
Zeni Chiaretto In Anfora Bardolino Classico “FEF Collection” 2021
TOP15 rosévin i verden ud af mere end 400 anmeldte i årgang 2021 hos kræsne Jancis Robinson (!)
In Anfora er en del af Zenis prestigiøse ”FEF Collection”. Både Jancis og Falstaff falder pladask for roséens ekstra silkefine, cremede tekstur, og det er bestemt ikke uden grund...
Familien Zeni høster de bedste druer fra nogle af Bardolinos bedste skråninger ved Gardasøen. I kælderen spontangærer roséen med terroirets egen gær fulgt af et helt års modning på leramforaer, hvori de fritflydende fine gærrester beriger vinen med ekstra fedme, finesse og smagsdybde... ligesom i de store vine fra Champagne og Chablis.
In Anfora løb med hele to priser ved verdens mest prestigefyldte rosékonkurrence, Pink Rosé Festival i Cannes. Siden er toprating på toprating tildelt Zenis absolutte roséflagskib, som fastholder topniveauet i dugfriske 2021 med markedets nok mest spændende og seriøse italienske rosé!
Provence rosé behøver ikke skamme sig - men her får den altså bøllebank!
Nyd den solo – eller til fisk og skaldyr, sushi, tapas, fjerkræ, lette pastaretter og cremede oste. Servér ved 10-12°C
Hvordan smager Zeni Chiaretto In Anfora Bardolino Classico “FEF Collection” 2021?
Ved ophældningen smuk orangerød som en solnedgang! Allerede i næsen utroligt spændende med forrygende mineralitet der blander sig med blidt svævende rosenblade, mandarinskal, hyldeblomst, saftige nekatriner, rabarber og nyplukkede skovjordbær.... I munden blød som smør og imponerende kompleks! Her er fuld smæk på frugten og mineraliteten, der finder sammen i en veloplagt pardans med sans for de fine deltajer... Lang, smooth og mundrensende finish... Uden tvivl en af Italiens største rosévine!
Zeni Chiaretto In Anfora Bardolino Classico “FEF Collection” 2021 passer godt til...
Om Cantina Zeni

I de eleverede bakker over Bardolino ligger Cantina Zeni med den mest vidunderlige og pittoreske udsigt over Gardasøen. Familieejet gennem generationer siden grundlæggelsen ved Bartalomeo Zeni i 1870. Den ydmyge Bartalomeo var maler af passion og fragtmand af profession. Han fragtede vin og andet gods langs kysten af Gardasøen. En virksomhed hans søn overtog, mens den efterfølgende generation forelskede sig i landbruget og vinproduktionen.
Spol frem til 1950’erne hvor Gaetano Zeni, bedre kendt som Nino, overtager vingården og ser et potentiale i det stærkt udviklende internationale marked. Han vælger at bygge et nyt vineri i bakkerne, som stadig står den dag i dag. Nino var pioner indenfor sit felt og havde den filosofi, at vin skal laves i marken, ikke i kælderen. En filosofi som stadig gælder i dag. Han begyndte at specificere vinstokkenes alder i markerne, fermentere druevarianterne separat for at højne fornemmelsen af terroir, og han forsøgte konstant at udvikle og forbedre kvaliteten af husets vine.
I dag drives vineriet af Gaetanos tre børn Fausto, Elena og Federica Zeni. Fausto, som lever efter sin fars filosofier, er ønologen som konstant er i vinmarkenerne og som skal sørge for at vinen holder sit tårnhøje niveau år efter år. Elena og Federica står for den mere kommercielle del af virksomheden, hvor de sørger for at vinen bliver fordelt til alle de glade vinelskere verden rundt. Og når de vinelskende entusiaster vælger at rejse til Bardolino, står familien altid på spring til at tage imod og give rundture, smagninger eller et guidet besøg på deres helt eget vinmuseum.
Cantina Zeni er yderst velanset verden rundt for deres vine, som produceres i Bardolino, Custoza, Lugana, Valpolicella og Soave, og deres mange priser taler for sig selv.
Vindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener