
Damilano Barolo DOCG Cannubi 2018
”Cannubi: A Vineyard Kissed by God” – James Suckling
“Cannubi is considered the Grand Cru vineyard for the Barolo, an extraordinary wine in terms of style and elegance.” – Damilano
Cannubi – Barolos svar på Grand Cru! Nu tilgængelig hos Supervin. Her taler vi sågar 2018-årgangen, der er hyldet som Platinum Winner og 97 points i blindsmagning hos Decanter.
Hvis Piemonte havde et klassifikationssystem som i Bourgogne, ville Cannubi MGA utvivlsomt regnes for at være Grand Cru. Historien går minimum tilbage til 1700-tallet, hvor den ældste bevarede flaske – dateret 1752 – bærer navnet Cannubi. I øvrigt også navnet på Damilanos 100 points Riserva-flagskib som det også er lykkedes os at skaffe.
Damilano-familien har siden slutningen af 1800-tallet været blandt de mest toneangivende producenter i Barolo. I dag viderefører fjerde generation arven med Cannubi-vinene som et af deres suveræne trumkort. Familien råder over ca. 10 hektar på Cannubi-højen og den første årgang blev produceret helt tilbage i 1935. Den ligger midt i kommunen Barolo og er kendt for sin unikke jordbund af sand, kalk og ler, som giver Nebbiolo-druen både parfumeret elegance, floral finesse og samtidig kraft og struktur.
I kælderen bliver ”Cannubi” beriget med luksuskrydderier igennem den 24 måneder lange lagring på franske egetræsfade (40 % nye og 60 % brugte 2.-3. gangs barriques), inden den modner yderligere 12 måneder på flaske før frigivelse. Vi har blot kunnet skaffe 5 kasser af denne legendariske Barolo som vi er stolte over at kunne præsentere her i Supervins sortiment.
...
Nyd den til fedtmarmoreret oksekød, lam, svamperisotto, kraftige pastaretter og lagrede oste. Servér ved 16-18°C.
Hvordan smager Damilano Barolo DOCG Cannubi 2018?
Damilanos Barolo 2018 fra den ikoniske ”Cannubi”-mark vækker hele sanseapparatet med sin intense kirsebærrøde farve, der har sin murstensrøde kulør langs kanten. Næsen overfalder dig med sin komplekse Nebbiolo-bouquet, der breder sig ud med indtagende aromaer af røde kirsebær, vilde jordbær og mørke blommer, der elegant fletter sig sammen med tørrede rosenblade, violer og et strejf af appelsinskal. Under frugten fornemmes dybere Barolo-lag af tobak, lakrids, kaffegrums og frisk mynte, løftet af en let mineralsk tone fra Cannubi-markens kalkrige jord. ”Cannubi” rammer ganen - silkeblød og harmonisk - med modne, finkornede tanniner og en perfekt balanceret syre, der giver energi og præcision til den modne frugt. Lagene af morello-kirsebær, blomme og skovbær glider over i krydrede nuancer af vanilje, læder og skovbund fra den 24-måneder lange modning på franske egetræsfade. Eftersmagen er ”minutlang” og der bliver bare ved med at vælte frem med spændende nuancer af tørrede blomster, mineraler og fadkrydderier. Barolo fra en af regionens mest ikoniske marker – et sandt mesterværk fra Damilano! Drik nu, eller gem 10–15 år fra høståret.
Smagenoter
Blomme
Kaffe
Læder
Røde kirsebær
Røg
Smagsprofil
Meget tør
Sød
Meget let
Meget kraftig
Meget blød
Meget tanninrig
Damilano Barolo DOCG Cannubi 2018 passer godt til...
Hvordan er Damilano Barolo DOCG Cannubi 2018 fremstillet?
Barolo DOCG Cannubi 2018 er fremstillet på 100 % Nebbiolo fra den legendariske enkeltmark Cannubi i hjertet af kommunen Barolo. Vinstokkene står i 270 meters højde på syd til sydøstvendte skråninger med en jordbund rig på kalkholdigt mergel – 45 % sand, 35 % kalksten og 20 % ler. Druerne høstes manuelt og gærer i ca. 20 dage i rotationsfermenter med temperaturkontrol, hvilket sikrer en skånsom udtrækning af frugt, tannin og aromastoffer. Efter gæringen lagres vinen i 24 måneder på franske egetræsfade (40 % nye og 60 % brugte 2.-3. gangs barriques), inden den modner yderligere 12 måneder på flaske før frigivelse. Resultatet er en klassisk og kompleks Barolo, hvor Cannubi-markens elegance og finesse forenes med struktur, dybde og et langt lagringspotentiale. Der er i alt lavet 3.300 kasser af denne verdensklasse-Barolo.
Druer
NebbioloOm Damilano

“Finest Italian Wines: 100 Great Producers” – Wine Spectator
"Damilano has delivered a truly smashing collection" – Robert Parker
"#1 - TOP 100 WINES OF ITALY 2022" – James Suckling
Velkommen til Damilano – et af Piemontes og Italiens fineste vinhuse!
Damilanos vine har opnået kultstatus i hele verden, og som ny dansk importør er det derfor en stor glæde at kunne præsentere husets fortryllende portefølje til nye, og langt mere attraktive priser.
Det er bestemt ikke uden grund, når Wine Spectator rangerer Damilano som et af Italiens 100 bedste vinhuse – på højde med piemontesiske kæmper som Gaja, Giacosa, Conterno og Vietti.
Verdensklassen understreges gang på gang af 100-point-ratings og TOP 100-placeringer hos James Suckling og Wine Spectator – båret af exceptionelle Barolo-vine, som med unik intensitet og elegance fortryller flere og flere vinfans over hele kloden.
Med over 100 års vinproduktion er Damilano blandt de ældste vingårde i Barolo. Huset i Barolos historiske hjerte er etableret i 1890 af Giuseppe Borgogno. I 1935 overtager Giacomo Damilano, grundlæggerens svigersøn, driften af vingården. Under Giacomos ledelse sker der klare forbedringer af vinifikationen samt en betydelig udvidelse af vinmarkernes areal. Resultaterne af hans arbejde er siden 1997 videreført på ekstremt kyndig vis af børnebørnene Paolo, Mario og Guido Damilano, der parallelt med produktionen af verdensklassevine driver en Michelin-stjernet restaurant i La Morra.
Damilano laver Barolo fra en række af de mest berømte og historiske vinmarker i subzonerne Barolo og La Morra. Over alle stråler vinene fra den ikoniske Cannubi-skråning. Damilano er primær jordejer i Cru-markens ekstra stejle historiske centrum, hvor druekvaliteten opnår stratosfæriske højder. Både husets Barolo Cannubi og Barolo Cannubi Riserva har således opnået 100/100 point – og sidstnævnte er for nyligt kåret som Italiens bedste vin (nr. 1 på James Sucklings TOP 100 Wines of Italy 2022). I samme kerneområde har Damilano parceller på højt anerkendte Cru Brunate, Cru Cerequio og Cru Liste, hvor Nebbiolo-vinene byder på distinkte terroirmæssige udtryk, der er dybt fascinerende at dykke ned i; fra Brunates ufattelige elegance til de mere strukturerede og markerede udtryk fra Cerequio og Liste. Lidt længere væk – i Barolo-subzonerne Grinzane Cavour og Serralunga – finder vi to spændende og kritikerroste nyheder, enkeltmarksvinen Barolo DOCG Raviole og Barolo DOCG del Comune di Serralunga d’Alba. Mest verdenskendt af alle er dog det ikoniske superkøb Barolo Lecinquevigne, som efter gammel tradition byder på et blend fra fem topmarker i tre forskellige landsbyer: Barolo, Grinzane Cavour og Monforte.
Stilen på husets Barolo-vine har i de senere år bevæget sig i en klassisk og elegant retning, idet familien nu mere og mere sværger til store, traditionelle fade, der bedre tillader frugten og de enkelte terroirs at komme rent til udtryk. Senest har man sågar introduceret de vildt eksklusive østrigske Stockinger-fade – af Jancis Robinson døbt ”vinmagerens Stradivarius”. Disse fade er berømte for deres subtile mikrooxidation – og står i så høj kurs, at de er benyttet af kultnavne verden over som Keller (Rheinhessen), Tignanello og Solaia (Toscana) og Giacomo Conterno (Piemonte).
Damilanos portefølje rækker langt udover Barolo. Fra topkøbet Langhe Nebbiolo "Marghe" til drønlækker Dolcetto, frugtren Barbera d'Asti DOCG "Zero Sette" og fadkrydret Barbera d'Alba "Lablù". Dertil kommer Langhe-hvidvinen på den lokale, aromatiske Arneis-drue samt ikke mindst den fadmodnede Chardonnay "G.D" – der toprates på 1er Cru bourgogne-niveau hos både Robert Parker og James Suckling. Glemte vi i farten husets eksklusive mousserende vine på Pinot Noir og Chardonnay? Fuldstændig fremragende verdensklasse-fizz på champagnemetoden… Damilano har det hele – og ALT spiller piemontesisk førsteviolin, så læn dig bare tilbage og nyd musikken i glasset!




















