Tilbage

Italien

Parusso Mosconi Barolo 2018 i trækasse

1 fl. pr. stk.
999,95DKK
BEDSTEPRIS6 fl. pr. stk.
699,95DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

TOP 100 WINES OF ITALY

James Suckling

97 Point

James Suckling

94 Point

Robert Parker

94 Point

WinesCritic.com

93 Point

Vinous

⭐ 4,3

Vivino

Bestil inden

1 timer 12 min

og vi sender i dag!

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Italien

Parusso Mosconi Barolo 2018 i trækasse

På lager - 1-2 dages leveringVingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

Beskrivelse:

"TOP 100 WINES OF ITALY" - James Suckling
"97 points.
Wow. This is a super-sensual Barolo"James Suckling 
"94 points. Firm and powerful" - Robert Parker

Sådan! Parussos Mosconi scorer 2 x 97 point i årgang 2016. Hvad mon der er i vente til 2018, der endnu ikke er anmeldt?

Kometen Marco Parusso er nabo til Podere Aldo Conterno, der skamroser den visionære winemaker, der går sine helt egne veje. Og de ender ved verdensklasse-Barolo’er.

Topmarken cru Mosconi kendes for sine meget intense, mørke og maskuline Barolo’er. Så er du til full blown power og masser af smagsintensitet, er 99-point-producentens Barolo med al sandsynlighed noget for dig...

En sublim Barolo-oplevelse!

Smagenote

Flot dyb kirsebærrød farve i glasset. Vinen byder på en nuanceret smagspalette af mørk frugt i form af kirsebær, brombær og blommer, der bevæger sig over i en lidt svesket frugtcharme, men vinen opleves stadig stramt struktureret. Noter af våd underskov, trøffel og Monforte-lakrids. Lidt bidske tanniner – vil have godt af nogle år på bagen eller dekantering. Fyndig og robust Barolo – Parussos unikke udtryk. Wauw, en vin! Drik nu eller gem +15-20 år fra høståret.

Anmeldelser af Parusso Barolo DOCG Mosconi 2018

97/100 "TOP 100 WINES OF ITALY" - James Suckling
"Wow. This is a super-sensual Barolo with wild black-fruit character, such as ripe elderberries and dried dates. Fresher notes of blood oranges, too. Balanced vanilla edge to the palate that coats the firm, grainy tannins and carries the creamy fruit through the long finish. Super-succulent and enticing. To produce this in 2018 is a real achievement. Hats off to the winemaking. So tempting even now, but will only improve." 

94/100 Robert Parker
"The Parusso 2018 Barolo Mosconi shows that distinctively stemmy element that I always associate with these wines so carefully made by Marco Parusso and his family. The bouquet is firm and powerful with dried cherry, steeped Darjeeling tea and persimmon. The wine is extra solid, both in terms of structure and tannins, and it follows up with an ample 15% alcohol content."

94/100 WinesCritic.com
"Very sweet on the nose it shows notes of strawberries, red plums, cinnamon powder, hazelnut powder, almonds and mandarin peel. Medium-full body, sweet tannins of excellent maturity and a solid and compact finish that will need time to relax."

93/100 Vinous
"The 2018 Barolo Mosconi is a broad, potent wine. A blast of macerated dark cherry, leather, spice, dried herbs, chocolate and mocha makes a strong opening statement. As always, the Mosconi is a brooding, virile wine with huge depth, tons of intensity and big, brawny tannins that need time to soften. There is a good deal of oak, but the wine has the presence and overall intensity to carry it well."

Anbefales til rødt kød, lam, trøfler, svamperisotto, vildt, kraftige pastaretter og modne oste. Server ved 16-18°C.

Vinen er lavet på 100 % Nebbiolo fra 15-20 år gamle vinstokke inden for cru’en Mosconi. Druerne håndhøstes i små kurve, hvorefter de transporteres til vineriet og gennemgår en nænsom presning. Derefter finder en spontangæring sted uden tilsætning af svovl, inden vinen får lov til at modne i 18 måneder på små egetræsfade.

Om Parusso

”If you follow the work being done at Parusso, you’ll know that it is one of the most dynamic and out-of-the-box wineries in Barolo.” - Robert Parker 

”Jeg lever kun én gang, og jeg giver alt, hvad jeg har!” Marco Parussos mission er at skabe ultimative Barolo-oplevelser, og med ratings op til 99 point er hans vine i årgang 2016 nået snublende nær det perfekte.

Vi finder vingården på en idyllisk bakketop i Monforte d’Alba, blot nogle få hundrede meter fra grænsen til Castiglione Falletto, hvor Marcos bedstefar Gaspare Parusso tilbage i 1901 købte familiens første parcel på Cru-marken Mariondino.

I årtier gik hele druehøsten til familie, venner og lokale kooperativer, men Gaspares søn Armando så verdenklassepotentialet og begyndte i starten af 1970-erne at opkøbe nye topmarker med henblik på produktion af Barolo i eget navn. I 1986 kom den ønologuddannede Marco Parusso og søsteren Tiziana til, og siden har familien for alvor katapulteret sig frem i forreste geled af referenceproducenter. På lige fod med de helt tunge drenge som eksempelvis nabohuset Podere Aldo Conterno.

Familien råder i dag over 28 hektar vinmarker, hvoraf særligt Cru’erne Bussia og Mosconi (Monforte d’Alba) samt Mariondino (Castiglione Falletto) er helliget Nebbiolo-druen. Alle marker dyrkes økologisk og zoneopdelt, så gødskning, beskæring og høsttidspunkt nøje kan tilpasses det enkelte mikroterroir. Også i vinkælderen går Marco til ekstremer. Helt usædvanligt tørrer han sine håndplukkede drueklaser 5-7 dage i et ventileret rum efter høst. Denne opbevaring i kontakt med ilt danner blødere og mindre bitre tanninforbindelser i både druer og stilke, hvoraf op til 70% inkluderes i vinificeringen.     

Efter flere dages aromaudtræk ved lav temperatur varmer Marco gæringstanken op til 33°C i 2 døgn for at trække maksimal farve fra drueskallerne. Derfor er Parussos Barolo’er altid mørke i farven. Så følger spontangæringen ved 25°C på roterende gæringstanke, der øger kontakten og smagsudvekslingen mellem drueskallerne og den gærende most. Når alt sukkeret er gæret ud, hæves temperaturen igen for at drive den sidste tannin og smagspower ud af skallerne, der samlet set udblødes helt op til 50 dage. Endelig modner Parusso sine Barolo’er 18 mdr. på nye franske barriquefade med de fine gærrester, der giver tekstur, finesse samt en "buffer-effekt" mod oxidering, så vinene kan flaskes med minimal tilsætning af svovl. Resultatet af anstrengelserne taler for sig selv... 

Årlig produktion: 130.000 flasker vin, som fordeler sig på mousserende Nebbiolo, Sauvignon Blanc-hvidvine, Dolcetto, Barbera samt en Langhe Nebbiolo og syv forskellige Barolo-vine. 

Passer godt til

Okse

Kalv

Vildt

Lam

Ost

Pasta

Svampe

Årgang 2018
Servering 16-18°C
Gemme potentiale +15-20 år fra høståret
Alkohol 15 %
Indhold 75 cl
Lukketype Kork
Emballage 6 stk. trækasse
1 fl. pr. stk.
999,95DKK
BEDSTEPRIS6 fl. pr. stk.
699,95DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

TOP 100 WINES OF ITALY

James Suckling

97 Point

James Suckling

94 Point

Robert Parker

94 Point

WinesCritic.com

93 Point

Vinous

⭐ 4,3

Vivino

Bestil inden

1 timer 12 min

og vi sender i dag!

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Lignende produkter