0Kurv

  Tilbage

Spanien

Økologisk

Mustiguillo Quincha Corral Vino de Pago Bobal 2019 ØKO i trækasse

1 fl. pr. stk.
999,00 DKK
BEDSTE PRIS
6 fl. pr. stk.
549,95 DKK
Indhent tilbud på storkøb
Gem til senere
Min rating
Gem som favorit
Anmeldelser
97-98 Point Houlberg
97 Point Guia Proensa
96 Point Guia Peñin
#13 - De 101 bedste vine i 2023 Din VinGuide
96 Point Din VinGuide
95 Point Robert Parker
⭐ 4,5 Vivino

Bestil inden

8 timer 4 min

og vi sender i dag!

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Spanien

Økologisk

Mustiguillo Quincha Corral Vino de Pago Bobal 2019 ØKO i trækasse

På lager - 1-2 dages leveringVingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

Author

Vinen er beskrevet af

Isak Broe Vinekspert DipWSET

Beskrivelse:

“97-98 point. Man kan ikke undlade at blive imponeret… Bingo” - Houlberg
"97 points." - Guía Proensa
”96 points. Full, long, persistent, tasty, complex...
" - Guía Peñin
"#13 - De 101 bedste vine i 2023" - Din VinGuide
"96 point. I min optik et mesterværk i balance. Yderst spændende..." - Din VinGuide
"95 points. Bravo! Could this be the finest Quincha Corral yet?
It should be even better with a few more years in the bottle"  Robert Parker

Efter 3 års venten på en ekstraordinær druehøst er den firedobbelte vinder af Spaniens bedste rødvin tilbage i monsterform!  Tror du som mange andre, at Spaniens bedste rødvin kommer fra Ribera del Duero eller Priorat og koster et 4- eller 5-cifret beløb pr. flaske? Så tøv en kende og prøv Mustiguillos modkandidat...

Quincha Corral er i tre uafhængige vinmedier hyldet som Spaniens bedste. Hos Guía Repsol, hos Verema samt hele to gange hos prestigiøse El Mundo. Alene sidstnævnte bedrift løfter vinen op i samme kultvinsliga som op til 20 gange så dyre Vega-Sicilia Unico og L’Ermita (!)

De mange kåringer imponerer særligt i lyset af, at flagskibet kun laves i de sjældne topår, hvor powerfrugten fra op til 100 år gamle vinstokke på Mustiguillos ældste,  økologiske "Grand Cru"-parceller finder nåde for winemaker Toni Sarrións hysteriske kvalitetskrav.

Mustiguillo-chefen, der har lavet verdensklassevin hos 100 point-ikonet Zuccardi, stiller sig ikke tilfreds med verdens bedste Bobal. Han laver kun sin absolutte topvin, hvis frugten opnår det perfekte 100 point-potentiale!

Quincha Corral 2019 er med Robert Parkers ord den måske største siden debuten i 2000. Din VinGuide dømmer ”mesterværk”, og kårer efterfølgende vinen som en af årets bedste foran samtlige rivaler fra Rioja, Priorat og Ribera del Duero... 

Næste stop hedder Spaniens bedste rødvin...for femte gang!

Smagenote

Nyskænket skvulper Quincha Corral 2019 fed og mørk i glasset... Næsen følger perfekt op med uimodståelig charmeduft af kirsebær, violer, anis, svesker, brombær og lækker blåbærfrugt, som via terroirets kalkede mineralitet leder til krydrede strejf af timian, eukalyptus, læder, chokolade og mørkristet kaffe... På tungen smooth og struktureret, som den berømte jernnæve i fløjlshandsken, mens verdensklassefrugten flyder uimodståeligt ud i mundhulen... Den powerfulde finish tager stikket hjem med lækre krydderier, tanniner og mineralsk finesse.  Som Parker skriver... allerede nu den nok største Quincha Corral nogenside, og så er vinens udvikling kun lige begyndt! Drik nu med iltning, eller gem +20 år fra høståret.     

Anmeldelser af Mustiguillo Quincha Corral Vino de Pago 2019 

97-98/100 Houlberg
“Allerede fra første snif pirrer vinen både næsen, næsehårene samt fimrehårene i luftrøret, driller, bedøver og paralyserer midt i en tæt, mørk og kompakt aroma. Det er en lidt atomar magiterning med en dyb, tæt og sort frugt med mest brombær og blåbær, tørhed, bondsk landlighed, flæsk, baconfedt samt nogle let mælkede noter. Men som med lillesøsteren har vinen under den maskuline, mørke jernmaske en både frisk, ren, kølig og klinisk ren syre, lakrids, estragon, timian, kakao, nelliker samt et afstemt fadpræg med vanilje og chokolade. Men vinens styrke ligger dog mest i munden, hvor den nærmest smelter, tøer og opløses på en total overbevisende måde, Det er bare vildt cremet og fløjlsblødt. Det er som vinøs nervøs velour og som en gammel udslidt krammebamse fra barndommen. Det falder omgående i hak og føles så perfekt, Alligevel har vinen en frugt, der både er frisk, kølig, elegant samt en syre, som lige holder ryggen rank og giver struktur. Det er skruet forbandet godt sammen. Man kan ikke undlade at blive imponeret … og så er det på Bobal, der her på vildeste vis giver dig en fabelagtig vin. Bingo. (vurderet ved en tilbudspris på kr. 799)

96/100 Guía Peñin
"Colour: cherry, garnet edge. Nose: complex, expressive, spicy, mineral, red fruit, elegant. Palate: Full, long, persistent, tasty, complex, with tension, easy to drink"

#13 - De 101 bedste vine i 2023 - Din VinGuide
"Vi har gennem det seneste år smagt og testet mere end 3000 vine fra hele verden. Her er vores største smagsoplevelser" 

96/100 "UGENS BEDSTE VIN" - Din Vinguide
"100% bobal og 20 måneder på store botti. Intense sorte bær i duft og smag. Virkeligt elegant og på samme måde masser af saft og kraft i smagen. Tanninerne bløde og runde, omend de er tilstede. I min optik et mesterværk i balance. Yderst spændende bekendtskab. Supervin | 550 kr. Tilbudspris"

95/100 Robert Parker
"The top of the range and scarce 2019 Quincha Corral is a wine that is only produced in special vintages from vines planted in 1945 in their El Terrerazo estate at 800 meters in altitude. It fermented in 3,500-liter oak vats with indigenous yeasts for 10 to 12 days with soft pigéage and a further two weeks of maceration. The wine underwent malolactic and 20 months of élevage in those same vats. It has 14.5% alcohol and very good freshness (pH 3.46) and acidity (6.1 grams). This is elegant, powerful but not heavy. It has more finesse, the palate is terribly chalky, the oak is neatly folded into the fruit (they have removed the small barrels, and it shows) and there's more precision, complexity and nuance. It's powerful and young, a concentrated and tannic wine that shows terribly balanced, less opulent than previous years, with more elegance and finesse. Bravo! Could this be the finest Quincha Corral yet? It should be even better with a few more years in the bottle. 11,280 bottles were filled in June 2021.

Nyd den til lam, saftige steaks, barbeque, simremad, svamperetter, kraftige tapas og modne oste. Server ved 16-18°C  

Vinen er fremstillet på 100% Bobal fra den 4,5 hektar store parcel ”B04”, som vi finder på monopolmarken El Terrerazo. Denne økologisk dyrkede vinmark er grundet sine ekstraordinære resultater med netop Bobal-druen blevet tildelt sin helt egen Vino de Pago-appellation. Druerne høstes fra op til 100 år gamle, aldrig kunstvandede vinstokke med rødderne dybt begravet i dolomitisk kalksten. Det varme middelhavsklima modereres perfekt af de 850 højdemeter med kolde nætter, der forlænger druemodningen og giver frugten ekstra friskhed og aromatisk finese.

Ved sorteringsbordet selekteres druerne enkeltvis under streng ledelse af Toni Sarrión. Inden gæringen koldmacereres frugten ved 6°C for at udtrække ekstra farve og smag fra drueskindet. Gæringen sker over 10-12 dage i 3500 liter franske egetræskar med manuelle punch downs. Herefter omstikkes Quincha Corral til 225 og 500 liter franske fade, hvor den malolaktiske gæring foregår over 5 til 8 uger med burgundisk omrøring af gærresterne (batonnage). Vinen modner afslutningsvist i 18 måneder på et nøje afstemt mix af 225, 500 og 3500 liter franske egetræsfade. Aftappet uden filtrering.  

Om Mustiguillo

“Like a hypothetic blend of a great classified growth Bordeaux and a top northern Rhone from Hermitage” - Robert Parker
“Top, powerful and energetic Bobal! Super-refined…  I'm amazed” - Jancis Robinson

Hvis Noma lavede vin i Spanien…

René Redzepi fra Noma var pioner for michelinmad på glemte nordiske råvarer, og helt i samme ånd har Antonio Sarrión fra Bodega Mustiguillo gjort den skammeligt oversete østspanske Bobal-drue til en funklende verdensstjerne!

I 1990’erne vendte Antonio ”Toni” Sarrión ryggen til en karriere som forretningsmand for at hellige sig sin helt store passion: vin!

Hjemme på Valencia-egnen kastede Toni sig hovedkulds over studier i ønologi og vindyrkning, og snart efter huserede han i vinkældrene hos tophuse i Californien, Chile og Argentina (heriblandt verdensberømte Achaval Ferrer og 100 point-ikonet Zuccardi).

Toni var klar. Og tog særligt én observation med sig hjem til Østspanien: at mange af verdens største vine var lavet på lokale druesorter! Hans eget valg faldt på to regionale specialiteter, hvidvinsdruen Merseguera og rødvinsdruen Bobal.

Ingen af druene blev dengang regnet for noget, da de lokale Valencia-producenter med hjælp fra kunstvanding og hed dalvarme prioriterede størst mulige høstudbytter med henblik på produktion af billige og jævne konsumvine.

Toni, derimod, dyrker druerne på fem unikke monopolmarker i 800 til 900 meters højde nær det øde landsted El Terrerazo, som hans familie overtog tilbage i 1972.

Økologisk dyrkede marker? Kuperede, kalkholdige skråninger i 800-900 meters højde? Ingen kunstvanding og derfor mystisk lave høstudbytter? Spontangæring? Osv. osv… Ingen af de lokale forstod dengang et hak af, hvad Toni havde gang i, så ”Rasmus Modsat" oppe i højderne måtte begynde helt fra bunden med at fremstille simpel spansk bordvin (Vino de Mesa).  

Ikke uden uro i maven lancerede Toni i 2003 endelig sin første flaske Bobal Quincha Corral… men da indflydelsesrige Robert Parker kvitterede med 95 point, var alt som med et trylleslag forandret. Snart blev der skålet i Bobal og Merseguera på verdens bedste restaurant, El Bulli, og sidenhen på Celler de Can Roca, The Dorcester, Fat Duck og mange andre michelinrestauranter!

I 2010 var selv de lokale skeptikere overbevist, og Bodegas Mustiguillo fik tildelt sin helt egen appellation, Vino de Pago El Terrerazo. ”Food & Wine” har hyldet Mustiguillo som et af 20 bedste nye vinhuse, mens Antonio Sarrión af tyske ”Der Feinschmecker” er nomineret til titlen "Newcomer of the year". I 2012 var Mustiguillo at finde på Wine & Spirits Top 100 over “Wineries of the Year”.

I dag laver Bodegas Mustiguillo fortsat kun vine fra egne, økologisk certificerede marker, fremfor alt de to top-terroris Finca Terrerazo og Finca Calvestra. Sideløbende med prestigevinene fra Bodegas Mustiguillo, fremstiller Toni den populære, value-orienterede Atance-serie fra sit andet (og ligeledes økologisk certificerede) vinhus, Risky Grapes.

Drue Bobal
Årgang 2019
Servering 16-18°C
Gemme potentiale +20 år fra høståret
Alkohol 14 %
Indhold 75 cl
Lukketype Kork
Emballage 6 stk. trækasse
1 fl. pr. stk.
999,00 DKK
BEDSTE PRIS
6 fl. pr. stk.
549,95 DKK
Indhent tilbud på storkøb
Gem til senere
Min rating
Gem som favorit
Anmeldelser
97-98 Point Houlberg
97 Point Guia Proensa
96 Point Guia Peñin
#13 - De 101 bedste vine i 2023 Din VinGuide
96 Point Din VinGuide
95 Point Robert Parker
⭐ 4,5 Vivino

Bestil inden

8 timer 4 min

og vi sender i dag!

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Lignende produkter