





Manzone Barolo DOCG Gramolere 2015
Breaking Barolo News... Manzone Gramolere blev september 2020 sejrherre, da et panel af branchefolk, vinanmeldere og Barolo-eksperter blindsmagte en omfattende række enkeltmarkvine fra Barolo i topåret 2015. Da pointene blev talt sammen, var Manzone den suveræne vinder med 95,5 point og solid afstand til resten af vinene:
Smagningen blev afholdt af Jacob Ruby, som står bag vinbloggen
“Vin Under Lup” - læs om Barolo-smagningen her: https://bit.ly/30DOr7L
Houlbergs Vinblog var blandt deltagerne, og han har lavet dettet indlæg fra smagningen: https://bit.ly/3n5NO0x
Barolo-eksperten Antonio Galloni rangerer Cru Gramolere som et ”Outstanding” terroir, der hos referenceproducenten Manzone giver en notorisk maskulin Nebbiolo med struktur, floralitet og krydderi i ren og skær verdensklasse.
Barolo fås ikke meget bedre end denne pragtfulde terroirvin, der i topåret 2015 flytter grænsen for hvor megen power og kompleksitet, du kan opleve i prislejet under 500 kr.
Nyd den til saftigt oksekød, lam, vildt, svampe, kraftige pastaretter og modne oste. Servér ved 16-18°C
Den familieejede producent Giovanni Manzone er beliggende i kommunen Monforte d’Alba, med berømte Poderi Aldo Conterno som en af de nærmeste naboer. Og Manzone-familiens vine holder tilsvarende højt niveau!
Husets historie begyndte med købet af ejendommen Ciabot del Preve i 1925. Manzone-familien begyndte i det små at producere egen vin omkring 1965, og i løbet af de næste par årtier investerede man fortløbende i nye parceller. Midt i 1980’erne var beholdningen af vinmarker - og efterspørgslen på Barolo – vokset så meget, at Giovanni Manzone kunne leve af at producere vin i eget navn.
Manzone-familiens ekstremt stejle og højtliggende topmarker med meget gamle vinstokke giver naturligt lave høstudbytter af ekstraordinær høj kvalitet. Resulatet er nogle af de mest koncentrerede og gemmeværdige af alle Barolo-vine.
I markarbejdet hylder Manzone-familien bæredygtige og naturlige prinicipper, og vinplanterne dyrkes helt uden gødskning og brug af insektgift. I vineriet gærer vinen med terroirets og vinkælderens naturligt forekommende gærstammer, og der vinificeres på traditionel vis med langvarig udblødning af drueskallerne. Der tilsættes kun minimale koncentrationer af svovl, og vinene aftappes uden klaring og filtrering.
Siden 2005 har sønnen Mauro hjulpet med ledelsen af firmaet, og i 2012 fulgte Mauros søster Mirella trop. Mauro og Mirella har begge gennemført ønologuddannelsen i Alba. Fra 8,5 hektar i Monforte d’Alba, fordelt på de tre cru’er Gramolere, Bricat og Castelletto, fremstiller Giovanni Manzone ca. 50.000 flasker årligt.
Hvordan smager Manzone Barolo DOCG Gramolere 2015?
Flot mørk farve, der lover stor, maskulin Barolo... Næsen er tilsvarende fortættet med dyster og kompleks duft af rosenblade, kirsebær, blomme, tobak, tjære, lakrids, mokka og mynte. I munden imponerende fyldig med lakridset koncentration. Trods sin imponerende mineralske og fadkrydrede kompleksitet byder Barolo'en på oceaner af ungdommelig frugtcharme. Helstøbt enkeltmarks-Barolo af højeste klasse... Drik nu med iltning, eller gem +15 år fra høståret.
Manzone Barolo DOCG Gramolere 2015 passer godt til...
Om Manzone

Den familieejede producent Giovanni Manzone er beliggende i kommunen Monforte d’Alba, med berømte Poderi Aldo Conterno blandt de nærmeste naboer. Og Manzone-vinene holder tilsvarende højt niveau!
Husets historie starter med købet af ejendommen Ciabot del Preve i 1925. Manzone-familien begynder i det små at producere egen vin omkring 1965, og i løbet af de næste par årtier investerer man fortløbende i nye parceller. Midt i 1980’erne er beholdningen af vinmarker - og efterspørgslen på Barolo – vokset så meget, at Giovanni Manzone kan leve af at producere vin i eget navn.
Manzone-familiens ekstremt stejle og højtliggende topmarker med meget gamle vinstokke giver naturligt lave høstudbytter af ekstraordinær høj kvalitet. Resultatet er nogle af de mest koncentrerede og gemmeværdige af alle Barolo-vine.
I markarbejdet hylder Manzone-familien bæredygtige og naturlige prinicipper, og vinplanterne dyrkes helt uden gødskning og brug af insektgift. I vineriet gærer vinen med terroirets og vinkælderens naturligt forekommende gærstammer, og der vinificeres på traditionel vis med langvarig udblødning af drueskallerne. Der tilsættes kun minimale koncentrationer af svovl, og vinene aftappes uden klaring og filtrering.
Siden 2005 har sønnen Mauro hjulpet med ledelsen af firmaet, og i 2012 fulgte Mauros søster Mirella trop. Mauro og Mirella har begge gennemført ønologuddannelsen i Alba. Fra 8,5 hektar i Monforte d’Alba, fordelt på de tre cru’er Gramolere, Bricat og Castelletto, fremstiller Giovanni Manzone ca. 50.000 flasker årligt.