
Damilano Barolo DOCG Raviole 2021
“Raviole is a good example of the constantly improving knowledge regarding the Grinzane Cavour village, not to mention a delightful new option for those preferring more accessible, easy drinking styles of Barolo, with enough elegance to enjoy without the need for food. - Decanter
Raviole-revolutionen i Barolo… Den nyeste ”Cru”-godkendte enkeltmark i Barolo – også kendt som MGA. Frembragt af det ikoniske Barolo-hus Damilano, hvis historie strækker sig tilbage til 1890! I den allerede nu legendariske årgang 2021 scorer Raviole hele 95 points ved James Suckling og vi tør godt give Supervins Unikke Garanti på en Barolo-oplevelse i absolut verdensklasse.
Vi finder Raviole-enkeltmarken i Grinzane Cavour i Barolo-zonen, der officielt blev anerkendt som MGA i 2010. Parcellen ligger på Sant’Agata-mergel med en sydvestlig eksponering, som giver vinene en mere frugtdrevet, aromatisk og tilgængelig stil med elegance og blødere tanniner end eksempelvis husets 100 points-flagskib, Cannubi.
Damilano købte sine første 1,3 hektar i 2008 og blev den første producent til at flaske Raviole som selvstændig Cru i 2015. Produktionen er stadig meget lille fra denne enkeltmark og vi har således også kun kunnet skaffe blot fem kasser af topvinen.
Årgang 2021 bliver en af de der årgange man kommer til at kigge tilbage på om 10 år og ønske, at man havde hamstret i stor stil. Gør det nu! Læs lige disse årgangsbedømmelser...
“Barolo 2021 vintage rating – 5 out of 5” – Decanter
”Barolo 2021 – Excellent to Exceptional Vintage” – Wine Scholar Guild
“Barolo 2021 – Superb Vintage” – Wine Enthusiast
“Extraordinary – The 2021 vintage can be grouped with 2001, 2010 and 2016 as one of the best since the start of the new millennium" – Robert Parker
...
Nyd den til fedtmarmoreret oksekød, lam, trøffelrisotto, kraftige pastaretter og lagrede oste. Servér ved 16-18°C
Hvordan smager Damilano Barolo DOCG Raviole 2021?
Damilano Barolo Raviole 2021 frister fra glasset med sin lysende klare teglstensrøde Nebbiolo-farve… Næsen er vidunderligt raffineret og aromatisk med sødmefulde violer, granatæble, røde kirsebær og et strejf af varme krydderier fra den lange fadlagring. I baggrunden fornemmer man dybe strejf af lakrids, røg, tørrede urter og knust kalk. ”Ravilo” rammer tungen og man fornemmer fra første slurk den absurd høje Damilano-klasse… Smagen er powerfuld, men samtidig saftig og elegant med skønne aromaer af røde bær, urter og et hint af grafit. Bøfvenlige tanniner og en minut-lang efersmag runder dette brag af en Barolo af. Wow. Drik nu med iltning eller gem 15-20 år fra høståret.
Smagenoter
Jordbær
Lakrids
Rose
Røde kirsebær
Tranebær
Smagsprofil
Meget tør
Sød
Meget let
Meget kraftig
Meget blød
Meget tanninrig
Damilano Barolo DOCG Raviole 2021 passer godt til...
Hvordan er Damilano Barolo DOCG Raviole 2021 fremstillet?
Damilano Barolo DOCG Raviole er fremstillet på 100 % Nebbiolo fra den sydvestvendte enkeltmark Raviole i Grinzane Cavour. Markerne ligger omkring 300 meter over havet på kalk- og lerholdig jord, sammensat af cirka 20 % sand, 52 % silt og 28 % ler.
Efter høst gennemgår druerne afstilkning og gæring ved kontrolleret temperatur i cirka 20 dage. Vinen modner derefter i store traditionelle egetræsfade (botte grande) i 24 måneder, hvorefter den tappes og hviler yderligere på flaske inden frigivelsen.
Druer
NebbioloOm Damilano
“Finest Italian Wines: 100 Great Producers” – Wine Spectator
"Damilano has delivered a truly smashing collection" – Robert Parker
"#1 - TOP 100 WINES OF ITALY 2022" – James Suckling
Velkommen til Damilano – et af Piemontes og Italiens fineste vinhuse!
Damilanos vine har opnået kultstatus i hele verden, og som ny dansk importør er det derfor en stor glæde at kunne præsentere husets fortryllende portefølje til nye, og langt mere attraktive priser.
Det er bestemt ikke uden grund, når Wine Spectator rangerer Damilano som et af Italiens 100 bedste vinhuse – på højde med piemontesiske kæmper som Gaja, Giacosa, Conterno og Vietti.
Verdensklassen understreges gang på gang af 100-point-ratings og TOP100-placeringer hos James Suckling og Wine Spectator – båret af exceptionelle Barolo-vine, som med unik intensitet og elegance fortryller flere og flere vinfans over hele kloden.
Med over 100 års vinproduktion er Damilano blandt de ældste vingårde i Barolo. Huset i Barolos historiske hjerte er etableret i 1890 af Giuseppe Borgogno. I 1935 overtager Giacomo Damilano, grundlæggerens svigersøn, driften af vingården. Under Giacomos ledelse sker der klare forbedringer af vinifikationen samt en betydelig udvidelse af vinmarkernes areal. Resultaterne af hans arbejde er siden 1997 videreført på ekstremt kyndig vis af børnebørnene Paolo, Mario og Guido Damilano, der parallelt med produktionen af verdensklassevine driver en Michelin-stjernet restaurant i La Morra.
Damilano laver vin fra en række af Barolos mest berømte og historiske vinmarker. Det gælder først og fremmest den ikoniske Cannubi-skråning, hvor Damilano er primær jordejer i Cru-markens historiske centrum. Både husets Cannubi og Cannubi Riserva har således opnået 100/100 point – og sidstnævnte er for nyligt kåret som Italiens bedste vin (nr. 1 på James Sucklings TOP 100 Wines of Italy 2022) . Dertil kommer parceller på højt anerkendte Cru Brunate, Cru Cerequio og Cru Liste, som hver især byder på distinkte terroirmæssige udtryk, der er dybt fascinerende at dykke ned i; fra Cannubis og Brunates ufattelige elegance til de mere strukturerede og markerede udtryk fra Cerequio og Liste. I tillæg til disse fire enkeltmaksvine producerer Damilano den berømte Barolo Lecinquevigne, som efter gammel tradition byder på et blend fra fem topmarker i tre forskellige landsbyer: Barolo, Grinzane Cavour og Monforte.
Stilen på husets Barolo-vine har i de senere år bevæget sig i en klassisk og elegant retning, idet familien nu mere og mere sværger til store, traditionelle fade, der bedre tillader frugten og de enkelte terroirs at komme rent til udtryk. Senest har man sågar introduceret de vildt eksklusive østrigske Stockinger-fade – af Jancis Robinson døbt ”vinmagerens Stradivarius”. Disse fade er berømte for deres subtile mikrooxidation – og står i så høj kurs, at de er benyttet af kultnavne verden over som Keller (Rheinhessen), Tignanello og Solaia (Toscana) og Giacomo Conterno (Piemonte).
Damilanos eksklusive portefølje rækker langt udover Barolo. Fra superkøbet Langhe Nebbiolo "Marghe" til Dolcetto, frugtlækker Barbera d'Asti DOCG "Zero Sette" og fadkrydret Barbera d'Alba. Dertil kommer Langhe-hvidvinen på den lokale, aromatiske Arneis-drue samt en burgundisk inspireret fadlagret Chardonnay. Glemte vi i farten husets eksklusive mousserende vine på Pinot Noir og Chardonnay? Fuldstændig fremragende verdensklasse-fizz på champagnemetoden… Damilano har det hele – og ALT spiller, så bare prøv løs!