Tilbage

Italien

Parusso Barolo Perarmando 2018

1 fl. pr. stk.
599,95DKK
6 fl. pr. stk.
499,00DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

97 Point

Ketil Sauer, Sommelier

96 Point

James Suckling

95 Point

Din VinGuide

94 Point

Decanter

94 Point

Andreas Larsson, Tasted

94 Point

WinesCritic.com

93 Point

Robert Parker

⭐ 4,3

Vivino

Bestil inden

2 timer 6 min

og vi sender i dag!

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Italien

Parusso Barolo Perarmando 2018

På lager - 1-2 dages leveringVingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

Beskrivelse:

"97 point.Top 3 favorit i Din VinGuides paneltest af 72 Barolo-vine" - Ketil Sauer, Sommelier
"96 points. Full-bodied with a very silky but firm texture..." – James Suckling
"95 point. Høj og intens næse med kandiseret frugt og blomst" - Din VinGuide
"94 points. So expressive and rich" – Decanter
"94 points. Excellent grip and concentration... fine complexity" - Tasted
"94 points. A smooth finale" - WinesCritic.com 
"93 points. Elegant power and dark fruit" - Robert Parker

Wauw, så er den endelig landet i sortimentet. For første gang!

Navnet er Perarmando, hyldesten til faderophavet, Armando Parusso, og samtidig en af Parussos bedste Barolo’er til dags dato.

Parusso har mixet druerne fra de tre cru’er Bussia, Mariondino og Mosconi og puttet de bedste af dem i Perarmando. En samling af det ypperste druemateriale giver en utrolig kompleks og dyb Barolo. Det gode fra hver enkelt cru skinner igennem her… 

Og vupti, 96 Suckling-point lige ned i posen til Perarmando straks efter lanceringen… Og ikke mindst verdensklasse til dit vinskab! 

Smagenote

En flot kirsebærrød farve i glasset. En højspændt aromatisk næse med rigelige mængder af tørrede røde frugter, spandevis af modne jordbær, kirsebær og blommer, der forsyner vinen med sin store og uimodståelige frugtcharme. Med udtalte florale nuancer, der dog blender flot ind i den røde, parfumerede frugt. Fadaftrykket viser i form af nelliker og kaffebønner. Tanninerne er fornemt integrerede i den raffinerede og samtidig powerfulde finale med et lakridset tvist i afslutningen. En imponerende længde og en generøs vin med en rig og blød mundfølelse, samtidig skarpt struktureret og med en frisk mineralitet. En stor vin. Drik nu eller gem +10-15 år fra høståret.

Anmeldelser af Parusso Barolo Perarmando 2018

97/100 Ketil Sauer
(Top 3 favorit i Din VinGuides paneltest af 72 Barolo-vine) 

96/100 James Suckling
"A rich nose, packed with aromas of ripe and dried red fruit, including heaps of wild strawberries. There’s fresh orange rind, too and on the savory side, notes of cloves, perfumed bark and brighter flowers. Full-bodied with a very silky but firm texture. The strawberry and citrus fruit is ingrained in the velvety tannins and the combination gives a very long finish. Twist of red licorice at the end. This is nicely structured and well balanced..."

95/100 Din VinGuide
"Høj og intens næse med kandiseret frugt og blomst. Bagt blomme med varme krydderier. Pæn længde og meget bløde tanniner. En 
soft og juicy Barolo stil."

94/100 Decanter
"Vibrant red and orange rim to the glass. Lovely fruit and savoury aspects - the dried flower aromas are so abundant but they're edged with deep and seductive red fruit nuances too. It's soft and delicate on the nose yet so expressive and rich. Generous aromatics, with cola cube aspects. Grippy from the start, the tannins here make an immediate impression coating the mouth and giving structure to the rich, seductive cherry, strawberry and raspberry fruits. The tannins are so well integrated though, soft, plump, slightly chewy and really lovely in their texture. This is well rounded but with a precise and quite deep core. Lots going on here with a real lingering depth of cherry, coffee and stone. Feels mature and sophisticated and more expansive in the mouth than the Mariondino." 

94/100 Andreas Larsson, Tasted
"Light ruby with a tawny rim. Very intense and pure aromas of wild strawberry, kirsch, fine spice and floral hints. Excellent grip and concentration with sweet fruit flavours, a fresh backbone, stylish and powdery tannin with a youthful vigour yet layered with fine complexity and a long smooth finish."

94/100 WinesCritic.com
"Very mature on the nose showing notes of strawberries, cypress sap, mature cheese, marjoram and caramel. Medium bodied, light tannins of very fine grain and a smooth finale, decidedly harmonious and balanced on the palate. Remarkable sensory depth."

93/100 Robert Parker
"This wine very much embraces the signature Parusso style that always puts an emphasis on elegant power and dark fruit. The 2018 Barolo Perarmando is dedicated to the estate founder, Armando Parusso, and represents a blend of Bussia, Mosconi and Mariondino. The bouquet reveals dried rose and flower petal, with fruit stems, dark fruit, licorice and smoke."

Vinen anbefales til saftigt oksekød, lam, vildt, svamperisotto, pastaretter som ravioli eller tagliatelle med kødsovs, men den vil også smage fantastisk til retter med trøfler og modne, lagrede oste. Server ved 16-18 °C.

Perarmando er lavet på 100 % Nebbiolo. Druerne håndhøstes fra topmarkerne Bussia (50%), Mosconi (30 %) og Mariondino (20 %). Kombinationen af de forskellige cru-terroirs bidrager til en vin med stor kompleksitet og dybde. Nænsom presning af druerne og lang macerationstid under streng kontrol af temperaturen. Spontangæringen igangsættes af de naturligt forekommende gærceller uden brug af sulfitter eller kulturgær. Til sidst modner vinen 18 måneder på små egetræsfade i kontakt med de fine gærrester.

Om Parusso

”If you follow the work being done at Parusso, you’ll know that it is one of the most dynamic and out-of-the-box wineries in Barolo.” - Robert Parker

”Jeg lever kun én gang, og jeg giver alt, hvad jeg har!” Marco Parussos mission er at skabe ultimative Barolo-oplevelser, og med ratings op til 99 point er hans vine i årgang 2016 nået snublende nær det perfekte.

Vi finder vingården på en idyllisk bakketop i Monforte d’Alba, blot nogle få hundrede meter fra grænsen til Castiglione Falletto, hvor Marcos bedstefar Gaspare Parusso tilbage i 1901 købte familiens første parcel på Cru-marken Mariondino.

I årtier gik hele druehøsten til familie, venner og lokale kooperativer, men Gaspares søn Armando så verdenklassepotentialet og begyndte i starten af 1970-erne at opkøbe nye topmarker med henblik på produktion af Barolo i eget navn.

I 1986 kom den ønologuddannede Marco Parusso og søsteren Tiziana til, og siden har familien for alvor katapulteret sig frem i forreste geled af referenceproducenter. På lige fod med de helt tunge drenge som eksempelvis nabohuset Podere Aldo Conterno.

Familien råder i dag over 28 hektar vinmarker, hvoraf særligt Cru’erne Bussia og Mosconi (Monforte d’Alba) samt Mariondino (Castiglione Falletto) er helliget Nebbiolo-druen. Alle marker dyrkes økologisk og zoneopdelt, så gødskning, beskæring og høsttidspunkt nøje kan tilpasses det enkelte mikroterroir.
Også i vinkælderen går Marco til ekstremer. Helt usædvanligt tørrer han sine håndplukkede drueklaser 5-7 dage i et ventileret rum efter høst. Denne opbevaring i kontakt med ilt danner blødere og mindre bitre tanninforbindelser i både druer og stilke, hvoraf op til 70% inkluderes i vinificeringen.     

Efter flere dages aromaudtræk ved lav temperatur varmer Marco gæringstanken op til 33°C i 2 døgn for at trække maksimal farve fra drueskallerne. Derfor er Parussos Barolo’er altid mørke i farven. Så følger spontangæringen ved 25°C på roterende gæringstanke, der øger kontakten og smagsudvekslingen mellem drueskallerne og den gærende most. Når alt sukkeret er gæret ud, hæves temperaturen igen for at drive den sidste tannin og smagspower ud af skallerne, der samlet set udblødes helt op til 50 dage. Endelig modner Parusso sine Barolo’er 18 mdr. på nye franske barriquefade med de fine gærrester, der giver tekstur, finesse samt en "buffer-effekt" mod oxidering, så vinene kan flaskes med minimal tilsætning af svovl. Resultatet af anstrengelserne taler for sig selv... 

Årlig produktion: 130.000 flasker vin, som fordeler sig på mousserende Nebbiolo, Sauvignon Blanc-hvidvine, Dolcetto, Barbera samt en Langhe Nebbiolo og syv forskellige Barolo-vine. 

Passer godt til

Okse

Kalv

Vildt

Lam

Ost

Pasta

Svampe

Årgang 2018
Servering 16-18 °C
Gemme potentiale +15-20 år fra høståret
Alkohol 14,5 %
Indhold 75 cl
Lukketype Kork
Emballage 6 stk. papkasse
1 fl. pr. stk.
599,95DKK
6 fl. pr. stk.
499,00DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

97 Point

Ketil Sauer, Sommelier

96 Point

James Suckling

95 Point

Din VinGuide

94 Point

Decanter

94 Point

Andreas Larsson, Tasted

94 Point

WinesCritic.com

93 Point

Robert Parker

⭐ 4,3

Vivino

Bestil inden

2 timer 6 min

og vi sender i dag!

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Mest populære lige nu