
Damilano Barolo DOCG Cannubi 2021
”Cannubi: A Vineyard Kissed by God” – James Suckling
“Cannubi is considered the Grand Cru vineyard for the Barolo, an extraordinary wine in terms of style and elegance.” – Damilano
Cannubi – Barolos svar på Grand Cru! Nu tilgængelig hos Supervin. Her taler vi den nye 2021-årgang, der af Robert Parkers hyldes som en af de største i det nye årtusinde.
"The 2021 vintage can be grouped with 2001, 2010 and 2016 as one of the best since the start of the new millennium" - Robert Parker
Hvis Piemonte havde et klassifikationssystem som i Bourgogne, ville Cannubi MGA utvivlsomt regnes for at være Grand Cru. Historien går minimum tilbage til 1700-tallet, hvor den ældste bevarede flaske – dateret 1752 – bærer navnet Cannubi. I øvrigt også navnet på Damilanos 100 points Riserva-flagskib som det også er lykkedes os at skaffe.
Damilano-familien har siden slutningen af 1800-tallet været blandt de mest toneangivende producenter i Barolo. I dag viderefører fjerde generation arven med Cannubi-vinene som et af deres suveræne trumkort. Familien råder over ca. 10 hektar på Cannubi-højen og den første årgang blev produceret helt tilbage i 1935. Den ligger midt i kommunen Barolo og er kendt for sin unikke jordbund af sand, kalk og ler, som giver Nebbiolo-druen både parfumeret elegance, floral finesse og samtidig kraft og struktur.
I kælderen bliver ”Cannubi” beriget med luksuskrydderier igennem den 24 måneder lange lagring på franske egetræsfade (40 % nye og 60 % brugte 2.-3. gangs barriques), inden den modner yderligere 12 måneder på flaske før frigivelse. Vi har blot kunnet skaffe 5 kasser af denne legendariske Barolo som vi er stolte over at kunne præsentere her i Supervins sortiment.
...
Nyd den til fedtmarmoreret oksekød, lam, svamperisotto, kraftige pastaretter og lagrede oste. Servér ved 16-18°C.
Hvordan smager Damilano Barolo DOCG Cannubi 2021?
Den nye årgang 2021 af Damilanos "Cannubi”-Barolo står imponerende frisk med en koncentreret kirsebærrød farve og lette teglstensnuancer langs kanten af glasset. Næsen overfalder dig med sin komplekse Nebbiolo-bouquet, der breder sig ud med indtagende aromaer af røde kirsebær, vilde jordbær og mørke blommer, der elegant fletter sig sammen med tørrede rosenblade, violer og et strejf af appelsinskal. Under frugten fornemmes dybere Barolo-lag af tobak, lakrids, kaffegrums og frisk mynte, løftet af en let mineralsk tone fra Cannubi-markens kalkrige jord. ”Cannubi” rammer ganen - silkeblød og harmonisk - med modne, finkornede tanniner og en perfekt balanceret syre, der giver energi og præcision til den modne frugt. Lagene af morello-kirsebær, blomme og skovbær glider over i krydrede nuancer af vanilje, læder og skovbund fra den 24-måneder lange modning på franske egetræsfade. Eftersmagen er ”minutlang” og der bliver bare ved med at vælte frem med spændende nuancer af tørrede blomster, mineraler og fadkrydderier. Barolo fra en af regionens mest ikoniske marker – et sandt mesterværk fra Damilano! Drik nu, eller gem 10–15 år fra høståret.
Smagenoter
Blomme
Herbes de Provence
Læder
Røde kirsebær
Tjære
Smagsprofil
Meget tør
Sød
Meget let
Meget kraftig
Meget blød
Meget tanninrig