
Molino di Sant'Antimo Il Bianco Chardonnay 2022
Chablis på toskansk manér!
Det lille familiehus, Molino di Sant’antimo, er kendt for at lave Brunello og Supertoscanere med helt op til 97 point, men sørme om ikke også de mestrer bourgogne-druen Chardonnay til perfektion. Den dugfrisk og topanmeldte årgang 2022 er netop landet og med imponerende 93 points giver den altså baghjul til Chablis, hvis priser fortsat er på himmelflugt…
Valerie og resten af familien Vittorio har plantet Chardonnay stokke i 300 meters højde med nordvendt orientering, hvilket gør at stilen bliver kølig og citrusfrisk men samtidig med herlige modne frugtnuancer af melon og ferskner.
6-8 måneders modning på de fine gærrester føjer yderligere Chablis-karakteristiske smagsnuancer til vinen i form af toast og brioche. Fantastisk køb!
Forhandles af Supervin, hvor prisen er 199,95 kr., mens prisen ved køb af 6 flasker er 149,95 kr.
Nyd den friske Chardonnay som aperitif eller servér den til fisk, skaldyr, sushi, kylling, pastaretter, lyst kød samt milde oste. Nyd vinen ved 10-13°C
Hvordan smager Molino di Sant'Antimo Il Bianco Chardonnay 2022?
I glasset lokker vinen med sin smukke gyldne Chardonnay-kulør. Duften er på charmeoffensiv med hvide blomster, saltet grapefrugt og mandarin, grønne æbler, citrusskal og lidt honningmelon. Under den friske frugt gemmer sig også mineralske strejf af våde sten samt let toastede noter fra modningen med gærresterne. I munden smyr vinen sig om tungen med en fyldig og intens Chardonnay-frugt, der unægteligt sender tankerne i retning af Chablis. Flot lang finish med æbler og gule stenfrugter. Elegant og finesse-rig Chardonnay, der leverer Chablis-karakter til en brøkdel af prisen! Drik nu, eller gem 5-8 år.
Smagsprofil
Meget tør
Sød
Meget let
Meget kraftig
Meget blød
Meget tanninrig
Molino di Sant'Antimo Il Bianco Chardonnay 2022 passer godt til...
Om Molino di Sant'Antimo

Er du ikke lige i humør til at betale 1.500 kr. for Brunello fra 100-point-huset Poggio di Sotto?
Så prøv naboen Molino di Sant’Antimo! Vi taler samme eksklusive Brunello-subzone, Castelnuovo dell’Abate, og samme stil med traditionel lagring på store slavonske egefade.
Molino di Sant’Antimo laver seriøs Brunello. For 40 år siden er Carlo Vittori en efterspurgt vinmager, der skaber topvine for flere af de store Brunello-huse. I starten af 1980’erne begynder han at opkøbe vinmarker for at realisere sin store drøm: at lave egen vin.
Valget falder på højtliggende, syd- og sydvestvendte parceller i det sydlige Montalcino, midt mellem klosteret Abbazia di Sant’Antimo og floden Orcia. Molino di Sant’Antimo, opkaldt efter en lokal vandmølle fra 1200-tallet, regnes i dag blandt pionererne for Brunello-subzonen Castelnuovo dell’Abate.
De sydvendte skråninger giver Sangiovese med power og koncentration, mens brugen af store traditionelle fade fremmer et autentisk udtryk af druesort og terroir. Siden 2012 er husets vine lavet af Carlos datter, Valeria Vittori, der er uddannet ønolog fra universitetet i Firenze:
"Jeg tager mig af den tekniske side, min søster Giulia tager sig af den kommercielle side, far tager sig af vinmarkerne, og mor Susanna tager sig af regnskab og reception" – Valeria Vittori
Trods imponerende ratings - op til 97 point – har familien bibeholdt et meget sympatisk prisniveau for såvel Brunello-vinene som for husets populære supertoscanere, Asso, Ommio og Perpaolo. Seneste skud på stammen er den Chablis-cremede og ekstremt flotte Chardonnay ”Il Bianco”.
Vindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener
Restsukker
Syreindhold