
Masca del Tacco Edizione Hostaria Vermentino 2024
Vidunderlig Vermentino-nyhed i den dugfriske 2024-årgang…
Blot et stenkast fra hovedstaden Rom, hvor sollyset spejler sig i det azurblå Middelhav og vinmarkerne nyder godt af de friske havbriser, skaber Hostaria Apulia essensen af italiensk hvidvinsglæde.
Her forenes Vermentino-druens aromatiske frugtcharme med Lazio-regionens kalkstensholdige og vulkanske terroir, der tilfører vinen sin karakteristiske friskhed og elegante mineralitet.
Resultatet er en levende og madvenlig hvidvin, som indfanger den lette, solfyldte og naturlige stil, der gør de allerbedste italienske hvidvine så uimodståelige.
Nyd den solo som klassisk italiensk aperitif – eller til antipasti, sushi, fisk og skaldyr, lette asiatiske serveringer, grillede marinerede grøntsager, pasta & pizza, sprøde salater samt cremede oste. Servér ved 8-10°C
Hvordan smager Masca del Tacco Edizione Hostaria Vermentino 2024?
Hostaria Apulia Vermentino 2024 præsenterer sig billant citrusgul med et ungdommeligt grønt skær… Duften er intens og indbydende med klassiske Vermentino-toner af jasmin, frisk havbrise, våde sten og solmoden citrus, der følges elegant på vej med finere nuancer af lavendel, honning, nektarin, pebermynte og ananas… I munden er vinen frisk, tør og sprød med mineralitet og frugtrigdom i perfekt balance. Smagen gentager duftens mange nuancer og munder ud i en lang, saltmineralsk og forfriskende afslutning, der virkelig vækker appetitten! Drik nu, eller gem 3-4 år fra høståret.
Smagenoter
Ananas
Citron
Hvide blomster
Mynte
Våde sten
Smagsprofil
Meget tør
Sød
Meget let
Meget kraftig
Meget blød
Meget tanninrig
Masca del Tacco Edizione Hostaria Vermentino 2024 passer godt til...
Hvordan er Masca del Tacco Edizione Hostaria Vermentino 2024 fremstillet?
Hostaria Apulia er fremstillet på den aromatiske druesort Vermentino, høstet fra udvalgte vinmarker i hovedstadsregionen Lazio. Her skaber det milde, solrige middelhavsklima sammen med den mineralrige, kalkstensholdige og vulkanske jordbund ideelle betingelser for druernes modning. Vinen er vinificeret i en ren og autentisk stil, hvor temperaturstyret gæring og modning på ståltank lader terroiret samt Vermentino-druens karakteristiske friskhed og aroma træde tydeligt frem.
Druer
VermentinoOm Poggio Le Volpi
Poggio le Volpi vine
I 2013 blev vineriet kåret til "Winemaker of The Year" af den italienke vinguru Luca Maroni og har fået guldmedalje ved Vinitaly! Denne vin kommer fra en vores nye leverandører, nemlig Poggio Le Volpi. Vingården ligger med alle sine marker vendt mod syd, så her er unikke muligheder for at lave vine med høj intensitet, styrke og smagen af fuldmodne bær.
Poggio le Volpi rødvine
Poggio Le Volpi er en lille familie-ejet vingård, der ligger omkranset af områderne Frascati, Monte Porzio Catone og Agro Romano. Amando Mergè etablerede vingården i 1970, og vinen i dag laves af sønnen Felice Mergè, som er blevet skolet på Italiens fineste vingårde. Poggio le Volpi ejer selv 40 hektar med vinstokke og har derudover et tæt samarbejde med mange nabogårde om at levere druer på faste kontrakter.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Lagring
Proptype
Emballage

























