Tilbage

Økologisk

Mustiguillo Finca Terrerazo Vino de Pago 2022 ØKO

Spanien

Spanien, Valencia

14% alk.

75 cl

1 fl. pr. stk.
339,95 DKK
BEDSTE PRIS
6 fl. pr. stk.
199,95 DKK
Indhent tilbud på storkøb
På lager - 1-2 dages levering
Unik smagsgaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Anmeldelser
Din rating
94 Point Robert Parker
94 Point Winewherever, Rasmus Christensen

Bestil inden

13 timer 9 min

og vi sender i dag!

Økologisk

Mustiguillo Finca Terrerazo Vino de Pago 2022 ØKO

Spanien

Spanien, Valencia

14% alk.

75 cl

"94 points. They didn't produce Quincha Corral in 2022, and those grapes made it into this blend, which was surely improved because of that. The wine comes through as a triumph over the natural conditions of the year." - Robert Parker

"Best wine from Spain & Portugal" - Vinum(tidl. årg.)

"International Trophy - Best in Show Red Spanish Varietals" - Decanter(tidl. årg.)

"94 point. Bobal har aldrig været bedre. Smæk fyldt med mørk frugt, rustikke tanniner, en syre der tæsker derudaf, og en smag med krydrede toner i retning af tobak, mørk chokolade og sort te. En udødelig vin der sætter en tyk streg under Bobal’s potentiale." - Winewherever, Rasmus Christensen

Siden den økologiske enkeltmarksvin Finca Terrerazo blev Spaniens bedste rødvin i Decanter, er årgang efter årgang revet væk på helt ned til 22 minutter.

I 2023 sker det igen. Finca Terrerazo bliver Spaniens bedste vin på Vinum TOP100 og forsvinder med lynets hast fra vores hylder.

Nu venter et episk rivegilde om den nye årgang 2022, hvor vores alt for få flasker Finca Terrerazo høster imponerende 94/100 point hos Robert Parker. Først til m... Mustiguillo-mesterkøbet!

Glem Ribera del Duero… Mustiguillos Finca Terrerazo er så vanvittig lækker, at det 800 meter høje kalkstensterroir er tildelt Spaniens ”Grand Cru-appellation” Vino de Pago:

Det her er toppen af den spanske kvalitetspyramide og en blåstempling af HELT exceptionel kvalitet. Førhen kostede vinen op til 350 kr. herhjemme.

Sammen med Mustiguillo er vi gået på kompromis med indtjeningen og viser nu danskerne, at Valencias vildeste vin, årgang efter årgang, spiser kirsebær med de rigtig store drenge fra Ribera del Duero.

Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.

Nyd den til lam, saftige steaks, barbeque, simremad, svamperetter, kraftige tapas og modne oste. Server ved 16-18°C

1 fl. pr. stk.
339,95 DKK
BEDSTE PRIS
6 fl. pr. stk.
199,95 DKK
Indhent tilbud på storkøb
På lager - 1-2 dages levering
Unik smagsgaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Anmeldelser
Din rating
94 Point Robert Parker
94 Point Winewherever, Rasmus Christensen

Bestil inden

13 timer 9 min

og vi sender i dag!

Anmeldelser af Mustiguillo Finca Terrerazo Vino de Pago 2022 ØKO

94 Point

Robert Parker

The 2022 Finca Terrerazo wants to showcase their climate and soils through Bobal grapes in their Mediterranean location, from vines planted in 1945 and 1970. It fermented in 3,500- and 5,000-liter oak vats, where the wine underwent malolactic and 18 months of aging. It was the earliest harvest in their history, a year that gave them a lot of work. The wine has a smoky and spicy twist, aromas of ripe berry fruit and tons of Mediterranean herbs. It has 14% alcohol (not too high), a pH of 3.46 and 5.9 grams of acidity. It has a medium-bodied palate with clean and defined flavors, tasty and with abundant, very chalky and silky tannins, long and fresh, with elegance, avoiding the excess ripeness the vintage would have given, with less volume but better finesse. 28,908 bottles produced. It was bottled in May 2024. They didn't produce Quincha Corral in 2022, and those grapes made it into this blend, which was surely improved because of that. The wine comes through as a triumph over the natural conditions of the year.

94 Point

Winewherever, Rasmus Christensen

Bobal har aldrig været bedre. Smæk fyldt med mørk frugt, rustikke tanniner, en syre der tæsker derudaf, og en smag med krydrede toner i retning af tobak, mørk chokolade og sort te. En udødelig vin der sætter en tyk streg under Bobal’s potentiale.

96 Point(tidligere årgang)

Vinum

Best wine from Spain and Portugal in the VINUM TOP 100 2023 | Beguilingly fresh, very youthful berry fruit, reminiscent of blueberry juice with cassis. Plus balsamic components and noble roasted notes. It also appears on the palate as a beguiling fruit package with youthful, straightforward power. A hint of pepper on the finish.

96 Point(tidligere årgang)

Guia Proensa

International Trophy Winner (tidligere årgang)

Decanter

Best in show Red Spanish Varietals over £15 | This is what you want from a Spanish red. It has concentrated, lavish, opulent fruit – great flavours, lovely depth and with an underlying freshness… Tempranillo normally lays claim to this Trophy, but not so this year. Bobal is a grape that has not always enjoyed a stellar reputation. It’s often been thought of as a variety only good enough for simple or bulk wines. With this bottling, however, Mustiguillo has shown that it can be truly world class.

94-97/100 (tidligere årgang)

Houlberg

WAUW for en duft … mørk og fyldig, animalsk og landlig, men alligevel på en ren, kølig, mælket og frisk frugt.

Der er både lidt mørke bær som brombær, sorte kirsebær og måske endda en smule enebær tilsat tør, engelsk lakrids, estragon, kakaopulver … og virker faktisk lidt slankere samt køligere i udtrykket end 2018’eren. Det gælder også smagsmæssigt, hvor der fra første fløjt kommer masser af vilde og mundudtørrende tanniner, godt med peber samt en frisk og stram syre. Samtidig er det også en fyldig, kraftig, spicy og endda stærk vin, som næsten kan blæse alle små lam omkuld. Det er både bulder og elegance på én gang … nogle vil blive skræmte, mens andre bare vil elske den tørre lussing og jeg tilhører sidste slags. (vurderet ved kr. 269,95)

94 Point(tidligere årgang)

Guia Peñin

COLOUR: Cherry. AROMA: complex, expressive, spicy chalk PALATE: full, long, persistent,balanced, tasty

95 Point(tidligere årgang)

Verema

TOP 10 Spanish Wines up to 30 Euros (tidligere årgang)

Guía ABC Gastronomia

95 Point(tidligere årgang)

Winewherever, Rasmus Christensen

Gammel bobal i sit livs topform. Selvom den har rigeligt med mørk moden frugt, så er det den ranke core af syre og mineralitet der får den til at fremstå aller tydeligst. Og det er der utvivlsomt noget meget tiltrækkende over. En autentisk vin der ikke minder om noget som helst andet.

Og sikke et held for det! 95P

94+/100 (tidligere årgang)

Robert Parker

Their estate wine has been changing through the year, and they seem happy with the current 2021 Finca Terrerazo, from old-vine Bobal (planted in 1945 and 1970 on adjacent plots at 800 meters above sea level) that aged in oak vats and concrete, looking for the identity of the place with no makeup. They did a soft vinification of the ripe grapes with full development of aromas and flavors that resulted in a wine with 14% alcohol and very good acidity and freshness, reflecting the cooler year. It has lots of elegance, following the path of the 2019, notes of flowers and red fruit, with a fine-boned palate and elegant tannins. Bobal can be elegant and fresh. 28,747 bottles produced. It was bottled in June 2023.

94 Point(tidligere årgang)

Tim Atkin

94 Point(tidligere årgang)

Vinhjernen, Anders Halskov-Jensen

Herlig vin på druen bobal fra DOP El Terrerazo i Spanien.

Skøn næse med knuste, røde bær. Saftig, krydret mund med god syre. Masser af tyngde, men også harmonisk. 179,95 v. 6 hos supervin.dk 94p

94 Point(tidligere årgang)

Guia Repsol

UGENS GODT KØB (tidligere årgang)

Din VinGuide

100% Bobal og 18 mdr. på store botti. Flot elegant i udtrykket med boysenbær, vilde krydderier og urter. Yderst flot balance med en flot tanninstruktur. Flot lang afslutning. Supervin | 180 kr. Tilbudspris

94 Point(tidligere årgang)

Mad og Monopolet

Bobal bruges mere og mere som “solo-drue”, hvor den virkelig kan komme til sin ret. I næsen spiller den på alle tangenter, hvor der er duft af kirsebær, solbær, lakrids, vanilje, espresso, mørk chokolade, tobak og et hint af bacon. I munden er den cremet, fyldig og har masser af frugt, men absolut til den tørre side. Nok det bedste 100 % Bobal jeg nogensinde har smagt. 1 stk 339,95 – TILBUD V/ 6 FL. 179,95

Hvordan smager Mustiguillo Finca Terrerazo Vino de Pago 2022 ØKO?

Finca Terrerazo 2022 troner fed og majestætisk mørklilla fra glasset… I næsen forrygende ekspressiv med koncentreret duft af viol, kirsebærfrugt, blåbær, sorte blommer, hindbær og lidt mynte, der får følge af mineralsk kalksten, tørrede krydderurter og røget kød samt lidt mørkristet kaffe, chokolade og vanilje fra fadet...Rødvinen glider som mørk silke over tungen, hvor den letkrydrede bærfrugt folder sig ud med unik renhed, raffinement og vidunderlig kalkmineralitet. Hints af læder og skovbund hiver den harmoniske finish op i de højeste luftlag, hvor selv Ribera del Dueros ikoner må snappe efter vejret!

Smagenoter

Tasting Note Icon

Blomme

Tasting Note Icon

Blåbær

Tasting Note Icon

Chokolade

Tasting Note Icon

Sorte kirsebær

Tasting Note Icon

Viol

Smagsprofil

Meget tør

Sød

Meget let

Meget kraftig

Meget blød

Meget tanninrig

Mustiguillo Finca Terrerazo Vino de Pago 2022 ØKO passer godt til...

Om Bodegas Mustiguillo

image

Hvis Noma lavede vin i Spanien…

René Redzepi fra Noma var pioner for michelinmad på glemte nordiske råvarer, og helt i samme ånd har Antonio Sarrión fra Bodega Mustiguillo gjort den skammeligt oversete østspanske Bobal-drue til en funklende verdensstjerne!

I 1990’erne vendte Antonio ”Toni” Sarrión ryggen til en karriere som forretningsmand for at hellige sig sin helt store passion: vin!

Hjemme på Valencia-egnen kastede Toni sig hovedkulds over studier i ønologi og vindyrkning, og snart efter huserede han i vinkældrene hos tophuse i Californien, Chile og Argentina (heriblandt verdensberømte Achaval Ferrer og 100 point-ikonet Zuccardi).

Toni var klar. Og tog særligt én observation med sig hjem til Østspanien: at mange af verdens største vine var lavet på lokale druesorter! Hans eget valg faldt på to regionale specialiteter, hvidvinsdruen Merseguera og rødvinsdruen Bobal.

Ingen af druene blev dengang regnet for noget, da de lokale Valencia-producenter med hjælp fra kunstvanding og hed dalvarme prioriterede størst mulige høstudbytter med henblik på produktion af billige og jævne konsumvine.Toni, derimod, dyrker druerne på fem unikke monopolmarker i 800 til 900 meters højde nær det øde landsted El Terrerazo, som hans familie overtog tilbage i 1972.

Økologisk dyrkede marker? Kuperede, kalkholdige skråninger i 800-900 meters højde? Ingen kunstvanding og derfor mystisk lave høstudbytter? Spontangæring? Osv. osv… Ingen af de lokale forstod dengang et hak af, hvad Toni havde gang i, så ”Rasmus Modsat" oppe i højderne måtte begynde helt fra bunden med at fremstille simpel spansk bordvin (Vino de Mesa).

Ikke uden uro i maven lancerede Toni i 2003 endelig sin første flaske Bobal Quincha Corral… men da indflydelsesrige Robert Parker kvitterede med 95 point, var alt som med et trylleslag forandret. Snart blev der skålet i Bobal og Merseguera på verdens bedste restaurant, El Bulli, og sidenhen på Celler de Can Roca, The Dorcester, Fat Duck og mange andre michelinrestauranter!

I 2010 var selv de lokale skeptikere overbevist, og Bodegas Mustiguillo fik tildelt sin helt egen appellation, Vino de Pago El Terrerazo. ”Food & Wine” har hyldet Mustiguillo som et af 20 bedste nye vinhuse, mens Antonio Sarrión af tyske ”Der Feinschmecker” er nomineret til titlen "Newcomer of the year". I 2012 var Mustiguillo at finde på Wine & Spirits Top 100 over “Wineries of the Year”.

I dag laver Bodegas Mustiguillo fortsat kun vine fra egne, økologisk certificerede marker, fremfor alt de to top-terroris Finca Terrerazo og Finca Calvestra. Sideløbende med prestigevinene fra Bodegas Mustiguillo, fremstiller Toni den populære, value-orienterede Atance-serie fra sit andet (og ligeledes økologisk certificerede) vinhus, Risky Grapes.

Vindata

Druer

Vinen kommer fra

Årgang

2022

Indhold

75 cl

Alkohol-%

14 %

Servering

16-18°C

Gemmepotentiale

+15 år fra høståret

Lagring

Fad-/egetræslagring

Proptype

Kork

Emballage

6 stk. papkasse

Allergener

Sulferdioxid/ Sulfitter
Lignende produkter