



Manzone Barolo DOCG Gramolere 2016
Endelig er den her. Manzones magiske Barolo fra enkeltmarken, Gramolere. I årgangen, der er udråbt som århundredets bedste af anmeldere og vinjournalister. For Wine Enthusiast kan det ikke blive vildere, og de uddeler hidtil usete 99 point til Barolo-årgangen.
Mange husker Manzones Gramolere fra forrige årgang, hvor den blev kendt efter en blindsmagning med vinanmeldere og Barolo-eksperter. Her blæste Gramolere alle de andre, og langt dyrere konkurrenter, af banen. Du finder et link til smagningen her: https://bit.ly/30DOr7L
Barolo-eksperten Antonio Galloni rangerer Cru Gramolere som et ”Outstanding” terroir, der hos referenceproducenten Manzone giver en notorisk maskulin Nebbiolo med struktur, floralitet og krydderi i ren og skær verdensklasse.
Glæd dig til ekstraordinær Barolo fra jubelåret 2016, der flytter grænsen for hvor megen power og kompleksitet, du kan opleve i prislejet under 500 kr.
Drik nu med iltning, eller gem +15 år fra høståret.
Barolo’en er som skabt til saftigt oksekød og går samtidig rigtig godt til lam, vildt, svampe, kraftige pastaretter og modne oste. Servér ved 16-18°C
Hvordan smager Manzone Barolo DOCG Gramolere 2016?
Den mørke farve i glasset lover monstrøs og maskulin Barolo! I næsen venter en intens og kompleks duft af rosenblade, kirsebær, blomme, tobak, jordbund, tjære, lakrids, mokka og mynte. Man kunne dufte til her i timevis! Smagen er om muligt lige så koncentreret og kompleks som duften. Den imponerende frugtfylde suppleres af en lækre strejf af lakrids. Trods sin imponerende mineralske og fadkrydrede kompleksitet byder Barolo'en på oceaner af ungdommelig frugtcharme. Formidabel enkeltmarks-Barolo i unik årgang...
Manzone Barolo DOCG Gramolere 2016 passer godt til...
Om Manzone

Den familieejede producent Giovanni Manzone er beliggende i kommunen Monforte d’Alba, med berømte Poderi Aldo Conterno blandt de nærmeste naboer. Og Manzone-vinene holder tilsvarende højt niveau!
Husets historie starter med købet af ejendommen Ciabot del Preve i 1925. Manzone-familien begynder i det små at producere egen vin omkring 1965, og i løbet af de næste par årtier investerer man fortløbende i nye parceller. Midt i 1980’erne er beholdningen af vinmarker - og efterspørgslen på Barolo – vokset så meget, at Giovanni Manzone kan leve af at producere vin i eget navn.
Manzone-familiens ekstremt stejle og højtliggende topmarker med meget gamle vinstokke giver naturligt lave høstudbytter af ekstraordinær høj kvalitet. Resultatet er nogle af de mest koncentrerede og gemmeværdige af alle Barolo-vine.
I markarbejdet hylder Manzone-familien bæredygtige og naturlige prinicipper, og vinplanterne dyrkes helt uden gødskning og brug af insektgift. I vineriet gærer vinen med terroirets og vinkælderens naturligt forekommende gærstammer, og der vinificeres på traditionel vis med langvarig udblødning af drueskallerne. Der tilsættes kun minimale koncentrationer af svovl, og vinene aftappes uden klaring og filtrering.
Siden 2005 har sønnen Mauro hjulpet med ledelsen af firmaet, og i 2012 fulgte Mauros søster Mirella trop. Mauro og Mirella har begge gennemført ønologuddannelsen i Alba. Fra 8,5 hektar i Monforte d’Alba, fordelt på de tre cru’er Gramolere, Bricat og Castelletto, fremstiller Giovanni Manzone ca. 50.000 flasker årligt.