Tilbage

Økologisk

Mustiguillo Mestizaje Tinto Vino de Pago 2022 ØKO

Spanien

Spanien, Valencia

14% alk.

75 cl

1 fl. pr. stk.
179,95 DKK
6 fl. pr. stk.
129,95 DKK
Indhent tilbud på storkøb
På lager - 1-2 dages levering
Unik smagsgaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Anmeldelser
Din rating
92 Point Robert Parker

Økologisk

Mustiguillo Mestizaje Tinto Vino de Pago 2022 ØKO

Spanien

Spanien, Valencia

14% alk.

75 cl

"92 points. $23 |Matured in French oak vats and 500-liter barrels for one year ... the wine comes through as perfumed and elegant (vurderet v/ ~155 kr)" - Robert Parker

Glem Ribera del Duero… Mestizaje fra enkeltmarken Finca Terrerazo er så vanvittigt lækker, at det 800 meter høje kalkstensterroir er tildelt Spaniens ”Grand Cru-appellation” Vino de Pago…

“The top of the Spanish quality pyramid in viticulture. This is roughly equivalent to the French term Grand Cru.” - Wein Plus Lexicon

Økologiske Mestizaje har længe været blandt de mest populære spanske rødvine i Danmark. Siden vi overtog importen og dumpende prisen drastisk, er efterspørgslen gået grassat...

Nu starter rivegildet om toplækre 2022, der er boostet med ekstra fadkrydderi samt lidt højere alkoholfylde i forhold til sin længe udsolgte forgænger.

I den nye årgang blander Bodegas Mustiguillo på eminent vis rhônedruen Grenache med lokale Bobal, inden den resulterende rødvin udvikler sig 12 lange måneder på store og små 225 liters franske egefade. Aftappet uden filtrering.

Her smager du fra første slurk, hvorfor Mustiguillo er den bedste vingård i Valencia, og hvorfor vinene skænkes på utallige Michelin-restauranter verden over... Absolut topkøb!

.....

Nyd den til steaks, tapas, lyst kød, svampe og cremede oste. Server ved 16-18°C.

1 fl. pr. stk.
179,95 DKK
6 fl. pr. stk.
129,95 DKK
Indhent tilbud på storkøb
På lager - 1-2 dages levering
Unik smagsgaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Anmeldelser
Din rating
92 Point Robert Parker

Anmeldelser af Mustiguillo Mestizaje Tinto Vino de Pago 2022 ØKO

92 Point

Robert Parker

The red 2022 Mestizaje was produced with 80% Bobal and 20% Garnacha (no more Syrah, at least in 2022 and 2023) fermented separately by variety and plot in stainless steel and oak vats and matured in French oak vats and 500-liter barrels for one year. The Garnacha complements the Bobal quite well, giving it a little bit of an aromatic kick, and the wine comes through as perfumed and elegant, with no oak whatsoever. It's fruit-driven and very harmonious and has contained ripeness, 14% alcohol, with no heat at all, a pH of 3.46 and 6.04 grams of acidity. There's no trace of a torrid vintage here. 62,596 bottles produced. It was bottled in February 2024.

94 Point(tidligere årgang)

Jeannie Cho Lee

93 Point(tidligere årgang)

Verema

93 Point(tidligere årgang)

Sarah Jane Evans MW

92 Point(tidligere årgang)

Robert Parker

The blend of the 2019 Mestizaje, which varies from vintage to vintage, is 73% Bobal, 15% Garnacha and 12% Syrah. It has moderate 13.5% alcohol and a pH of 3.58 with 5.7 grams of acidity (tartaric). It fermented in a combination of French oak and stainless steel vats and matured in 225- and 500-liter oak barrels and oak vats for 10 months. It's a spectacular red, with finesse and length, good complexity and perfectly integrated oak, very serious, with chalky and polished tannins. 91,600 bottles produced. It was bottled in January 2021.

92 Point(tidligere årgang)

Decanter

Quite exuberant with gamey, barnyard, herbal, black and red fruit aromatics, grippy tannins and a long, spicy finish. Lovely drinking.

92 Point(tidligere årgang)

Falstaff

Spicy and fruity on the nose. Cedarwood, tobacco, blackberry and ripe cherry. Plus floral hints. Preserved cherries on the palate, spicy, some cocoa. Powerful and lively, lingers on the palate for a very long time. Cuvée with the almost forgotten variety Bobal..

92 Point(tidligere årgang)

Guia Peñin

Colour: bright cherry. Nose: ripe fruit, sweet spices, creamy oak. Palate: flavourful, fruity, toasty, round tannins.

90-93/100 (tidligere årgang)

Houlberg

I glasset er vinen sådan medium rød ... duften er klart anderledes end foregående rene Bobal vin, for her er det en anelse lettere med en blanding af røde bær, jordbær, hindbær, kirsebær, blommer og så pænt med chokolade. nogle brændte noter, tørret appelsinskal samt en lidt støvet mineralitet samt en kæk lille og svag sødme. Smagsmæssigt er vinen let, saftig og frisk med masser af frugtsaft, mens tanninerne slet ikke er så tydelige og stramme som den rene Bobal vin. Er er hjørnerne afpudset og poleret lidt mere. Der er dog fortsat en vis tørhed i tanninerne og de suppleres med krydderier, grønne urter, lidt tørt træ, peber og salte mineraler. Jeg ligger nok sådan lige mellem 4,5 og 5 tomler ... nok mest 5.

Hvordan smager Mustiguillo Mestizaje Tinto Vino de Pago 2022 ØKO?

Mustiguillo Mestizaje Tinto Vino de Pago 2022 præsenterer sig kirsebærfarvet med et smukt violet skær… Fra glasset stiger den fortryllende duft af saftige røde kirsebær, vibrerende frisk granatæblejuice, mørke blommer og fuldmoden brombærfrugt, der gemmer på fine undertoner af kalk og middelhavsurter samt lidt ristede noter af kaffebønner og vanilje fra den 12 måneder lange fadlagring... Vinen glider dejlig cremet over tungen, hvor fadkrydringen integrerer sig harmonisk i 2022-årgangens flotte frugt. Lang og læskende finish med silkebløde tanniner og unik kalkmineralitet fra det exceptionelle terroir. Spansk kongevin i sin hidtil største årgang! Drik nu, eller gem + 10 år fra høståret.

Smagenoter

Tasting Note Icon

Brombær

Tasting Note Icon

Herbes de Provence

Tasting Note Icon

Røde kirsebær

Tasting Note Icon

Vanilje

Tasting Note Icon

Viol

Smagsprofil

Meget tør

Sød

Meget let

Meget kraftig

Meget blød

Meget tanninrig

Mustiguillo Mestizaje Tinto Vino de Pago 2022 ØKO passer godt til...

Om Bodegas Mustiguillo

image

Hvis Noma lavede vin i Spanien…

René Redzepi fra Noma var pioner for michelinmad på glemte nordiske råvarer, og helt i samme ånd har Antonio Sarrión fra Bodega Mustiguillo gjort den skammeligt oversete østspanske Bobal-drue til en funklende verdensstjerne!

I 1990’erne vendte Antonio ”Toni” Sarrión ryggen til en karriere som forretningsmand for at hellige sig sin helt store passion: vin!

Hjemme på Valencia-egnen kastede Toni sig hovedkulds over studier i ønologi og vindyrkning, og snart efter huserede han i vinkældrene hos tophuse i Californien, Chile og Argentina (heriblandt verdensberømte Achaval Ferrer og 100 point-ikonet Zuccardi).

Toni var klar. Og tog særligt én observation med sig hjem til Østspanien: at mange af verdens største vine var lavet på lokale druesorter! Hans eget valg faldt på to regionale specialiteter, hvidvinsdruen Merseguera og rødvinsdruen Bobal.

Ingen af druene blev dengang regnet for noget, da de lokale Valencia-producenter med hjælp fra kunstvanding og hed dalvarme prioriterede størst mulige høstudbytter med henblik på produktion af billige og jævne konsumvine.Toni, derimod, dyrker druerne på fem unikke monopolmarker i 800 til 900 meters højde nær det øde landsted El Terrerazo, som hans familie overtog tilbage i 1972.

Økologisk dyrkede marker? Kuperede, kalkholdige skråninger i 800-900 meters højde? Ingen kunstvanding og derfor mystisk lave høstudbytter? Spontangæring? Osv. osv… Ingen af de lokale forstod dengang et hak af, hvad Toni havde gang i, så ”Rasmus Modsat" oppe i højderne måtte begynde helt fra bunden med at fremstille simpel spansk bordvin (Vino de Mesa).

Ikke uden uro i maven lancerede Toni i 2003 endelig sin første flaske Bobal Quincha Corral… men da indflydelsesrige Robert Parker kvitterede med 95 point, var alt som med et trylleslag forandret. Snart blev der skålet i Bobal og Merseguera på verdens bedste restaurant, El Bulli, og sidenhen på Celler de Can Roca, The Dorcester, Fat Duck og mange andre michelinrestauranter!

I 2010 var selv de lokale skeptikere overbevist, og Bodegas Mustiguillo fik tildelt sin helt egen appellation, Vino de Pago El Terrerazo. ”Food & Wine” har hyldet Mustiguillo som et af 20 bedste nye vinhuse, mens Antonio Sarrión af tyske ”Der Feinschmecker” er nomineret til titlen "Newcomer of the year". I 2012 var Mustiguillo at finde på Wine & Spirits Top 100 over “Wineries of the Year”.

I dag laver Bodegas Mustiguillo fortsat kun vine fra egne, økologisk certificerede marker, fremfor alt de to top-terroris Finca Terrerazo og Finca Calvestra. Sideløbende med prestigevinene fra Bodegas Mustiguillo, fremstiller Toni den populære, value-orienterede Atance-serie fra sit andet (og ligeledes økologisk certificerede) vinhus, Risky Grapes.

Vindata

Vinen kommer fra

Årgang

2022

Indhold

75 cl

Alkohol-%

14 %

Servering

16-18°C

Gemmepotentiale

+10 år fra høståret

Lagring

Fad-/egetræslagring

Proptype

Kork

Emballage

6 stk. papkasse

Allergener

Sulferdioxid/ Sulfitter
Mest populære lige nu