
Molino di Sant'Antimo Brunello di Montalcino Paolus 2020
"Selv til normalprisen er her tale om et fremragende glas Brunello, og når tilbudsprisen er gældende, så er det altså bare med at få benene på nakken og få fyldt rigeligt på Brunello-reolen."
Skamrosen kender ingen grænser, da en dansk anmelder tester en tidligere årgang af Molino di Sant’Antimos Brunello Paolus. Nu bør alle Brunello-fans rydde reolen til den nye årgang, hvor samme vin imponerer med 97 point fra hjemlige Houlberg og 96 point hos den førende internationale Brunello-ekspert Kerin O'Keefe...
Står du ikke ligefrem og tripper for at betale 1.500–3.000 kr. for en Brunello fra 100-point-kultnavnet Poggio di Sotto? Så rul glad videre til naboen Molino di Sant’Antimo!
Ikke alene høstes druerne til Paolos 2020 i samme eksklusive Brunello-subzone, Castelnuovo dell’Abate. Vinen er fremstillet i samme traditionelle stil med 3 år lang fadmodning på store slavonske egefade. Resultatet er en på mange måder tilsvarende og meget klassisk Brunello, der fra første slurk imponerer med bjergtagende frugt samt forrygende komplekse nuancer af urter, læder og skovbund.
Forgængeren blev kåret som en af DK’s bedste rødvine under 300 kroner… 2020 er om muligt et endnu vildere must-try!
Nyd den til rødt oksekød, lam, kraftige pastaretter, italienske specialiteter og lagrede oste. Server ved 16-18°C.
Hvordan smager Molino di Sant'Antimo Brunello di Montalcino Paolus 2020?
Brunello Paolus 2020 præsenterer sig smukt i glasset med et ydre strejf af teglsten… Næsen lover stor Brunello med sin komplekse duft af af tørrede blomster, rosmarin, timian, tranebær, kirsebær og bagte blommer, som efter et par slyngture i glasset får selskab af våde egetræsfade, svampe, kamfer, tobak, rosin og læder... 2020'eren glider med en nærmest graciøs elegance over tungen, hvor de silkebløde tanniner binder den bærsaftige frugt smukt sammen med spændende nuancer af røg, pikante urter, læder og stenet mineralitet. Kompleks, mundrensende finale. Stor Brunello fra Molino di Sant’Antimo! Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.
Smagenoter
Blomme
Herbes de Provence
Læder
Røg
Tranebær
Molino di Sant'Antimo Brunello di Montalcino Paolus 2020 passer godt til...
Om Molino di Sant'Antimo

Er du ikke lige i humør til at betale 1.500 kr. for Brunello fra 100-point-huset Poggio di Sotto?
Så prøv naboen Molino di Sant’Antimo! Vi taler samme eksklusive Brunello-subzone, Castelnuovo dell’Abate, og samme stil med traditionel lagring på store slavonske egefade.
Molino di Sant’Antimo laver seriøs Brunello. For 40 år siden er Carlo Vittori en efterspurgt vinmager, der skaber topvine for flere af de store Brunello-huse. I starten af 1980’erne begynder han at opkøbe vinmarker for at realisere sin store drøm: at lave egen vin.
Valget falder på højtliggende, syd- og sydvestvendte parceller i det sydlige Montalcino, midt mellem klosteret Abbazia di Sant’Antimo og floden Orcia. Molino di Sant’Antimo, opkaldt efter en lokal vandmølle fra 1200-tallet, regnes i dag blandt pionererne for Brunello-subzonen Castelnuovo dell’Abate.
De sydvendte skråninger giver Sangiovese med power og koncentration, mens brugen af store traditionelle fade fremmer et autentisk udtryk af druesort og terroir. Siden 2012 er husets vine lavet af Carlos datter, Valeria Vittori, der er uddannet ønolog fra universitetet i Firenze:
"Jeg tager mig af den tekniske side, min søster Giulia tager sig af den kommercielle side, far tager sig af vinmarkerne, og mor Susanna tager sig af regnskab og reception" – Valeria Vittori
Trods imponerende ratings - op til 97 point – har familien bibeholdt et meget sympatisk prisniveau for såvel Brunello-vinene som for husets populære supertoscanere, Asso, Ommio og Perpaolo. Seneste skud på stammen er den Chablis-cremede og ekstremt flotte Chardonnay ”Il Bianco”.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Lagring
Proptype
Emballage
Allergener