Tilbage

Italien

Zeni Lugana Marogne 2022

1 fl. pr. stk.
189,95DKK
6 fl. pr. stk.
149,95DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

94 Point

Best Italian Wines Annuario

93 Point

Mad og Monopolet

92 Point

Houlberg

92 Point

Flaskehalsen

⭐4,1

Vivino

Bestil inden

11 timer 18 min

og vi sender i dag!

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Italien

Zeni Lugana Marogne 2022

På lager - 1-2 dages leveringVingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

Beskrivelse:

"94 points." - Best Italian Wines Annuario

"93 point. Fremragende glas" - Mad & Monopolet

"92 point. Cremet, blid og ultra behagelig på grænsen til fed læskende ... næsten med olieret fedme, lidt hvid peber og saltet eftersmag." - Houlberg

"92 point. Den kan sagtens skabe hygge på en lun dag på terrassen" - Flaskehalsen

Efter topratings i flere år i træk kan vi nok ikke slippe afsted med at kalde Zenis Lugana Marogne for Gardasøens hemmelige perle! Det her er høj, høj klasse og et overbevisende eksempel på, at italienerne laver fremragende hvidvin.

Tiderne skifter. I dag står verdens vinjournalister på nakken af hinanden for at skamrose Lugana-hvidvinenes fortræffeligheder, mens sommeliererne fra de lokale toprestaurater nærmest ikke kan få nok vine på kortet.

Sådan var det ikke altid. Zenis Marogne er det perfekte eksempel på den kvalitetsmæssige opgradering, der over de seneste år har forvandlet Lugana til Norditaliens med rette mest hypede hvidvinsdistrikt.

Zeni Marogne leverer igen i 2022 en benhård presbold direkte mod sine rivaler til titlen som Luganas bedste hvidvin.

Det her er velsmag og value-for-money på et helt vanvittigt niveau! Marogne har ikke uden grund været fejret som TOP-VALUE i Falstaff Magazin...

Smagenote

”Marogne” er flot gylden i glasset og der breder sig lynhurtigt en vidunderlig eksotisk duft af nyplukkede pærer, citrus, mango, honning og hvid fersken, der akkompagneres af lette fennikel-tonerl, som er Verdicchio-druens særlige vartegn. Et sprødt strejf af nødder kommer til udtryk i eftersmagen, der slutter usædvanligt blød og med en god fylde i munden. Læskende og lækker på samme tid. Ganske enkelt en charmerende perle fra Lugana-distriktet ved det populære feriemål Gardasøen. Drik nu eller gem 4-6 år efter høståret.

Anmeldelser af Zeni Lugana Marogne 2022

94 point - Best Italian Wines Annuario

93 point - Mad & Monopolet
"Verdicchio er efter min mening én af de lækreste druer og måske også én af dem, som kan være lidt overset. Den stammer fra Italien, men nabolandet Spanien benytter den faktisk i endnu større grad. Når den er lavet korrekt, så har den hele pakken, syre, mineralitet og frugtsødme, hvor det hele er i balance. Sådan er det med denne Lugana Marogne, som har duft af sprøde grønne æbler, pærer, modne ferskner, vanilje og som går lidt over i lakrids, som det kan opleves ved nogle hvidvine. Fremragende glas.  pr. stk. 189,95 / v/ 6 fl. pr. stk. 149,95"

92 point - Houlberg
"Venlig duft .., rund og indbydende med melon, fersken, pærer, mandler, honning, let mjød og en gul Københavnerstang med lidt ananas, røg, fennikel, lidt lakridskonfekt, sødme og de klassiske salte mineraler ... men samlet blød, vamset og lækker. I munden fortsat det bløde og søde ... klart en anelse sødere end 2021'eren, men den har fortsat bløde pærer, melon, abrikos, fersken, men derudover også noget lemon og grape. Vinen er cremet, blid og ultra behagelig på grænsen til fed læskende ... næsten med olieret fedme, lidt hvid peber og saltet eftersmag. 92 point. Forhandles af Supervin, hvor en flaske koster 189,95 kr., mens prisen ved køb af 6 flasker er 129,95 kr."

92 point - Flaskehalsen
"
Italiensk hvidvin har stadig lidt svært ved helt at slå igennem på navne og områder. Det kan være svært at skille de mest parfumerede og blomstrede fra de mere elegante og afstemte. Her er vi et sted midt imellem i en meget charmerende Trebbiano-baseret hvidvin fra Lugana. Den kan sagtens skabe hygge på en lun dag på terrassen, og den kan også klare en madret af den lidt mildere slags. Det er dejligt saftigt på den frugtige og bløde måde – uden at Trebbiano-druens tendens til nogle gange at blive lidt for markant i parfume og floralitet skinner for meget igennem.  Normalpris kr. 189,95, Set til kr. 129,95 
Supervin"

...

Forrige årgang:

94/100 WineWherever, Rasmus Christensen (årg. 2021)
"I Sydtyskland er Lugana-vine et kæmpe hit, hvilket nok både har noget gøre med vinens kvalitet og tyskernes hyppige rejser til Gardasøen, hvor vinene bliver produceret. Og trenden er så småt ved også at sætte sig fast i Danmark. Zenis top Lugana vin hedder Marogne, og den har fået en smule skinkontakt samt lagring på gærresterne. Duft af grønne æbler og sommerregn. I munden har den en stor intentisitet med en kraftfuld syre, cremet mundfølelse, fine tanniner og smag af stikkelsbær og Kongen af Danmark bolsjer. Lugana når det er rigtig godt!"

93/100 Mad & Monopolet (årg. 2021)
"Dælme lækkert det her! Italiensk hvidvin kan virkelig noget. Skønne noter af tropisk frugt, modne gule pærer, citrus og et lille hint af lakrids. I munden er den livlig, har masser af syre og lækre frugtige noter med smag af abrikos, pære og ristede nødder." 
(vurderet ved en tilbudspris kr. 139,95)

Nyd den til hygge, tapas, salater, fisk og skaldyr, fjerkræ og cremede oste. Server ved 10-12°C

Zeni Lugana Margone 2021 er fremstillet på 100% Turbiana (en lokal variant af berømte Verdicchio). Druerne høstes i Lugana-distriktet ved Gardasøens sydkyst, hvor baglandets vinmarker skræver 11 km over regionsgrænsen mellem Veneto og Lombardiet. En kort skindkontakt udtrækker ekstra aroma og lidt farve før gæringen. Mosten gærer og modner på ståltank, hvor den op til 10 måneder lange kontakt med de fine gærrester beringer hvidvinen med ekstra fylde og kompleksitet.

Om Cantina Zeni

I de eleverede bakker over Bardolino ligger Cantina Zeni med den mest vidunderlige og pittoreske udsigt over Gardasøen. Familieejet gennem generationer siden grundlæggelsen ved Bartalomeo Zeni i 1870. Den ydmyge Bartalomeo var maler af passion og fragtmand af profession. Han fragtede vin og andet gods langs kysten af Gardasøen. En virksomhed hans søn overtog, mens den efterfølgende generation forelskede sig i landbruget og vinproduktionen.

Spol frem til 1950’erne hvor Gaetano Zeni, bedre kendt som Nino, overtager vingården og ser et potentiale i det stærkt udviklende internationale marked. Han vælger at bygge et nyt vineri i bakkerne, som stadig står den dag i dag. Nino var pioner indenfor sit felt og havde den filosofi, at vin skal laves i marken, ikke i kælderen. En filosofi som stadig gælder i dag. Han begyndte at specificere vinstokkenes alder i markerne, fermentere druevarianterne separat for at højne fornemmelsen af terroir, og han forsøgte konstant at udvikle og forbedre kvaliteten af husets vine.

I dag drives vineriet af Gaetanos tre børn Fausto, Elena og Federica Zeni. Fausto, som lever efter sin fars filosofier, er ønologen som konstant er i vinmarkenerne og som skal sørge for at vinen holder sit tårnhøje niveau år efter år. Elena og Federica står for den mere kommercielle del af virksomheden, hvor de sørger for at vinen bliver fordelt til alle de glade vinelskere verden rundt. Og når de vinelskende entusiaster vælger at rejse til Bardolino, står familien altid på spring til at tage imod og give rundture, smagninger eller et guidet besøg på deres helt eget vinmuseum.

Cantina Zeni er yderst velanset verden rundt for deres vine, som produceres i Bardolino, Custoza, Lugana, Valpolicella og Soave, og deres mange priser taler for sig selv.

Passer godt til

Grøntsager

Gris

Fjerkræ

Fisk

Skaldyr

Ost

Aperitif

Pasta

Hygge

Årgang 2022
Servering 8-10°C
Gemme potentiale 4-6 år fra høståret.
Alkohol 13,5 %
Indhold 75 cl
Lukketype Kork
Emballage 6 stk. papkasse
1 fl. pr. stk.
189,95DKK
6 fl. pr. stk.
149,95DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

94 Point

Best Italian Wines Annuario

93 Point

Mad og Monopolet

92 Point

Houlberg

92 Point

Flaskehalsen

⭐4,1

Vivino

Bestil inden

11 timer 18 min

og vi sender i dag!

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Lignende produkter