fra egne marker. I 1982 vendte tiderne i Ribera del Duero, hvor området efter tusinder år med vindyrkning fik sin egen DO. Det var et populært område at boltre sig i for både unge og gamle vinmagere, der prøvede kræfter med vindyrkning på det højtbeliggende plateau, der gennemskæres af Douro/Duero-floden. Den passionerede vinentusiast Santiago Lopez, som var uddannet inden for landbrug, solgte i starten udelukkende sine egne druer til andre producenter, men drømmen var en dag selv at kunne lave vin. Hans kone, Lola Cristobal, var ud af en familie, der dyrkede druer, og hun bistod ham i forfølgelsen af drømmen.
I 1994 tog Santiago López et stort spring, da han etablerede et ambitiøst og visionært vineri med vinproduktion fra egne druer og marker. Der blev foretaget store investeringer og lagt hårdt arbejde i udviklingen af vineriet. Snart var de klar til at producere vin selv. En drøm var nu opfyldt. I dag får de hjælp af sønnen Galo, der indgår i det kompetente og dedikerede team af winemakere.
Lopez Cristobal råder over 70 hektarer med vinmarker fordelt på 9 terroir-specifikke parceller omkring Roa de Douro. Huset fremstiller en komplet portefølje af topanmeldte Ribera del Duero-vine på Tempranillo-druen, der suppleres af lidt Merlot, Cabernet Sauvignon og ikke mindst den grønne drue Albillo, der må siges at være en kuriositet uden for området. Vinene er både elegante, powerfulde og velafbalancerede. Kort sagt: Vine med klasse. Cristobals vine udgør en smuk forening mellem moderne og traditionel Ribera og placerer sig et sted midtimellem.
I dag fortsætter fader og søn med at producere kvalitetsvine i den frodige Duero-dal langs floden af samme navn, og de bestræber sig konstant på at være innovative og forbedre kvaliteten på deres vin uden at gå for meget på kompromis med traditionen.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage