
Zeni Ripasso 2020
Fyldig, blød og lækker… Ripasso i denne lækre, topanmeldte kvalitet er en af Italiens mest populære og alsidige madvine!
Kvaliteten her er ikke tilfældig. Bag denne friske og frugtkoncentrerede Ripasso finder vi den berømte Zeni-familie, der lægger navn til Amarone med op til 96 point fra de store anmeldere.
Hemmeligheden bag denne suveræne Ripasso er netop brugen af druemateriale fra Zenis eksklusive Amarone-fremstilling, der føjer en imponerende frugtdybde til smagen.
Fra pasta og pizza til vildtretter, steaks og simreretter… Zenis Ripasso passer perfekt!
Nyd denne herlige allrounder til steaks, barbeque, pizza, pasta, italienske delikatessevarer, klassisk danske retter, vildtkød og ost. Servér ved 16-18°C.
Hvordan smager Zeni Ripasso 2020?
Ved ophældningen flyder vinen mørk kirsebærrød i glasset... Næsen fænger straks med generøs duft af friske violer, saftige kirsebær, blomme, brombær og rosiner, der gemmer på dybe nuancer af urter og engelsk lakrids samt lææker vanilje, kaffe og kakao fra fadlagringen… I munden blød og frugtfyldig med den helt rigtigte Ripasso-blanding af friskshed og rosinsødme. Lang og behagelig finish med krydret frugt og silkefine tanniner. Drik nu, eller gem 5-8 år fra høståret.
Zeni Ripasso 2020 passer godt til...
Hvordan er Zeni Ripasso 2020 fremstillet?
Vinen er fremstillet på 60% Corvina, 30% Rondinella og 10% Molinara. Druerne selekteres manuelt fra topmarker i Valpolicellas berømte Classico-zone. Når vinen er færdiggæret, får vinen ekstra fylde, rosinsmag og kompleksitet fra en ekstra gæring med druekvaset fra Zenis topanmeldte Amarone. Vinen tilføjes luksuriøse krydderier fra 12 mdrs. fadmodning.
Om Cantina Zeni

I de eleverede bakker over Bardolino ligger Cantina Zeni med den mest vidunderlige og pittoreske udsigt over Gardasøen. Familieejet gennem generationer siden grundlæggelsen ved Bartalomeo Zeni i 1870. Den ydmyge Bartalomeo var maler af passion og fragtmand af profession. Han fragtede vin og andet gods langs kysten af Gardasøen. En virksomhed hans søn overtog, mens den efterfølgende generation forelskede sig i landbruget og vinproduktionen.
Spol frem til 1950’erne hvor Gaetano Zeni, bedre kendt som Nino, overtager vingården og ser et potentiale i det stærkt udviklende internationale marked. Han vælger at bygge et nyt vineri i bakkerne, som stadig står den dag i dag. Nino var pioner indenfor sit felt og havde den filosofi, at vin skal laves i marken, ikke i kælderen. En filosofi som stadig gælder i dag. Han begyndte at specificere vinstokkenes alder i markerne, fermentere druevarianterne separat for at højne fornemmelsen af terroir, og han forsøgte konstant at udvikle og forbedre kvaliteten af husets vine.
I dag drives vineriet af Gaetanos tre børn Fausto, Elena og Federica Zeni. Fausto, som lever efter sin fars filosofier, er ønologen som konstant er i vinmarkenerne og som skal sørge for at vinen holder sit tårnhøje niveau år efter år. Elena og Federica står for den mere kommercielle del af virksomheden, hvor de sørger for at vinen bliver fordelt til alle de glade vinelskere verden rundt. Og når de vinelskende entusiaster vælger at rejse til Bardolino, står familien altid på spring til at tage imod og give rundture, smagninger eller et guidet besøg på deres helt eget vinmuseum.
Cantina Zeni er yderst velanset verden rundt for deres vine, som produceres i Bardolino, Custoza, Lugana, Valpolicella og Soave, og deres mange priser taler for sig selv.
Vindata
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener

















