





Casanova di Neri Irrosso 2021
Casanova di Neri er udråbt af Wine Enthusiast som verdens bedste Brunello-producent og når et tophus som dem laver Rosso, så når kvaliteten snildt et par trin over andres basis-brunello’er.
Nøglen til Casanova di Neris rasende lækre Rosso ligger gemt i Sangiovese-druerne, som huset blandt andet høster fra samme Cetine-enkeltmark som har skabt husets legendariske 100 points-vin, Tenuta Nuova.
Irrosso bliver tilmed forkælet i kælderen med 15 måneder på egetræsfade, der er med til at skabe en frugtbetonet og fløjlsblød Sangiovese med trøffelkompleksitet og et toch af fadkrydderi. Her får du altså stort set hele kult-Brunello-pakken – men til en brøkdel af prisen!
...
Nyd den til saftige steaks, lam, kraftige pastaretter, pizza, polenta, simreretter og modne oste. Servér ved 16-18°C
Hvordan smager Casanova di Neri Irrosso 2021?
Den toscanske ”Mini-Brunello” lokker fra glasset med sin lyse kirsebærrøde farve. Casanova di Neris magi fornægter sig ikke og næsen er et helt igennem fantastisk med aromaer af viol, saftige kirsebær, orangeskal, tranebær og grillede middelhavsurter, der suppleres af komplekse skovbundsnoter… Vinen lander i munden med slubrende saftig og frugtlækker Sangiovese, der hurtigt åbner for dybe Brunello-strejf af rosin, trøfler, lakrids og læder... Mundrensede mineralsk finish med et madvenligt lille tanninbid og afstemte krydderier. Et tydeligt bevis på Toscanas formidable 2021-årgang. Drik nu, eller gem +10 år fra høståret.
Hvordan er Casanova di Neri Irrosso 2021 fremstillet?
Irrosso 2021 er fremstillet på 90% Sangiovese, diskret boostet med smagsdybde og kompleksitet fra 5% Cabernet Sauvignon og 5% Petit Verdot, som Casanova di Neri håndhøster fra samme sydlige Cetine-mark, som leverer frugt til den berømte 100-point-Brunello Tenuta Nuova! Irrosso spontangærer med top-terroirets og vinkælderens egen gær, inden 15 måneders lagring på egetræsfade.
Om Casanova Di Neri

Verdensmester i Sangiovese? Casanova di Neri har skrabet flere 100 point-udmærkelser til sig, end vi umiddelbart kan holde rede på. Wine Spectator siger det lige ud: ”Verdens bedste Brunello-producent”. I 1971 plantede Neri-familien sine første vinstokke, og i 1978 lancerede man sin første vin. I dag råder huset over 66 hektar vinmarker. Fra de køligste terroirs, nær vingården i det nordøstlige Montalcino, høstes druer til Cerretalto og White Label, mens berømte Tenuta Nuova laves af druer fra varmere marker syd for Montalcino. Mens ”White Label” hylder den klassiske Brunello med lang modning på store slavonske fade, så flirter såvel Cerretalto som Tenuta Nuova diskret med det moderne. Begge modner på 500 liters franske egetræsfade, heraf dog kun 5% nye. Tre forskellige udtryk af Sangiovese, tre dybt fascinerende verdensklassevine.
Vindata
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener





