



Manzone Barolo DOCG Castelletto 2018
Det er ingen hemmelighed, at enkeltmarken Cru Castelletto byder på Barolo i ren verdensklasse, og guruen Antonio Galloni klassificerer da også terroiret ”Outstanding”.
Samme anmelder hylder for andet årgang i træk Manzone for markedets bedste Castelletto… Jep, det her er simpelthen referencevinen fra et af Piemontes mest legendariske voksesteder.
Svimlende stejl med ekstremt næringsfattig jord... Fra et frimærke på bare 1 hektar, 400 meter oppe på Cru Castelletto i det østlige Monforte d’Alba, kommer familien Manzones mest ikoniske Barolo.
I glasset et muskuløst pragteksemplar af en Nebbiolo, der på magisk vis forener power, kompleksitet og gemmepotentiale med så stor frugtcharme og smoothness, at resultatet allerede nu blæser de store anmeldere bagover.
Nyd den til fedtmarmoreret oksekød, lam, svamperisotto, kraftige pastaretter og lagrede oste. Servér ved 16-18°C.
Mosten spontangærer med terroirets og vinkælderens naturligt forekommende gærstammer, og vinen får ekstra karakter fra hele 40 dages udblødning af drueskallerne under og eftergæringen. Vinen modner afslutningsvist 36 mdr. på 500-700 liters franske og slavonske tonneaux-fade. Aftappet uden klaring og filtrering og flaskelagret i 10 mdr. før frigivelse.
Hvordan smager Manzone Barolo DOCG Castelletto 2018?
Vinen præsenterer sig klassisk granatrød med begyndende nuancer af tegl nær glassets kant... I næsen dyb og dragende med lovning om Barolo i genial verdensklasse! Visne violer, orangeskal, mynte, vilde hindbær, tørrede tranebær og mørke kirsebær strømmer dig i møde med komplekse duftnuancer af kamfer, trøfler, ristede espressobønner og lakrids… I munden smooth og kødfuld med frugt, fad og skovbundsmineralsk terroirpræg i vidunderligt samspil. Tanninerne ranker flot og madvendligt op i den mesterlige eftersmag, der efterlader dig starstruck… Barolo i ren verdensklasse! Drik nu, eller gem +20 år fra høståret.
Manzone Barolo DOCG Castelletto 2018 passer godt til...
Om Manzone

Den familieejede producent Giovanni Manzone er beliggende i kommunen Monforte d’Alba, med berømte Poderi Aldo Conterno blandt de nærmeste naboer. Og Manzone-vinene holder tilsvarende højt niveau!
Husets historie starter med købet af ejendommen Ciabot del Preve i 1925. Manzone-familien begynder i det små at producere egen vin omkring 1965, og i løbet af de næste par årtier investerer man fortløbende i nye parceller. Midt i 1980’erne er beholdningen af vinmarker - og efterspørgslen på Barolo – vokset så meget, at Giovanni Manzone kan leve af at producere vin i eget navn.
Manzone-familiens ekstremt stejle og højtliggende topmarker med meget gamle vinstokke giver naturligt lave høstudbytter af ekstraordinær høj kvalitet. Resultatet er nogle af de mest koncentrerede og gemmeværdige af alle Barolo-vine.
I markarbejdet hylder Manzone-familien bæredygtige og naturlige prinicipper, og vinplanterne dyrkes helt uden gødskning og brug af insektgift. I vineriet gærer vinen med terroirets og vinkælderens naturligt forekommende gærstammer, og der vinificeres på traditionel vis med langvarig udblødning af drueskallerne. Der tilsættes kun minimale koncentrationer af svovl, og vinene aftappes uden klaring og filtrering.
Siden 2005 har sønnen Mauro hjulpet med ledelsen af firmaet, og i 2012 fulgte Mauros søster Mirella trop. Mauro og Mirella har begge gennemført ønologuddannelsen i Alba. Fra 8,5 hektar i Monforte d’Alba, fordelt på de tre cru’er Gramolere, Bricat og Castelletto, fremstiller Giovanni Manzone ca. 50.000 flasker årligt.