



Zeni Lugana Marogne 2024
95 point for andet år i træk… 4,1 stjerner i massegennemsnit fra op mod 1.000 begejstrede Vivino-brugere… Det er ikke uden grund, at Zenis hvidvinsflagskib Lugana Marogne har været hyldet som TOP-VALUE i Falstaff Magazin.
Desværre er denne topvin alt for ofte udsolgt, idet appellationen Lugana DOC, ”Gardasøens hvide perle”, er top-trendy lige nu.
Verdens vinjournalister står nærmest i kø for at skamrose Lugana-hvidvinenes fortræffeligheder, og sommeliererne fra de lokale restaurater ikke kan få nok vine på kortet.
Derfor er vi kun tildelt en brøkdel af det antal flasker, vi kan sælge… Først til mølle!
Zenis Marogne leverer i den dugfriske 2024-årgang et skoleeksempel på den kvalitetsmæssige opgradering, der har forvandlet Lugana til Norditaliens nok mest hypede hvidvinsdistrikt.
Hvidvinen er skabt på 100 % Turbiana – den lokale variant af Verdicchio – og toppet med ekstra fylde og kompleksitet fra 10 måneders luksusmodning i kontakt med de fine gærrester.
Skulle nogen stadig påstå, at italienerne ikke laver fremragende hvidvin, så giv dem et glas af denne pragtvin!
...
Nyd den til hygge, tapas, salater, fisk og skaldyr, fjerkræ og cremede oste. Server ved 10-12°C
Zeni Lugana Marogne 2024 passer godt til...
Om Cantina Zeni

I de eleverede bakker over Bardolino ligger Cantina Zeni med den mest vidunderlige og pittoreske udsigt over Gardasøen. Familieejet gennem generationer siden grundlæggelsen ved Bartalomeo Zeni i 1870. Den ydmyge Bartalomeo var maler af passion og fragtmand af profession. Han fragtede vin og andet gods langs kysten af Gardasøen. En virksomhed hans søn overtog, mens den efterfølgende generation forelskede sig i landbruget og vinproduktionen.
Spol frem til 1950’erne hvor Gaetano Zeni, bedre kendt som Nino, overtager vingården og ser et potentiale i det stærkt udviklende internationale marked. Han vælger at bygge et nyt vineri i bakkerne, som stadig står den dag i dag. Nino var pioner indenfor sit felt og havde den filosofi, at vin skal laves i marken, ikke i kælderen. En filosofi som stadig gælder i dag. Han begyndte at specificere vinstokkenes alder i markerne, fermentere druevarianterne separat for at højne fornemmelsen af terroir, og han forsøgte konstant at udvikle og forbedre kvaliteten af husets vine.
I dag drives vineriet af Gaetanos tre børn Fausto, Elena og Federica Zeni. Fausto, som lever efter sin fars filosofier, er ønologen som konstant er i vinmarkenerne og som skal sørge for at vinen holder sit tårnhøje niveau år efter år. Elena og Federica står for den mere kommercielle del af virksomheden, hvor de sørger for at vinen bliver fordelt til alle de glade vinelskere verden rundt. Og når de vinelskende entusiaster vælger at rejse til Bardolino, står familien altid på spring til at tage imod og give rundture, smagninger eller et guidet besøg på deres helt eget vinmuseum.
Cantina Zeni er yderst velanset verden rundt for deres vine, som produceres i Bardolino, Custoza, Lugana, Valpolicella og Soave, og deres mange priser taler for sig selv.
Vindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Lagring
Proptype
Emballage
Allergener






















