



Château Puech-Haut Theyron Blanc 2022 ØKO
Theyron is in town! Her er en ny økologisk vinserie, fra Sydfrankrigs nok bedste vinhus, som du simpelthen må smage...
Dette dugfriske 2022-blend af Vermentino, Chardonnay og Viognier tager hands down prisen som den mest rene, delikate og forfriskende hvidvin, vi nogensinde har smagt.
I 2014 køber Gerard Bru, ejer og grundlægger af verdensberømte Château Puech-Haut, den historiske og siden 2010 økologisk certificerede vingård Mas de Theyron i underdisktriktet Saint-Christol.
- ”We are going to produce a very great wine here…” - Gerhard Bru
Nyd den som en herlig aperitif eller til friske serveringer med fisk og skaldyr, sushi, lette asiatiske retter, grillede marinerede grøntsager, salater, tapas og cremede oste. Servér ved 8-10°C
Hvordan smager Château Puech-Haut Theyron Blanc 2022 ØKO?
Ved ophældningen elegant citrusgul med friske grønne refleksioner… Næsen lover sommer og solskin med den dejligste aromatiske duft af nyplukkede hvide blomster, lavendelhonning, citrus, pære, abrikos og fersken, som efter et par slyngture i glasset giver plads til fine mineralske nuancer af våde kalksten og en frisk Middelhavsbrise… På tungen balanceres en behageligt cremet tekstur med sprød mineralisk finesse og en suverænt læskende, ungdommelig friskhed. Hold nu kaje, hvor det smage… Det her er sydfransk hvidvin, som danser og holder fest på din tunge! Drik nu, eller gem 3-5 år fra høståret.
Château Puech-Haut Theyron Blanc 2022 ØKO passer godt til...
Om Chateau Puech-Haut
“Easily one of the top estates in the Languedoc (if not southern France) … They produce a number of cuvees, with their entry level efforts representing superb values, and their top cuvees being able to stand toe to toe with the greatest wines in the world." - Robert Parker
Verdensklasse kommer ikke flyvende, og slet ikke til Languedoc! Da industrimagnaten Gerard Bru i 1980 købte sine første 25 hektar land i St-Drézéry, 10 km nordøst for Montpelllier, var der ingen vinplanter på stedet. Til gengæld havde terroiret potentiale til at producere vin i verdensklasse. I 1990 var arealet klar til beplantning, og tre år senere var første årgang af Chateau Puech-Haut på markedet.
Gerard Bru er ikke en mand, der gør tingene halvt. Da Chateau Puech-Haut var uden slotsbygning, købte han simpelthen præfekturet i Montpellier - og fik det flyttet og genopført på egen grund. Til vingården lod han desuden hente verdens største vintønde på 300.000 liter - og verdens mest berømte ønologiske konsulent, Michel Rolland fra Bordeaux. Sidstnævnte blev i 2008 udskiftet med Philippe Cambie, der laver vin for mere end 15 producenter i Chateauneuf-du-Pape. I 2017 overtog Gerard Bru Chateau Lavabre i det prestigiøse nabodistrikt Pic-St-Loup.
Med Chateau Puech-Haut og Chateau Lavabre laver Gerard Bru & Co. vin fra hele 250 hektar. En dybt imponerende bedrift, når man tager i betragtning, at selv de to vingårdes ”entry level”-vine vader i 90-95 point ratings hos de store anmeldere!
Vindata
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener