
Casanova di Neri Irrosso 2022
Er dette «forsmagen» på endnu en 100-point-Brunello fra Tenuta Nuova?
Casanova di Neri er udråbt af Wine Spectator som verdens bedste Brunello-producent, hvilket måske gør det lettere at begribe, hvordan dette Sangiovese-blend kan hæve sig højt over andres huses langt dyrere Brunello-vine.
Nøglen til Casanova di Neris rasende lækre Irrosso ligger gemt i Sangiovese-druerne, som blandt andet høstes fra samme Centine-mark, som har skabt husets flerfoldige 100-point-Brunello, den legendariske Tenuta Nuova.
Irrosso bliver tilmed forkælet i kælderen med 15 måneder på egetræsfade, der er med til at skabe en frugtbetonet og fløjlsblød Sangiovese med trøffelkompleksitet og et touch af fadkrydderi.
Her får du altså stort set hele kult-Brunello-pakken – men til en brøkdel af prisen!
Nyd den til saftige steaks, lam, kraftige pastaretter, pizza, polenta, simreretter og modne oste. Servér ved 16-18°C
Hvordan smager Casanova di Neri Irrosso 2022?
Den toscanske ”Mini-Brunello” funkler mørk kirsebærrød i glasset… Casanova di Neris lækre magi fornægter sig ikke, og næsen forener på smukkeste vis Sangioveses elegante røde kirsebærfrugt, tranebær og grillede middelhavsurter med mørke luksusstrejf af solbær og krydderier fra bordeauxdruerne Cabernet Sauvignon og Petit Verdot... Vinen lægger sig silkeblød og frugtlækker på tungen, hvor Sangioveses ungdommelige frugt hurtigt åbner for dybe Brunello-strejf af rosin, trøfler, lakrids og læder... Mundrensede mineralsk finish. Et madvenligt lille tanninbid. Perfekt afstemte krydderier. Ja tak... Bedste Irrosso ever? Drik nu, eller gem +10 år fra høståret.
Casanova di Neri Irrosso 2022 passer godt til...
Om Casanova Di Neri

Verdensmester i Sangiovese? Casanova di Neri har skrabet flere 100 point-udmærkelser til sig, end vi umiddelbart kan holde rede på. Wine Spectator siger det lige ud: ”Verdens bedste Brunello-producent”. I 1971 plantede Neri-familien sine første vinstokke, og i 1978 lancerede man sin første vin. I dag råder huset over 66 hektar vinmarker. Fra de køligste terroirs, nær vingården i det nordøstlige Montalcino, høstes druer til Cerretalto og White Label, mens berømte Tenuta Nuova laves af druer fra varmere marker syd for Montalcino. Mens ”White Label” hylder den klassiske Brunello med lang modning på store slavonske fade, så flirter såvel Cerretalto som Tenuta Nuova diskret med det moderne. Begge modner på 500 liters franske egetræsfade, heraf dog kun 5% nye. Tre forskellige udtryk af Sangiovese, tre dybt fascinerende verdensklassevine.
Vindata
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener