
Zeni Ripasso 2023
Amarone-koncentreret Ripasso fra danskerfavoritten Zeni!
Årgang efter årgang er der stribevis af flotte anmeldelser til Zenis lækre Ripasso, og med flere gange 93 point er 2023-udgaven bestemt ingen undtagelse!
Kvaliteten her er ikke tilfældig. Bag denne friske og frugtkoncentrerede Ripasso finder vi den berømte Zeni-familie, der lægger navn til Amarone med op til 96 point fra de store anmeldere.
Hemmeligheden bag denne suveræne Ripasso er netop brugen af druemateriale fra Zenis eksklusive Amarone-fremstilling, der føjer en imponerende frugtdybde til smagen.
Fyldig, blød og lækker… Ripasso i denne lækre, topanmeldte kvalitet er en af Italiens mest populære og alsidige madvine!
Fra pasta og pizza til vildtretter, steaks og simreretter… Zenis Ripasso passer perfekt!
Nyd denne herlige allrounder til steaks, barbeque, pizza, pasta, italienske delikatessevarer, klassisk danske retter, vildtkød og ost. Servér ved 16-18°C.
Hvordan smager Zeni Ripasso 2023?
Zeni Ripasso 2023 funkler mørk kirsebærrød i glasset... Næsen lover toplækker Ripasso med koncentreret duft af saftige kirsebær, sorte blommer, tørrede violer, brombær og rosiner, der toppes med dybe nuancer af urter og engelsk lakrids samt lækker vanilje, kaffe og kakao fra fadet… I munden fed og frugtfyldig med den perfekte Ripasso-blanding af læskende friskhed og generøs rosinsødme. Lang og behagelig finish med krydret frugt og silkefine tanniner. Drik nu, eller gem 5-8 år fra høståret.
Smagenoter
Blomme
Chokolade
Rosiner
Røde kirsebær
Viol
Smagsprofil
Meget tør
Sød
Meget let
Meget kraftig
Meget blød
Meget tanninrig
Zeni Ripasso 2023 passer godt til...
Hvordan er Zeni Ripasso 2023 fremstillet?
Vinen er fremstillet på 60% Corvina, 30% Rondinella og 10% Molinara. Druerne selekteres manuelt fra topmarker i Valpolicellas berømte Classico-zone. Når vinen er færdiggæret, får vinen ekstra fylde, rosinsmag og kompleksitet fra en ekstra gæring med druekvaset fra Zenis topanmeldte Amarone. Vinen tilføjes luksuriøse krydderier fra 12 mdrs. fadmodning.
Om Cantina Zeni

I de eleverede bakker over Bardolino ligger Cantina Zeni med den mest vidunderlige og pittoreske udsigt over Gardasøen. Familieejet gennem generationer siden grundlæggelsen ved Bartalomeo Zeni i 1870. Den ydmyge Bartalomeo var maler af passion og fragtmand af profession. Han fragtede vin og andet gods langs kysten af Gardasøen. En virksomhed hans søn overtog, mens den efterfølgende generation forelskede sig i landbruget og vinproduktionen.
Spol frem til 1950’erne hvor Gaetano Zeni, bedre kendt som Nino, overtager vingården og ser et potentiale i det stærkt udviklende internationale marked. Han vælger at bygge et nyt vineri i bakkerne, som stadig står den dag i dag. Nino var pioner indenfor sit felt og havde den filosofi, at vin skal laves i marken, ikke i kælderen. En filosofi som stadig gælder i dag. Han begyndte at specificere vinstokkenes alder i markerne, fermentere druevarianterne separat for at højne fornemmelsen af terroir, og han forsøgte konstant at udvikle og forbedre kvaliteten af husets vine.
I dag drives vineriet af Gaetanos tre børn Fausto, Elena og Federica Zeni. Fausto, som lever efter sin fars filosofier, er ønologen som konstant er i vinmarkenerne og som skal sørge for at vinen holder sit tårnhøje niveau år efter år. Elena og Federica står for den mere kommercielle del af virksomheden, hvor de sørger for at vinen bliver fordelt til alle de glade vinelskere verden rundt. Og når de vinelskende entusiaster vælger at rejse til Bardolino, står familien altid på spring til at tage imod og give rundture, smagninger eller et guidet besøg på deres helt eget vinmuseum.
Cantina Zeni er yderst velanset verden rundt for deres vine, som produceres i Bardolino, Custoza, Lugana, Valpolicella og Soave, og deres mange priser taler for sig selv.
Vindata
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Lagring
Proptype
Emballage
Allergener





















