
Mustiguillo Quincha Corral Vino de Pago Bobal 2019 ØKO i trækasse
Efter 3 års venten på en ekstraordinær druehøst er den firedobbelte vinder af Spaniens bedste rødvin tilbage i monsterform! Tror du som mange andre, at Spaniens bedste rødvin kommer fra Ribera del Duero eller Priorat og koster et 4- eller 5-cifret beløb pr. flaske? Så tøv en kende og prøv Mustiguillos modkandidat...
Quincha Corral er i tre uafhængige vinmedier hyldet som Spaniens bedste. Hos Guía Repsol, hos Verema samt hele to gange hos prestigiøse El Mundo. Alene sidstnævnte bedrift løfter vinen op i samme kultvinsliga som op til 20 gange så dyre Vega-Sicilia Unico og L’Ermita (!)
De mange kåringer imponerer særligt i lyset af, at flagskibet kun laves i de sjældne topår, hvor powerfrugten fra op til 100 år gamle vinstokke på Mustiguillos ældste, økologiske "Grand Cru"-parceller finder nåde for winemaker Toni Sarrións hysteriske kvalitetskrav.
Mustiguillo-chefen, der har lavet verdensklassevin hos 100 point-ikonet Zuccardi, stiller sig ikke tilfreds med verdens bedste Bobal. Han laver kun sin absolutte topvin, hvis frugten opnår det perfekte 100 point-potentiale!
Quincha Corral 2019 er med Robert Parkers ord den måske største siden debuten i 2000. Din VinGuide dømmer ”mesterværk”, og kårer efterfølgende vinen som en af årets bedste foran samtlige rivaler fra Rioja, Priorat og Ribera del Duero...
Næste stop hedder Spaniens bedste rødvin...for femte gang!
Drik nu med iltning, eller gem +20 år fra høståret.
Nyd den til lam, saftige steaks, barbeque, simremad, svamperetter, kraftige tapas og modne oste. Server ved 16-18°C
Hvordan smager Mustiguillo Quincha Corral Vino de Pago Bobal 2019 ØKO i trækasse?
Nyskænket skvulper Quincha Corral 2019 fed og mørk i glasset... Næsen følger perfekt op med uimodståelig charmeduft af kirsebær, violer, anis, svesker, brombær og lækker blåbærfrugt, som via terroirets kalkede mineralitet leder til krydrede strejf af timian, eukalyptus, læder, chokolade og mørkristet kaffe... På tungen smooth og struktureret, som den berømte jernnæve i fløjlshandsken, mens verdensklassefrugten flyder uimodståeligt ud i mundhulen... Den powerfulde finish tager stikket hjem med lækre krydderier, tanniner og mineralsk finesse. Som Parker skriver... allerede nu den nok største Quincha Corral nogenside, og så er vinens udvikling kun lige begyndt!
Mustiguillo Quincha Corral Vino de Pago Bobal 2019 ØKO i trækasse passer godt til...
Om Bodegas Mustiguillo

Hvis Noma lavede vin i Spanien…
René Redzepi fra Noma var pioner for michelinmad på glemte nordiske råvarer, og helt i samme ånd har Antonio Sarrión fra Bodega Mustiguillo gjort den skammeligt oversete østspanske Bobal-drue til en funklende verdensstjerne!
I 1990’erne vendte Antonio ”Toni” Sarrión ryggen til en karriere som forretningsmand for at hellige sig sin helt store passion: vin!
Hjemme på Valencia-egnen kastede Toni sig hovedkulds over studier i ønologi og vindyrkning, og snart efter huserede han i vinkældrene hos tophuse i Californien, Chile og Argentina (heriblandt verdensberømte Achaval Ferrer og 100 point-ikonet Zuccardi).
Toni var klar. Og tog særligt én observation med sig hjem til Østspanien: at mange af verdens største vine var lavet på lokale druesorter! Hans eget valg faldt på to regionale specialiteter, hvidvinsdruen Merseguera og rødvinsdruen Bobal.
Ingen af druene blev dengang regnet for noget, da de lokale Valencia-producenter med hjælp fra kunstvanding og hed dalvarme prioriterede størst mulige høstudbytter med henblik på produktion af billige og jævne konsumvine.Toni, derimod, dyrker druerne på fem unikke monopolmarker i 800 til 900 meters højde nær det øde landsted El Terrerazo, som hans familie overtog tilbage i 1972.
Økologisk dyrkede marker? Kuperede, kalkholdige skråninger i 800-900 meters højde? Ingen kunstvanding og derfor mystisk lave høstudbytter? Spontangæring? Osv. osv… Ingen af de lokale forstod dengang et hak af, hvad Toni havde gang i, så ”Rasmus Modsat" oppe i højderne måtte begynde helt fra bunden med at fremstille simpel spansk bordvin (Vino de Mesa).
Ikke uden uro i maven lancerede Toni i 2003 endelig sin første flaske Bobal Quincha Corral… men da indflydelsesrige Robert Parker kvitterede med 95 point, var alt som med et trylleslag forandret. Snart blev der skålet i Bobal og Merseguera på verdens bedste restaurant, El Bulli, og sidenhen på Celler de Can Roca, The Dorcester, Fat Duck og mange andre michelinrestauranter!
I 2010 var selv de lokale skeptikere overbevist, og Bodegas Mustiguillo fik tildelt sin helt egen appellation, Vino de Pago El Terrerazo. ”Food & Wine” har hyldet Mustiguillo som et af 20 bedste nye vinhuse, mens Antonio Sarrión af tyske ”Der Feinschmecker” er nomineret til titlen "Newcomer of the year". I 2012 var Mustiguillo at finde på Wine & Spirits Top 100 over “Wineries of the Year”.
I dag laver Bodegas Mustiguillo fortsat kun vine fra egne, økologisk certificerede marker, fremfor alt de to top-terroris Finca Terrerazo og Finca Calvestra. Sideløbende med prestigevinene fra Bodegas Mustiguillo, fremstiller Toni den populære, value-orienterede Atance-serie fra sit andet (og ligeledes økologisk certificerede) vinhus, Risky Grapes.
Vindata
Druer
Producent
Årgang
Vægt
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage