Ingen resultater

Distrikter
  Producenter
   Se alle resultater for

     Tilbage

   Mustiguillo Finca Terrerazo Vino de Pago 2019

   Klik/Tryk for at zoome

   1 fl. pr. stk. 339,95 DKK
   6 fl. pr. stk. 279,95 DKK
   Indhent tilbud på storkøb
   Anmeldelser

   94+ Point

   Robert Parker

   94 Point

   Mad og Monopolet

   93 Point

   Winewherever, Rasmus Christensen

   92 Point

   Rolf Madsen, Vinexpressen

   ⭐ 4,2

   Vivino

   Supervin's unikke vingaranti

   Supervin's unikke vingaranti

   Vi tilbyder at tage vinen retur på vores regning og returnere hele betalingen - også for den første, åbnede flaske, hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten. (maks. 1 md. efter levering)

   Fri fragt!

   Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

   30 dages udvidet returret

   30 dages udvidet returret

   Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

   Supervin's unikke vingaranti

   Supervin's unikke vingaranti

   Vi tilbyder at tage vinen retur på vores regning og returnere hele betalingen - også for den første, åbnede flaske, hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten. (maks. 1 md. efter levering)

   Fri fragt!

   Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

   30 dages udvidet returret

   30 dages udvidet returret

   Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

   Mustiguillo Finca Terrerazo Vino de Pago 2019

   På lager - 1-2 dages leveringVingaranti

   Supervin's unikke vingaranti

   Vi tilbyder at tage vinen retur på vores regning og returnere hele betalingen - også for den første, åbnede flaske, hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten. (maks. 1 md. efter levering)

   Beskrivelse:

   "94+ points. This has to be the finest Finca Terrerazo so far." - Robert Parker
   ”94 point. Hænger vildt godt sammen - et særdeles velkomponeret glas" - Mad & Monopolet
   "93 point. Bobal når den er bedst! "- Winewherever
   "92 point. 
   En af Spaniens absolut bedste vine på bobal" - Vinexpressen
   "4,2 stjerner" - Vivino

   Spaniens bedste rødvin i Decanter er tilbage med bravur i den fremragende nye årgang 2019. Hyldet af Robert Parker som den bedste Finca Terrerazo nogensinde med imponerende 94+ point... bedre end samme årgangs Flor de Pingus!

   Sammen med Mustiguillo er vi gået på kompromis med indtjeningen og viser nu danskerne, at Valencias vildeste vin spiser kirsebær med de rigtig store drenge fra Ribera del Duero. 

   Mustiguillos topvin Finca Terrarazo er så forbløffende frugtlækker, komplekst krydret og mindblowing mineralsk, at det 800 meter høje og kalkholdige terroir, Finca Terrerazo, har fået sin helt egen appellation: Vino de Pago. Billigere end end PSI, bedre end FLOR DE PINGUS...

   Smagenote

   Allerede ved ophældningen skvulper Finca Terrerazo uigennemtrængelig mørk og fed rundt i glasset! Næsen åbner powerfuldt og vibrerende med spandevis af violer, kirsebær, mynte, blommer og blåbær, der får følge af våd kalk, tørrede urter, røgvarer, læder, mørkristet kaffe, chokolade og vanilje... På tungen fed og frugtkoncentreret med et enormt raffinement og en perfekt sitrende mineralsk friskhed. Modne noter af læder og svampe hiver den fadkrydrede marathonfinish op i så høje luftlag, at selv Ribera del Dueros ikoner som Flor de Pingus må snappe efter vejret! Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.    

   Anmeldelser af Mustiguillo Finca Terrerazo Vino de Pago 2019

   94+/100 Robert Parker
   "The 2019 Finca Terrerazo has similar parameters to the 2018 I tasted next to it: 14% alcohol, a slightly lower pH (3.542) and higher acidity (6.15 grams measured in tartaric acid). It also fermented in 3,500- and 5,000-liter oak vats with indigenous yeasts and a soft extraction, and it had an élevage in those containers of 18 months. There is a step up in precision here, quite noticeable when tasting it next to the 2018. It's subtle, elegant and insinuating. It was a very good vintage for this wine. In 2018, the vineyards suffered from hail, and the wine shows more clarity here, it's more transparent and pure, it has symmetry and very fine tannins. This has to be the finest Finca Terrerazo so far. 29,360 bottles produced. It was bottled in June 2021."
    
   94/100 Mad & Monopolet
   "Denne vin er lavet på 100 % Bobal, som er en spansk drue, der ofte bruges i blandingsvine. I denne vin er de dog solo, og det er særdeles succesfuldt. I næsen har den et hav af noget, som vælder op af glasset - brombær, mørke kisebær, finsk lakrids, læder, kærnemælk og bacon. Den er dyb, intens, kraftig i munden og har både tanniner, syre og en let frugtsødme. Det hele er utroligt velintegreret og hænger vildt godt sammen - et særdeles velkomponeret glas." (vurderet ved kr. 269,95)
    

   93/100 - WineWherever, Rasmus Christensen
   "Bobal når den er bedst! Godt med krydrede, mørke vilde bær, der står omkranset af velduftende brændenælder. Den har en slank krop med en kraftfuld syre, ungdommelige tanniner og en mineralsk afslutning. Den er både kraftfuld og samtidig behersket, hvilket giver en seriøs vin med masser af friskhed. Den fungerer virkelig godt. " (vurderet ved kr. 269,95)

    

   92/100 Vinexpressen, Rolf Madsen
   "En af Spaniens absolut bedste vine på bobal-druen. Brombær, knust sort peber og lakridskonfekt i duft. Slagkraftig fætter mad masser af tørstof, koncentration og en gang modne tanniner, der strammer fint op omkring en velafstemt frugtsødme. 92" (vurderet ved kr. 269,95)

    

   4,2 stjerner - Vivino 173 bedømmelser. 02/05/22)

   ......
   Forrige årgang:
    

   94-97/100 – Houlberg (årg. 2018)
   "6 Thumbs Up. Slam ... tyk, mørk, fed væske med en dejlig animalsk og landlig slagside til at starte på. Vinen strutter nærmest af bondsk velvære i glasset, men afslører bag den dybe samt opulente næse, en nærmest klinisk, kølig, intens og frisk frugt, en vis elegance under bulderet og en mælket aroma med en smule baconfedt. Der er samtidig lakrids, estragon, peber samt en snas puddersukker aka brun farin. I munden er det også en sandt kraftværk ... og havde vinen været et automobilkøretøj, så havde det haft kraftig moment i en karosse, der både er sjov og elegant. Vinen har en saftig, kølig smag med mørk og kraftig frugt, krydrede og vilde tanniner, som virkelig forstår stille at tilpasse sig, men sammen med en frisk syre virkelig gør denne vin en stor, stor oplevelse ... og så på Bobal. Far er synligt imponeret." (vurderet ved en tilbudspris på kr. 269,95)

   94/100 Guia Peñin (årg. 2018)
   "COLOUR: Cherry.  AROMA: complex, expressive, spicy chalk PALATE: full, long, persistent,balanced, tasty"

   93/100 "UGENS VINHIT" Rolf Madsen, Vinexpressen (årg. 2018)
   "Ugens vinhit er en sjældent god spanier fra vinhuset Mustiguillo. Druen er den spanske bobal, der giver renskurede, velstrukturerede og blodrige vine, når det er bedst – og det er Mustiguillo! Sammenlignes den med de store vine fra fra Rioja og Ribera del Duero – ja så er prisen jo nærmest latterlig lav! Spansk, når det er bedst! Voldsom dyb næse, hvor man finder indslag af brombær, brændte flintesten, lidt kærnemælk, stødt sort peber og et bagtæppe af lakrids. Blodrig og intens vampyrvin med en vidunderlig dybde, der flankeres af en saftig garvesyre, som griber tilpas fat om frugtsødmen. Jeg er i ekstase…. Ugens vinhit!" (vurderet ved en tilbudspris på kr. 269,00)

   93/100 Ekstra Bladet (årg. 2018)
   "Vin på bobal druen fra en af de få vino de pago ejendomme i Spanien. Krydret i udtrykket med varme noter i duft og smag. Medium koncentration, saftig og imødekommende med en fin dybde og en pæn lang krydret afslutning. Spændende vin."

   93/100 Rasmus Christensen, Winewherever (årg. 2018)
   "Sikke en Bobal! Parfumeret, kryderet, urtet og med fine vel integreret taninner og en energisk syre. De 800 højdemeter har uden tvivl gjort underværker på karakteren af denne vin."

   Nyd den til lam, saftige steaks, barbeque, simremad, svamperetter, kraftige tapas og modne oste. Server ved 16-18°C 

   Vinen er fremstillet på 100% Bobal, som håndhøstes fra op til 75 år gamle, økologisk dyrkede og fritstående buskvine i El Terrerazo. Det kuperede og kalkholdige terroir ligger i 800 meters højde, hvor solen er ekstra intens og frugtfremmende, mens de kølige nætter giver druer og vin med frisk mineralsk balance i behold. Kunstvanding er bandlyst.

   Hver enkelt lille parcel høstes og vinificeres separat. De afstilkede druer dobbeltsorteres, mens vinens terroirpræg understøttes spontangæring med markens og kælderens naturligt forekommende gærstammer. Vinen gærer på åbne trækar i 8-10 dage, mens manuelle ”punch downs” sørger for skånsomt udtræk af farve, frugt og tanniner fra drueskindet. Efter endt gæring lader Toni Sarrión drueskallerne udbløde i yderligere 10-12 dage for ekstra struktur og smagsdybde. 30% af vinen modner 14 måneder på 225 og 500 liter franske egetræsfade, mens de resterende 70% ligger på smagsneutrale og frugtbevarende fade i størrelsen 3500 til 5000 liter. 

   Om Mustiguillo

   Hvis Noma lavede vin i Spanien…

   René Redzepi fra Noma var pioner for michelinmad på glemte nordiske råvarer, og helt i samme ånd har Antonio Sarrión fra Bodega Mustiguillo gjort den skammeligt oversete østspanske Bobal-drue til en funklende verdensstjerne!

   I 1990’erne vendte Antonio ”Toni” Sarrión ryggen til en karriere som forretningsmand for at hellige sig sin helt store passion: vin!

   Hjemme på Valencia-egnen kastede Toni sig hovedkulds over studier i ønologi og vindyrkning, og snart efter huserede han i vinkældrene hos tophuse i Californien, Chile og Argentina (heriblandt verdensberømte Achaval Ferrer og 100 point-ikonet Zuccardi).

   Toni var klar. Og tog særligt én observation med sig hjem til Østspanien: at mange af verdens største vine var lavet på lokale druesorter! Hans eget valg faldt på to regionale specialiteter, hvidvinsdruen Merseguera og rødvinsdruen Bobal.

   Ingen af druene blev dengang regnet for noget, da de lokale Valencia-producenter med hjælp fra kunstvanding og hed dalvarme prioriterede størst mulige høstudbytter med henblik på produktion af billige og jævne konsumvine.

   Toni, derimod, dyrker druerne på fem unikke monopolmarker i 800 til 900 meters højde nær det øde landsted El Terrerazo, som hans familie overtog tilbage i 1972.

   Økologisk dyrkede marker? Kuperede, kalkholdige skråninger i 800-900 meters højde? Ingen kunstvanding og derfor mystisk lave høstudbytter? Spontangæring? Osv. osv… Ingen af de lokale forstod dengang et hak af, hvad Toni havde gang i, så ”Rasmus Modsat" oppe i højderne måtte begynde helt fra bunden med at fremstille simpel spansk bordvin (Vino de Mesa). 

   Ikke uden uro i maven lancerede Toni i 2003 endelig sin første flaske Bobal Quincha Corral… men da indflydelsesrige Robert Parker kvitterede med 95 point, var alt som med et trylleslag forandret. Snart blev der skålet i Bobal og Merseguera på verdens bedste restaurant, El Bulli, og sidenhen på Celler de Can Roca, The Dorcester, Fat Duck og mange andre michelinrestauranter!

   I 2010 var selv de lokale skeptikere overbevist, og Bodegas Mustiguillo fik tildelt sin helt egen appellation, Vino de Pago El Terrerazo. ”Food & Wine” har hyldet Mustiguillo som et af 20 bedste nye vinhuse, mens Antonio Sarrión af tyske ”Der Feinschmecker” er nomineret til titlen "Newcomer of the year". I 2012 var Mustiguillo at finde på Wine & Spirits Top 100 over “Wineries of the Year”.

   I dag laver Bodegas Mustiguillo fortsat kun vine fra egne, økologisk certificerede marker, fremfor alt de to top-terroris Finca Terrerazo og Finca Calvestra. Sideløbende med prestigevinene fra Bodegas Mustiguillo, fremstiller Toni den populære, value-orienterede Atance-serie fra sit andet (og ligeledes økologisk certificerede) vinhus, Risky Grapes.

   Passer godt til

   Tapas

   Svampe

   Grill

   Gris

   Okse

   Lam

   Ost

   Drue Bobal
   Servering 16-18 C
   Gemme potentiale +15 år fra høståret
   Alkohol 14 %
   Indhold 75 cl
   1 fl. pr. stk. 339,95 DKK
   6 fl. pr. stk. 279,95 DKK
   Indhent tilbud på storkøb
   Anmeldelser

   94+ Point

   Robert Parker

   94 Point

   Mad og Monopolet

   93 Point

   Winewherever, Rasmus Christensen

   92 Point

   Rolf Madsen, Vinexpressen

   ⭐ 4,2

   Vivino

   Supervin's unikke vingaranti

   Supervin's unikke vingaranti

   Vi tilbyder at tage vinen retur på vores regning og returnere hele betalingen - også for den første, åbnede flaske, hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten. (maks. 1 md. efter levering)

   Fri fragt!

   Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

   30 dages udvidet returret

   30 dages udvidet returret

   Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

   Supervin's unikke vingaranti

   Supervin's unikke vingaranti

   Vi tilbyder at tage vinen retur på vores regning og returnere hele betalingen - også for den første, åbnede flaske, hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten. (maks. 1 md. efter levering)

   Fri fragt!

   Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

   30 dages udvidet returret

   30 dages udvidet returret

   Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

   Andre har også set