
Casanova di Neri Pietradonice 2019
Så kan Napa, Bolgheri og Bordeaux Cru Classé bare komme an!
Casanova di Neri er ikke bare verdensmester i Sangiovese med 100-point-Brunello’erne Tenuta Nuova og Cerretalto…. Siden årtusindeskiftet har tophuset i al hemmelighed lavet en Cabernet Sauvignon i verdensklasse fra et udsøgt terroir i Montalcino.
Kultvinen Pietradonice laves kun i særligt gode år og kun i et stærkt begrænset antal flasker.
Vinen er opkaldt efter sit unikke terroir, der førhen var et stenbrud for ædelstenen onyx. I dag skaber marken den måske mest smukke og ædle supertoscaner i hele ”Brunello-land”.
I vineriet forkæles Pietradonice efter alle Cru Classé-kunstens regler med 18 måneder lang lagring på små franske barriquefade. Den nye vin bekræfter al hype… 2019 er en toscansk årgang af de helt store!
Nyd den til grillet rødt oksekød, lam med urter, vildtkød, kraftige pastaretter og modne oste. Servér ved 16-18°C.
Hvordan smager Casanova di Neri Pietradonice 2019?
Ved ophældningen mørk kirsebærrød med lilla kant og kulsort kerne… I næsen ekstrem lækker med læssevis af solbær, sorte blommer, parfumeret viol, frisk mynte og tørret timian, der finder flot sammen med en klassisk "støvet" toscansk mineralitet samt fadets luksuriøse noter af chokolade, ristede espressobønner, cigarkasse og cedertræ… Pietradonice 2019 lægger sig blød og elegant på tungen, hvor vinen masserer sin uforglemmeligt lækre solbærfrugt dybt ind i din bevidsthed… Hold nu kaje hvor det smager! En monumental Montalcino der afslutningsvis løfter niveauet yderligere med sirligt mejslede tanniner, toscanske urter samt udsøgte krydderier fra fadet... WAUW! Drik nu, eller gem +20 år fra høståret.
Casanova di Neri Pietradonice 2019 passer godt til...
Om Casanova Di Neri

Verdensmester i Sangiovese? Casanova di Neri har skrabet flere 100 point-udmærkelser til sig, end vi umiddelbart kan holde rede på. Wine Spectator siger det lige ud: ”Verdens bedste Brunello-producent”. I 1971 plantede Neri-familien sine første vinstokke, og i 1978 lancerede man sin første vin. I dag råder huset over 66 hektar vinmarker. Fra de køligste terroirs, nær vingården i det nordøstlige Montalcino, høstes druer til Cerretalto og White Label, mens berømte Tenuta Nuova laves af druer fra varmere marker syd for Montalcino. Mens ”White Label” hylder den klassiske Brunello med lang modning på store slavonske fade, så flirter såvel Cerretalto som Tenuta Nuova diskret med det moderne. Begge modner på 500 liters franske egetræsfade, heraf dog kun 5% nye. Tre forskellige udtryk af Sangiovese, tre dybt fascinerende verdensklassevine.
Vindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener