



Manzone Barolo DOCG Gramolere 2018
Hyldet af guruen Antonio Galloni som en referencevin fra enkeltmarken Cru Gramolere, der af samme anmelder er klassificeret som et førsteklasses, ”Outstanding” terroir.
Mange kender allerede Manzones Gramolere, fordi den i en blindsmagning hos danske vinanmeldere og Barolo-eksperter blev kåret som testvinder mod Barolo-vine til den dobbelte pris.
Det her er Barolo, der flytter grænsen for hvor megen power og kompleksitet, du kan opleve i prislejet under 500 kr.
Manzone byder igen i årgang 2018 på en magisk, relativt maskulin Nebbiolo med struktur, floralitet og krydderi i ren og skær verdensklasse.
Barolo’en er som skabt til saftigt oksekød og går samtidig rigtig godt til lam, vildt, svampe, kraftige pastaretter og modne oste. Servér ved 16-18°C
Hvordan smager Manzone Barolo DOCG Gramolere 2018?
Ved ophældningen elegant granatrød med mørk kerne og teglstensfarvet kant… Næsen brager løs med med intens og kompleks Barolo-duft af vilde roser, tjæret mineralitet, læder, kamfer, mynte, jordbær, tranebær, orangeskal, sorte kirsebær, mørkristet kaffe, tovværk, rusten jord og engelsk lakrids... Hold nu kaje, hvor det dufter! Smooooth og lækker på tungen, hvor røde og især mørke bær boltrer sig blandt komplekse urter, fadkrydderier og magisk mineralitet. Lang og kompleks afslutning med bøfvenlige tanniner... Gramolere gør det igen! Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.
Manzone Barolo DOCG Gramolere 2018 passer godt til...
Om Manzone

Den familieejede producent Giovanni Manzone er beliggende i kommunen Monforte d’Alba, med berømte Poderi Aldo Conterno blandt de nærmeste naboer. Og Manzone-vinene holder tilsvarende højt niveau!
Husets historie starter med købet af ejendommen Ciabot del Preve i 1925. Manzone-familien begynder i det små at producere egen vin omkring 1965, og i løbet af de næste par årtier investerer man fortløbende i nye parceller. Midt i 1980’erne er beholdningen af vinmarker - og efterspørgslen på Barolo – vokset så meget, at Giovanni Manzone kan leve af at producere vin i eget navn.
Manzone-familiens ekstremt stejle og højtliggende topmarker med meget gamle vinstokke giver naturligt lave høstudbytter af ekstraordinær høj kvalitet. Resultatet er nogle af de mest koncentrerede og gemmeværdige af alle Barolo-vine.
I markarbejdet hylder Manzone-familien bæredygtige og naturlige prinicipper, og vinplanterne dyrkes helt uden gødskning og brug af insektgift. I vineriet gærer vinen med terroirets og vinkælderens naturligt forekommende gærstammer, og der vinificeres på traditionel vis med langvarig udblødning af drueskallerne. Der tilsættes kun minimale koncentrationer af svovl, og vinene aftappes uden klaring og filtrering.
Siden 2005 har sønnen Mauro hjulpet med ledelsen af firmaet, og i 2012 fulgte Mauros søster Mirella trop. Mauro og Mirella har begge gennemført ønologuddannelsen i Alba. Fra 8,5 hektar i Monforte d’Alba, fordelt på de tre cru’er Gramolere, Bricat og Castelletto, fremstiller Giovanni Manzone ca. 50.000 flasker årligt.