Casanova di Neri Pietradonice 2020
Casanova di Neri Pietradonice 2020
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
”94 points. Casanova di Neri 2020 Pietradonice holds an immense bouquet with generous cherry and dark fruit that shows a nicely ripened phase without feeling overtly mature.” – Robert Parker
100 % Cabernet Sauvignon…? Fra Brunello-vinmarker i Montalcino?
Ja, Casanova di Neri er ikke bare verdensmester i Sangiovese med 100-point-Brunello’erne Tenuta Nuova og Cerretalto…. Siden årtusindeskiftet har tophuset i al hemmelighed lavet en Cabernet Sauvignon i verdensklasse fra et udsøgt terroir i Montalcino.
Kultvinen Pietradonice laves kun i særligt gode år og kun i et stærkt begrænset antal flasker. Vi har netop modtaget en lille portion fra den fantastiske årgang 2020.
Vinen er opkaldt efter sit unikke terroir, der førhen var et stenbrud for ædelstenen onyx. I dag skaber marken den måske mest smukke og ædle supertoscaner i hele ”Brunello-land”.
I vineriet forkæles Pietradonice efter alle Cru Classé-kunstens regler med 18 måneder lang lagring på små franske barriquefade. Så kan Napa Valley, Bolgheri og Bordeaux Cru Classé bare komme an!
Smagenote
Ved ophældningen mørk kirsebærrød med lilla kant og kulsort kerne… I næsen ekstrem lækker med læssevis af solbær, sorte blommer, parfumeret viol, frisk mynte og tørret timian, der finder flot sammen med en klassisk "støvet" toscansk mineralitet samt fadets luksuriøse noter af chokolade, ristede espressobønner, cigarkasse og cedertræ… Pietradonice lægger sig blød og elegant på tungen, hvor vinen masserer sin uforglemmeligt lækre solbærfrugt dybt ind i din bevidsthed… Hold nu kaje hvor det smager! En monumental Montalcino der afslutningsvis løfter niveauet yderligere med sirligt mejslede tanniner, toscanske urter samt udsøgte krydderier fra fadet... WAUW! Drik nu, eller gem +20 år fra høståret.
Anmeldelser af Casanova di Neri Pietradonice
94/100 Robert Parker
"Casanova di Neri 2020 Pietradonice holds an immense bouquet with generous cherry and dark fruit that shows a nicely ripened phase without feeling overtly mature. There is a sweet note that recalls high-end raspberry jelly, exotic spice, perfumed redwood, cypress and black olive. There is definitely no varietal greenness, and the wine delivers a firm and compact build that covers the whole palate. With 18 months in barrique, 6,000 bottles were made."
Ratings fra forrige årg.
95/100 James Suckling (årg. 2019)
”Blackcurrants, hints of chocolate and black licorice with some violet undertones. Full-bodied with linear, tight tannins that give the wine tension and structure.”
93/100 Falstaff (årg. 2019)
“Dark ruby red. Fine malty aromas on the nose, a hint of sardines, then very rich dark berry fruit. Very warm and powerful on the palate, opens on close-meshed, powerful tannin, on blackcurrants and fine leather, in the final again firm pressure.”
Nyd den til grillet rødt oksekød, lam med urter, vildtkød, kraftige pastaretter og modne oste. Servér ved 16-18°C.
Pietradonice er fremstillet på 100% Cabernet Sauvignon, som Casanova di Neri håndselekterer fra et stenet terroir med galestro-mergel i det sydøstlige Montalcino. (Det unikke geologiske spot var oprindeligt et onyx-stenbrud!) I vineriet sker nok en streng kvalitetssortering ved hjælp af optisk teknologi, inden vinen spontanfermenterer med terroirets egen gær. 18 dages maceration med hyppige ”punch downs” trækker seriøs farve, smag og tanniner fra drueskindet. Efter endt gæring omstikkes vinen til 18 måneder lang lagring på 225 liters franske barriquefade.
Om Casanova di Neri
Verdensmester i Sangiovese? Casanova di Neri har skrabet flere 100 point-udmærkelser til sig, end vi umiddelbart kan holde rede på. Wine Spectator siger det lige ud: ”Verdens bedste Brunello-producent”. I 1971 plantede Neri-familien sine første vinstokke, og i 1978 lancerede man sin første vin. I dag råder huset over 66 hektar vinmarker. Fra de køligste terroirs, nær vingården i det nordøstlige Montalcino, høstes druer til Cerretalto og White Label, mens berømte Tenuta Nuova laves af druer fra varmere marker syd for Montalcino. Mens ”White Label” hylder den klassiske Brunello med lang modning på store slavonske fade, så flirter såvel Cerretalto som Tenuta Nuova diskret med det moderne. Begge modner på 500 liters franske egetræsfade, heraf dog kun 5% nye. Tre forskellige udtryk af Sangiovese, tre dybt fascinerende verdensklassevine.