Tilbage

Italien

Zeni Marogne Valpolicella Ripasso Superiore 2021 - Halvflaske 37,5 cl.

1 fl. pr. stk.
89,95DKK
6 fl. pr. stk.
79,95DKK
Indhent tilbud på storkøb

Bestil inden

12 timer 36 min

og vi sender i dag!

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Italien

Zeni Marogne Valpolicella Ripasso Superiore 2021 - Halvflaske 37,5 cl.

På lager - 1-2 dages leveringVingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

Beskrivelse:

”5 out of 5 stars. Exceptional Vintage. 2021 will go down as one of the great vintages for both Amarone and the lighter red wines of the Valpolicella.” - Wine Scholar Guild

Så er der Amarone-koncentreret Ripasso med op til 93 point i senest anmeldte årgang…!

Ripasso – ordet forpligter. Vi forventer kvalitet, sødme og ikke mindst en skarp pris. Ordet er over de sidste år nærmest blevet misbrugt, og der er ofte langt mellem førsteklasses oplevelser.

Zeni Marogne leverer varen, årgang efter årgang, og er som resultat enormt efterspurgt. 2021 er dog HELT speciel...

I sandhed et exceptionelt år for Amarone og Ripasso! Wine Scholar Guild hylder 2021 som den første perfekte Valpolicella årgang siden 2010, mens Wine Enthusiast må endnu længere tilbage for at finde en bedre ratet årgang... 

Det her er topkvalitet hele vejen fra mark til glas!

Smagenote

Nyskænket præsenterer Marogne 2021 sig fed, mørk og lækker kirsebærrød i glasset... I næsen imponerende intens med stærkt indsmigrende duft af tørrede violer, kirsebærlikør, mørke blommer, brombær og rosiner, der flankeres flot af urter, engelsk lakrids og cedertræ samt lidt vanilje, mokka, kanel og kakao fra mange måneder på fad… I munden dejlig rig og Ripasso-smooth med en flot frugtfyldighed, der deler gavmildt ud af sine velkrydrede røde og mørke bær. Imponerende er også balancen mellem rødvinens saftige friskhed og dens Amarone-lignende rosinsødme. Lang og behagelig finish med krydret frugt og silkefine tanniner. Bedste Zeni Marogne ever? Drik nu, eller gem 5-8 år fra høståret.

Anmeldelser af Zeni Marogne Valpolicella Ripasso Superiore

93 point - Best Italian Wines Annuario (årg. 2018)

93 point - WineWherever, Rasmus Christensen (årg. 2020)
"Meget flot Valpolicella Superiore vin fra den store producent i Bardolino. Moden frugt, fine tanniner, urter og en meget levende og frisk syre. Det fungerer bare super godt. Specielt fordi friskhed og spændstighed står helt i øjenhøjde med frugt og krydderier." (vurderet ved en tilbudspris på kr. 89,95)

92 point - James Suckling (årg. 2019)
"A juicy red with lovely cherry-chocolate character and a soft, mouth-filling palate that’s quite full-bodied. The soft, velvety tannins are just right for carrying the fruit character. Great balance here. Delicious. "

92 point - Mad & Monopolet (årg. 2020)
"Ripasso af højeste kvalitet fra det gamle anerkendte vinhus “Zeni” slår aldrig fejl. Jeg har smagt næsten alle deres årgange, og de leverer altid høj kvalitet og rigtig god value for money. I næsen har den mørke intense bær, dybe noter af tørret frugt - rosin, dadler, blomme samt vanilje, chokolade og lakrids. I munden er den sødmefuld, men har gode tanniner og en fin syre til at holde det hele i balance. Det er ikke Amarone, og det skal det heller ikke være, den skal være helt sin egen, præcis som Zeni leverer." (vurderet ved en tilbudspris på kr. 89,95)

90 point – Falstaff (årg. 2020)
“Intense, bright ruby red. Behavior in the nose after preserved dark cherries and plums. Flattering on the palate, round and soft, with fine-meshed tannins, characterized by notes of pickled fruit, rum pot, persistent on the finish.”

90 point – Decanter (årg. 2019)
"Intense red fruit, sweet spices and red rose aromas. Juicy tannins with fresh acidity and a herbal finish."

4,5 Thumbs Up – Houlberg (årg. 2020)
"Som sidst jeg smagte vinen er frugten lidt moden, småsød med et markant fadpræg, men lige til at gå til og meget indbydende. Der er både søde kirsebær, blommer,  svesker, sultana rosiner, våde fade, en smule nelliker, lidt vanilje, fed balsamico og lidt grønne blade. Sådan smager vinen også ... er bare så behagelig med en lille varm, brændende og pebret kant. Dermed bliver det absolut en fyldig, blød og  rund arketypisk Ripasso Valpolicella. Der er rund smag af portvin og samtidig en vis friskhed i frugten, blommer, kirsebær med denne modne, løse, dejlige velkendte smag. Alt er pænt og poleret, men samtidig smager det sgu ret godt." (vurderet ved en tilbudspris på kr. 89,95)

Nyd den til det gode klassiske danske køkken, saftige steaks, BBQ, pulled pork, vildtretter, pasta og pizza. Forsæt gerne med Marogne Ripasso til ostebordet... Servér ved 16-18°C

Zeni Marogne Ripasso er fremstillet på 60% Corvina, 30% Rondinella og 10% Molinara. Druerne udgør en håndsorteret selektion fra bakkerne i Valpolicellas ”Classico”-zone. Den færdiggærede vin re-gæres (”Ripasso”) med upressede og ”rosinagtige” druerester fra Zenis produktion af Amarone. Vinen modner herefter 10-12 mdr. på egetræsfade.

Om Cantina Zeni

I de eleverede bakker over Bardolino ligger Cantina Zeni med den mest vidunderlige og pittoreske udsigt over Gardasøen. Familieejet gennem generationer siden grundlæggelsen ved Bartalomeo Zeni i 1870. Den ydmyge Bartalomeo var maler af passion og fragtmand af profession. Han fragtede vin og andet gods langs kysten af Gardasøen. En virksomhed hans søn overtog, mens den efterfølgende generation forelskede sig i landbruget og vinproduktionen.

Spol frem til 1950’erne hvor Gaetano Zeni, bedre kendt som Nino, overtager vingården og ser et potentiale i det stærkt udviklende internationale marked. Han vælger at bygge et nyt vineri i bakkerne, som stadig står den dag i dag. Nino var pioner indenfor sit felt og havde den filosofi, at vin skal laves i marken, ikke i kælderen. En filosofi som stadig gælder i dag. Han begyndte at specificere vinstokkenes alder i markerne, fermentere druevarianterne separat for at højne fornemmelsen af terroir, og han forsøgte konstant at udvikle og forbedre kvaliteten af husets vine.

I dag drives vineriet af Gaetanos tre børn Fausto, Elena og Federica Zeni. Fausto, som lever efter sin fars filosofier, er ønologen som konstant er i vinmarkenerne og som skal sørge for at vinen holder sit tårnhøje niveau år efter år. Elena og Federica står for den mere kommercielle del af virksomheden, hvor de sørger for at vinen bliver fordelt til alle de glade vinelskere verden rundt. Og når de vinelskende entusiaster vælger at rejse til Bardolino, står familien altid på spring til at tage imod og give rundture, smagninger eller et guidet besøg på deres helt eget vinmuseum.

Cantina Zeni er yderst velanset verden rundt for deres vine, som produceres i Bardolino, Custoza, Lugana, Valpolicella og Soave, og deres mange priser taler for sig selv.

Passer godt til

Grill

Okse

Gris

Kalv

Vildt

Lam

Fjerkræ

Ost

Tapas

Pizza

Pasta

Svampe

Hygge

Årgang 2021
Servering 16-18°C
Gemme potentiale 5-8 år fra høståret.
Alkohol 14 %
Indhold 37.5 cl
Lukketype Kork
Emballage 6 stk. trækasse
1 fl. pr. stk.
89,95DKK
6 fl. pr. stk.
79,95DKK
Indhent tilbud på storkøb

Bestil inden

12 timer 36 min

og vi sender i dag!

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Lignende produkter