





Manzone Barolo DOCG Castelletto 2019
Rygterne har længe svirret om, at Barolo 2019 skulle være for vild og nu hvor flaskerne er landet, kan vi konstatere, at der er hold i dem…”Barolo is back”!
Giovanni Manzone fører jubelårgangen an med sin ”Cru” Castelletto, der byder på Barolo i ren verdensklasse med årgangens friskhed, finesse og aromatisk kompleksitet.
Vinen placeres på øverste hylde af den italienske vin-guru, Antonio Galloni, der kalder Castelletto for et ”outstanding terroir” og i forrige årgang kvitterede han med hele 95 points… Vi kan kun gisne om, hvor højt den scorer i denne KLART bedste 2019-årgang.
Jep, det her er simpelthen referencevinen fra et af Piemontes mest legendariske voksesteder. Svimlende stejl med ekstremt næringsfattig jord... Fra et frimærke på bare 1 hektar, 400 meter oppe på Cru Castelletto i det østlige Monforte d’Alba, kommer familien Manzones mest ikoniske Barolo.
I glasset et muskuløst pragteksemplar af en Nebbiolo, der på magisk vis forener power, kompleksitet og gemmepotentiale med en enorm frugtcharme og smoothness. Vi spår allerede nu, at salget af Barolo 2019 kommer på omgangshøjde med den legendariske 2016, så køb nu mens du har chancen!
.....
Nyd den til fedtmarmoreret oksekød, lam, svamperisotto, kraftige pastaretter og lagrede oste. Servér ved 16-18°C.
Drik nu, eller gem +20 år fra høståret.
Hvordan smager Manzone Barolo DOCG Castelletto 2019?
Castelletto 2019 indbyder fra glasset med sin intense granatæble-røde farve, der i kanten har Barolo-klassiske teglstensnuancer. Duften trækker dig ind i Monforte de Albas guddommelige terroir med en dyb og kompleks nebbiolo-næse. Visne violer, orangeskal, mynte, vilde hindbær, tørrede tranebær og mørke kirsebær strømmer dig i møde med komplekse duftnuancer af kamfer, trøfler, ristede espressobønner og lakrids… I munden smooth og kødfuld med årgangens perfekt balancerede frugt, der både har power og svævende elegance. Det hele finder sammen i et mesterligt samspil med fadkrydderier, skovbundsmineralske terroir-noter og finpolerede tanniner. Barolo i ren verdensklasse og et bevis på, at 2019 er en Barolo-årgang, der skal købes stort ind af!
Manzone Barolo DOCG Castelletto 2019 passer godt til...
Om Manzone

Den familieejede producent Giovanni Manzone er beliggende i kommunen Monforte d’Alba, med berømte Poderi Aldo Conterno blandt de nærmeste naboer. Og Manzone-vinene holder tilsvarende højt niveau!
Husets historie starter med købet af ejendommen Ciabot del Preve i 1925. Manzone-familien begynder i det små at producere egen vin omkring 1965, og i løbet af de næste par årtier investerer man fortløbende i nye parceller. Midt i 1980’erne er beholdningen af vinmarker - og efterspørgslen på Barolo – vokset så meget, at Giovanni Manzone kan leve af at producere vin i eget navn.
Manzone-familiens ekstremt stejle og højtliggende topmarker med meget gamle vinstokke giver naturligt lave høstudbytter af ekstraordinær høj kvalitet. Resultatet er nogle af de mest koncentrerede og gemmeværdige af alle Barolo-vine.
I markarbejdet hylder Manzone-familien bæredygtige og naturlige prinicipper, og vinplanterne dyrkes helt uden gødskning og brug af insektgift. I vineriet gærer vinen med terroirets og vinkælderens naturligt forekommende gærstammer, og der vinificeres på traditionel vis med langvarig udblødning af drueskallerne. Der tilsættes kun minimale koncentrationer af svovl, og vinene aftappes uden klaring og filtrering.
Siden 2005 har sønnen Mauro hjulpet med ledelsen af firmaet, og i 2012 fulgte Mauros søster Mirella trop. Mauro og Mirella har begge gennemført ønologuddannelsen i Alba. Fra 8,5 hektar i Monforte d’Alba, fordelt på de tre cru’er Gramolere, Bricat og Castelletto, fremstiller Giovanni Manzone ca. 50.000 flasker årligt.