
Zeni Valpolicella Ripasso Superiore Marogne 2023
Zeni Marogne Valpolicella Ripasso Superiore 2023… Topkvalitets-Ripasso til en pris, der næsten er for god til at være sand. Et af danskernes favorithuse inden for Ripasso og Amarone har endnu en gang formået at overgå både sine egne og vores forventninger.
Der er her tale om Amarone-koncentreret Ripasso, som i årgang 2022 opnåede hele 91 point fra James Suckling!
I årgang 2023 af Zeni Marogne får man klassisk Ripasso – full-bodied med en intens bouquet af mørk, moden frugt. Derudover har Zeni i denne årgang opnået en imponerende kompleksitet fra den 12 måneder lange fadlagring, hvilket især viser sig i noter af vanilje, kanel og kakao.
Dette er vores måske bedste bud på italiensk, frugtig og kompleks vin – til en pris, hvor alle kan være med.
Nyd den til det gode klassiske danske køkken, saftige steaks, BBQ, pulled pork, vildtretter, pasta og pizza. Forsæt gerne med Marogne Ripasso til ostebordet... Servér ved 16-18°C
Hvordan smager Zeni Valpolicella Ripasso Superiore Marogne 2023?
Zeni Marogne 2023 fremstår med en dyb rubinrød farve i glasset. Vinen springer ud af glasset med en bouquet af sorte kirsebær, brombær, mørke blommer og rosiner, der toppes med urter og engelsk lakrids samt lidt vanilje, kanel og kakao fra fadlageringen. Der er her tale en dyb, moden og balanceret vin. Når vinen nydes, træder den runde og silkebløde fornemmelse tydeligt frem. Det er en fyldig og kraftfuld vin, som samtidig besidder en imponerende elegance. Drik nu, eller gem 4+ år fra høståret.
Smagenoter
Smagsprofil
Meget tør
Sød
Meget let
Meget kraftig
Meget blød
Meget tanninrig
Zeni Valpolicella Ripasso Superiore Marogne 2023 passer godt til...
Hvordan er Zeni Valpolicella Ripasso Superiore Marogne 2023 fremstillet?
Zeni Marogne Ripasso er primært fremstillet på Corvina, suppleret af Rondinella og Corvione. Druerne udgør en håndsorteret selektion fra bakkerne i Valpolicellas ”Classico”-zone. Den færdiggærede vin re-gæres (”Ripasso”) med upressede og ”rosinagtige” druerester fra Zenis produktion af Amarone. Vinen modner herefter 10-12 mdr. på egetræsfade, efterfulgt at en kort periode på ståltank.
Om Cantina Zeni

I de eleverede bakker over Bardolino ligger Cantina Zeni med den mest vidunderlige og pittoreske udsigt over Gardasøen. Familieejet gennem generationer siden grundlæggelsen ved Bartalomeo Zeni i 1870. Den ydmyge Bartalomeo var maler af passion og fragtmand af profession. Han fragtede vin og andet gods langs kysten af Gardasøen. En virksomhed hans søn overtog, mens den efterfølgende generation forelskede sig i landbruget og vinproduktionen.
Spol frem til 1950’erne hvor Gaetano Zeni, bedre kendt som Nino, overtager vingården og ser et potentiale i det stærkt udviklende internationale marked. Han vælger at bygge et nyt vineri i bakkerne, som stadig står den dag i dag. Nino var pioner indenfor sit felt og havde den filosofi, at vin skal laves i marken, ikke i kælderen. En filosofi som stadig gælder i dag. Han begyndte at specificere vinstokkenes alder i markerne, fermentere druevarianterne separat for at højne fornemmelsen af terroir, og han forsøgte konstant at udvikle og forbedre kvaliteten af husets vine.
I dag drives vineriet af Gaetanos tre børn Fausto, Elena og Federica Zeni. Fausto, som lever efter sin fars filosofier, er ønologen som konstant er i vinmarkenerne og som skal sørge for at vinen holder sit tårnhøje niveau år efter år. Elena og Federica står for den mere kommercielle del af virksomheden, hvor de sørger for at vinen bliver fordelt til alle de glade vinelskere verden rundt. Og når de vinelskende entusiaster vælger at rejse til Bardolino, står familien altid på spring til at tage imod og give rundture, smagninger eller et guidet besøg på deres helt eget vinmuseum.
Cantina Zeni er yderst velanset verden rundt for deres vine, som produceres i Bardolino, Custoza, Lugana, Valpolicella og Soave, og deres mange priser taler for sig selv.
Vindata
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Lagring
Proptype
Emballage
Allergener




























