
Zeni Bardolino Classico Chiaretto 2024
Så er smagen af sol og sommer ved Gardasøen endelig tilbage…!
Efter måneder i restordre er vores mest populære italienske rosé klar i den dugfriske årgang 2024, hvor familien Zeni leverer husets mest liflige, sprøde og bærsaftige tørstslukker til dato – Veneto-value i den HELT vilde potens!
Zeni er kendt af mange som et fantastisk Amarone-hus, og denne rosé er fremstillet på nøjagtigt samme druesorter og med samme omhu som deres topanmeldte Amaroner.
Denne rosévin, eller som italienerne siger "chiaretto", kommer fra Bardolino Classico-skråningerne ved Gardasøens østbred. Distriktet er direkte nabo til Valpolicella og leverer her den perfekte norditalienske rosé med ganelæskende frugtfriskhed og vibrerende citrusmineralitet… Salute!
Nyd den som aperitif eller til fisk- og skaldyr, tapas, sushi, risotto, salater, pasta eller pizza. Servér ved 6-10°C.
Hvordan smager Zeni Bardolino Classico Chiaretto 2024?
Zeni Bardolino Rosé Chiaretto Classico 2024 lokker elegant laksefarvet i glasset… Næsen er utrolig delikat og velduftende med ungdommelige aromaer af roser, violer, saftige skovjordbær, hindbær og kirsebær, der går smukt i spænd med våde sten, frisk havbrise og lidt pikante middelhavsurter... I munden elegant og forrygende frisk med frugtnaucer som hindbær, rabarber og jordbær langt fremme i smagsbilledet. Flot lang finish med søde sommerbær og et frisk pift af citrus! Til prisen et meget stærkt Veneto-alternativ til mere kostbare roséer fra Provence! Drik nu, eller gem 3-4 år fra høståret.
Smagenoter
Citron
Fersken
Herbes de Provence
Hindbær
Våde sten
Smagsprofil
Meget tør
Sød
Meget let
Meget kraftig
Meget blød
Meget tanninrig
Zeni Bardolino Classico Chiaretto 2024 passer godt til...
Om Cantina Zeni

I de eleverede bakker over Bardolino ligger Cantina Zeni med den mest vidunderlige og pittoreske udsigt over Gardasøen. Familieejet gennem generationer siden grundlæggelsen ved Bartalomeo Zeni i 1870. Den ydmyge Bartalomeo var maler af passion og fragtmand af profession. Han fragtede vin og andet gods langs kysten af Gardasøen. En virksomhed hans søn overtog, mens den efterfølgende generation forelskede sig i landbruget og vinproduktionen.
Spol frem til 1950’erne hvor Gaetano Zeni, bedre kendt som Nino, overtager vingården og ser et potentiale i det stærkt udviklende internationale marked. Han vælger at bygge et nyt vineri i bakkerne, som stadig står den dag i dag. Nino var pioner indenfor sit felt og havde den filosofi, at vin skal laves i marken, ikke i kælderen. En filosofi som stadig gælder i dag. Han begyndte at specificere vinstokkenes alder i markerne, fermentere druevarianterne separat for at højne fornemmelsen af terroir, og han forsøgte konstant at udvikle og forbedre kvaliteten af husets vine.
I dag drives vineriet af Gaetanos tre børn Fausto, Elena og Federica Zeni. Fausto, som lever efter sin fars filosofier, er ønologen som konstant er i vinmarkenerne og som skal sørge for at vinen holder sit tårnhøje niveau år efter år. Elena og Federica står for den mere kommercielle del af virksomheden, hvor de sørger for at vinen bliver fordelt til alle de glade vinelskere verden rundt. Og når de vinelskende entusiaster vælger at rejse til Bardolino, står familien altid på spring til at tage imod og give rundture, smagninger eller et guidet besøg på deres helt eget vinmuseum.
Cantina Zeni er yderst velanset verden rundt for deres vine, som produceres i Bardolino, Custoza, Lugana, Valpolicella og Soave, og deres mange priser taler for sig selv.
Vindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Lagring
Proptype
Emballage
Næringsindhold
Allergener
Restsukker
Syreindhold