Manzone Barolo DOCG Castelletto 2016
Manzone Barolo DOCG Castelletto 2016
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
Vi troede, at 2015 af Castelletto var toppunktet, men så kom 2016…
Et højlydt Barolo-brag fra et terroir blåstemplet som ”Outstanding” af den berømte vinkritiker Antonio Galloni. 2016 indskriver sig i historien som et af de bedste i mands minde, en samlerårgang med et hobetal af gemmeværdige vine!
Den ’’ekstreme’’ enkeltmark Castelletto er kendt for at levere powerfulde og koncentrerede vine. Kort sagt: Her får du høj Barolo-kvalitet for dine penge.
Castelletto-cruen ligger i det østlige Monforte d’Alba og skråner ned mod grænsen til nabozonen Serralunga. Det stejle terræn og den magre jordbund med sandsten giver vine med naturlig power og koncentration.
Hvis 2015 var godt, var 2016 fremragende. 98 point i Wine Spectators Vintage Chart vidner om årgangens exceptionelle kvalitet.
Manzones mørke Castelletto 2016 når svimlende højder!
Smagenote
Smuk teglstensrød farve til den mørke side set med Barolo-briller. Tæt og intens næse, der gør indtryk med sin mørkrøde, begyndende modne kirsebærfrugt, roser og nyplukkede skovjordbær. Dufte af balsamico, kamfer, røg, tobaksblade, læder og ristede espressobønner hænger længe i luften. I munden en herlig kombination af power og finesse, en vin med en rank statur, der fremviser sit terroir på den mest overbevisende måde! En kompleks mineralitet ankommer sammen med små kærtegn af friskhed i afslutningen. Den velkrydrede frugt går op i en højere enhed sammen med de stadig lidt bryske tanniner, der med tiden vil blive opblødt mere og mere. En vin, der kræver tid og tålmodighed eller i det mindste en karaffel. Drik nu eller gem +20 år fra høståret.
94/100 Robert Parker
"Drawing fruit from Monforte d'Alba (always known for its power and depth), the 2016 Barolo Castelletto shows classic lines and lively fruit intensity that gives the bouquet a pretty sense of lift and power. Red currants, spice, blood orange and rusty nail are part of the aromatic package. Underneath, the wine reveals a solid and tight core of primary fruit that needs time to soften and flesh out. I like the no-nonsense, direct and frank approach of this Barolo by Giovanni Manzone. Some 5,500 bottles were released in June 2020."
94/100 WinesCritic.com
"Dark and extremely captivating the main matrix of this Barolo pronounced and well slender in the sensorial profile. The scents of black plums blend well with notes of wet tea, cinchona, roots and Indian spices. Full body, smooth tannins perfectly integrated into the matrix and a solid and engaging finish."
93/100 Vinous
"The 2016 Barolo Castelletto pulses with energy. The flavors are dark and deeply pitched, with tons of balsamic inflections laced throughout. There is a feeling of translucence to the 2016 that is quite appealing. Time in the glass brings out the wine's resonance and breadth."
93/100 The Wine Front
92/100 James Suckling
"Floral with an undertone of cedar and wood to the cherry and berry character. Medium-bodied with fine, creamy tannins and a delicately fruity finish. It’s a balanced and harmonious wine, even though the new wood is showing now."
Nyd den til fedtmarmoreret oksekød, lam, svamperisotto, kraftige pastaretter og lagrede oste. Servér ved 16-18°C.
Vinen er fremstillet på 100% Nebbiolo fra Cru Castelletto, der skråner stejlt fra det østligste Monforte d’Alba ned mod grænsen til nabozonen Serralunga. Markens hældning og jordbunden af sandsten giver en ekstrem naturlig dræning, der i sidste ende frembringer druer og vin med enorm koncentration af smag og tannin.
Mosten spontangærer med terroirets og vinkælderens naturligt forekommende gærstammer, og vinen får ekstra karakter fra hele 40 dages udblødning af drueskallerne under og eftergæringen. Vinen modner afslutningsvist 36 mdr. på 500-700 liters franske og slavonske tonneaux-fade. Aftappet uden klaring og filtrering og flaskelagret i 10 mdr. før frigivelse.
Om Manzone
Den familieejede producent Giovanni Manzone er beliggende i kommunen Monforte d’Alba, med berømte Poderi Aldo Conterno som en af de nærmeste naboer. Og Manzone-familiens vine holder tilsvarende højt niveau!
Husets historie begyndte med købet af ejendommen Ciabot del Preve i 1925. Manzone-familien begyndte i det små at producere egen vin omkring 1965, og i løbet af de næste par årtier investerede man fortløbende i nye parceller. Midt i 1980’erne var beholdningen af vinmarker - og efterspørgslen på Barolo – vokset så meget, at Giovanni Manzone kunne leve af at producere vin i eget navn.
Manzone-familiens ekstremt stejle og højtliggende topmarker med meget gamle vinstokke giver naturligt lave høstudbytter af ekstraordinær høj kvalitet. Resulatet er nogle af de mest koncentrerede og gemmeværdige af alle Barolo-vine.
I markarbejdet hylder Manzone-familien bæredygtige og naturlige prinicipper, og vinplanterne dyrkes helt uden gødskning og brug af insektgift. I vineriet gærer vinen med terroirets og vinkælderens naturligt forekommende gærstammer, og der vinificeres på traditionel vis med langvarig udblødning af drueskallerne. Der tilsættes kun minimale koncentrationer af svovl, og vinene aftappes uden klaring og filtrering.
Siden 2005 har sønnen Mauro hjulpet med ledelsen af firmaet, og i 2012 fulgte Mauros søster Mirella trop. Mauro og Mirella har begge gennemført ønologuddannelsen i Alba. Fra 8,5 hektar i Monforte d’Alba, fordelt på de tre cru’er Gramolere, Bricat og Castelletto, fremstiller Giovanni Manzone ca. 50.000 flasker årligt.