



Manzone Barolo DOCG Gramolere Riserva 2015 i trækasse
Wow, så kom den endelig på markedet. Manzones Barolo Riserva-flagskib fra vidunderårgangen 2015, der hyldes som ”outstanding” af Robert Parker. Og Gramolerer imponerer som ventet med hele 96 points fra Italiens måske mest kritiske anmelder Antonio Galloni fra Vinous.
99 % af al vin konsumeres, når det er under 5 år gammelt. På den måde er der noget smukt ved, at Manzones Riserva-flagskib først bliver aftappet efter netop 5 år. Vinen har tilbragt hele 4 år på gamle slavonske og franske egetræsfade, hvor tanninerne, fadet og frugten langsomt har fundet sammen til en af de mest harmoniske, trøffelduftende og powerfyldte Barolo’er vi kan mindes.
Herefter hviler vinen yderligere 10 mdr. på flaske inden frigivelse.
Bemærk venligst: Vi er kun tildelt en håndfuld af de originale 6 stk trækasser – først til mølle...
Nyd den til fedtmarmoreret oksekød, lam, svamperisotto, kraftige pastaretter og lagrede oste. Servér ved 16-18°C
Den familieejede producent Giovanni Manzone er beliggende i kommunen Monforte d’Alba, med berømte Poderi Aldo Conterno som en af de nærmeste naboer. Og Manzone-familiens vine holder tilsvarende højt niveau!
Husets historie begyndte med købet af ejendommen Ciabot del Preve i 1925. Manzone-familien begyndte i det små at producere egen vin omkring 1965, og i løbet af de næste par årtier investerede man fortløbende i nye parceller. Midt i 1980’erne var beholdningen af vinmarker - og efterspørgslen på Barolo – vokset så meget, at Giovanni Manzone kunne leve af at producere vin i eget navn.
Manzone-familiens ekstremt stejle og højtliggende topmarker med meget gamle vinstokke giver naturligt lave høstudbytter af ekstraordinær høj kvalitet. Resulatet er nogle af de mest koncentrerede og gemmeværdige af alle Barolo-vine.
I markarbejdet hylder Manzone-familien bæredygtige og naturlige prinicipper, og vinplanterne dyrkes helt uden gødskning og brug af insektgift. I vineriet gærer vinen med terroirets og vinkælderens naturligt forekommende gærstammer, og der vinificeres på traditionel vis med langvarig udblødning af drueskallerne. Der tilsættes kun minimale koncentrationer af svovl, og vinene aftappes uden klaring og filtrering.
Siden 2005 har sønnen Mauro hjulpet med ledelsen af firmaet, og i 2012 fulgte Mauros søster Mirella trop. Mauro og Mirella har begge gennemført ønologuddannelsen i Alba. Fra 8,5 hektar i Monforte d’Alba, fordelt på de tre cru’er Gramolere, Bricat og Castelletto, fremstiller Giovanni Manzone ca. 50.000 flasker årligt.
Hvordan smager Manzone Barolo DOCG Gramolere Riserva 2015 i trækasse?
Manzones Gramolere Riserva er allerede en oplevelse at se i glasset. Mørk, tæt og dyster og samtidig med en fin orangerød teglstenskant. Næsen er som et eventyr af duftnuancer startende med fugtig skovbund, tørrede roser, skovjordbær, hindbær og kirsebær, der ledsages af en nærmest magisk mineralitet. Bouquet’en er slet ikke færdig med at folde sig ud og snart kommer også dybe noter af læder, trøffel, lakridspulver, kamfer, tobak, røget kød og mokka. I munden er vinen powerfuld, men samtidig smooth og velbalanceret som et vidne om den perfekte 2015-årgang i Piemonte. Smagen breder sig kompleks ud i mundhylden, hvor den lækkert lakridsede og let fadkrydrede frugt klinger af med imponerende mineralitet samt en venlig men bestemt hilsen fra tanninerne. Drik nu, eller gem +20 år fra høståret.
Manzone Barolo DOCG Gramolere Riserva 2015 i trækasse passer godt til...
Om Manzone

Den familieejede producent Giovanni Manzone er beliggende i kommunen Monforte d’Alba, med berømte Poderi Aldo Conterno blandt de nærmeste naboer. Og Manzone-vinene holder tilsvarende højt niveau!
Husets historie starter med købet af ejendommen Ciabot del Preve i 1925. Manzone-familien begynder i det små at producere egen vin omkring 1965, og i løbet af de næste par årtier investerer man fortløbende i nye parceller. Midt i 1980’erne er beholdningen af vinmarker - og efterspørgslen på Barolo – vokset så meget, at Giovanni Manzone kan leve af at producere vin i eget navn.
Manzone-familiens ekstremt stejle og højtliggende topmarker med meget gamle vinstokke giver naturligt lave høstudbytter af ekstraordinær høj kvalitet. Resultatet er nogle af de mest koncentrerede og gemmeværdige af alle Barolo-vine.
I markarbejdet hylder Manzone-familien bæredygtige og naturlige prinicipper, og vinplanterne dyrkes helt uden gødskning og brug af insektgift. I vineriet gærer vinen med terroirets og vinkælderens naturligt forekommende gærstammer, og der vinificeres på traditionel vis med langvarig udblødning af drueskallerne. Der tilsættes kun minimale koncentrationer af svovl, og vinene aftappes uden klaring og filtrering.
Siden 2005 har sønnen Mauro hjulpet med ledelsen af firmaet, og i 2012 fulgte Mauros søster Mirella trop. Mauro og Mirella har begge gennemført ønologuddannelsen i Alba. Fra 8,5 hektar i Monforte d’Alba, fordelt på de tre cru’er Gramolere, Bricat og Castelletto, fremstiller Giovanni Manzone ca. 50.000 flasker årligt.