
Zeni Marogne Valpolicella Ripasso Superiore 2020
Så er der Amarone-koncentreret Ripasso med op til 93 point…!
Ripasso – ordet forpligter. Vi forventer kvalitet, sødme og ikke mindst en skarp pris. Ordet er over de sidste år nærmest blevet misbrugt, og der er ofte langt mellem førsteklasses oplevelser.
Zeni Marogne leverer varen, årgang efter årgang, og er som resultat enormt efterspurgt.
Sagt med andre ord gælder det om at slå til, når vinen er på lager. Efter længere tids venten kan du nu endelig opleve Marogne 2020, der byder på topkvalitet hele vejen fra mark til glas!
…………
Nyd den til det gode klassiske danske køkken, saftige steaks, BBQ, pulled pork, vildtretter, pasta og pizza. Forsæt gerne med Marogne Ripasso til ostebordet... Servér ved 16-18°C
Hvordan smager Zeni Marogne Valpolicella Ripasso Superiore 2020?
Ved ophældningen mørk og tæt kirsebærrød i glasset... Næsen lokker med intens og indsmigrende duft af violer, kirsebærlikør, mørke blommer, brombær og rosiner, der flankeres flot af urter, engelsk lakrids og cedertræ samt lidt vanilje, mokka, kanel og kakao fra fadlagringen… I munden smooth med en flot fyldighed, der deler gavmildt ud af sine velkrydrede røde og mørke bær. Imponerende er også balancen mellem rødvinens saftige friskhed og dens Amarone-lignende rosinsødme. Lang og behagelig finish med krydret frugt og silkefine tanniner. Bravo! Drik nu, eller gem 5-8 år fra høståret.
Zeni Marogne Valpolicella Ripasso Superiore 2020 passer godt til...
Om Cantina Zeni

I de eleverede bakker over Bardolino ligger Cantina Zeni med den mest vidunderlige og pittoreske udsigt over Gardasøen. Familieejet gennem generationer siden grundlæggelsen ved Bartalomeo Zeni i 1870. Den ydmyge Bartalomeo var maler af passion og fragtmand af profession. Han fragtede vin og andet gods langs kysten af Gardasøen. En virksomhed hans søn overtog, mens den efterfølgende generation forelskede sig i landbruget og vinproduktionen.
Spol frem til 1950’erne hvor Gaetano Zeni, bedre kendt som Nino, overtager vingården og ser et potentiale i det stærkt udviklende internationale marked. Han vælger at bygge et nyt vineri i bakkerne, som stadig står den dag i dag. Nino var pioner indenfor sit felt og havde den filosofi, at vin skal laves i marken, ikke i kælderen. En filosofi som stadig gælder i dag. Han begyndte at specificere vinstokkenes alder i markerne, fermentere druevarianterne separat for at højne fornemmelsen af terroir, og han forsøgte konstant at udvikle og forbedre kvaliteten af husets vine.
I dag drives vineriet af Gaetanos tre børn Fausto, Elena og Federica Zeni. Fausto, som lever efter sin fars filosofier, er ønologen som konstant er i vinmarkenerne og som skal sørge for at vinen holder sit tårnhøje niveau år efter år. Elena og Federica står for den mere kommercielle del af virksomheden, hvor de sørger for at vinen bliver fordelt til alle de glade vinelskere verden rundt. Og når de vinelskende entusiaster vælger at rejse til Bardolino, står familien altid på spring til at tage imod og give rundture, smagninger eller et guidet besøg på deres helt eget vinmuseum.
Cantina Zeni er yderst velanset verden rundt for deres vine, som produceres i Bardolino, Custoza, Lugana, Valpolicella og Soave, og deres mange priser taler for sig selv.
Vindata
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener