
Zeni Amarone della Valpolicella 2021
Glæd dig… Danmarks bedste Amarone-køb er klar til at begejstre i den største årgang siden 2010!
93 point fra James Suckling siger alt... Zenis suveræne Amarone indfrier alle forventninger og rammer et til prisen dybt imponerende niveau i den længe ventede og historisk store årgang 2021. Glæd dig!
Det her er VILD Amarone… Op mod 16% alkohol, vibererende frugt i verdensklasse og et gemmepotentiale, der snildt rækker 15 år ud i fremtiden. Men som James Suckling har påpeget, så er Zenis Amarone så uimodståeligt nem at drikke, at du får svært ved at lade dine flasker ligge så længe…
Det er dyrt at lave Amarone. Druerne skal "ligge til tørre", helst i flere måneder, for at få den intense, frugtfulde, koncentrerede smag. En meget dyr proces for producenterne, men en nødvendighed for at fremtrylle de eftertragtede smagsnoter.
Hos Zeni satser de på kvalitet. De tørrer deres vindruer længere end nødvendigt, de høster i hånden fra gamle vinstokke, og de fadlagrer på egetræ. Dét er blot nogle af hemmelighederne bag DK’s bedste Amarone-køb...
....
Nyd vinen som et hyggeglas, lammeryg, vildtretter, grillet svinekød og kraftige oksekødsretter. Kan også gå til tapas eller til et udvalg af modne oste. Server ved 16-18°C.
Hvordan smager Zeni Amarone della Valpolicella 2021?
Zeni Amarone 2021 præsenterer sig magtfuld mørk kirsebærrød i glasset… Næsen er ”to die for” og levner ingen tvivl om årgangens overlegne frugt! Amarone i højeste kvalitet vælter dig imøde med parfumeret viol, mørke bær, rosiner, engelsk lakrids, svesker, rosiner, urter og søde krydderier fra fadlagringen… I munden fed og koncentreret med en lækker undertone af rosinsødme. Alligevel fremstår rødvinen befriende saftig med en favnfuld af friske urter, afstemte fadkrydderier, mineralitet og silkebløde, madvenlige tanniner. Moderne, kraftig Amarone i en exceptionelt lækker årgang… men stadig til den helt rigtige pris! Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.
Zeni Amarone della Valpolicella 2021 passer godt til...
Om Cantina Zeni

I de eleverede bakker over Bardolino ligger Cantina Zeni med den mest vidunderlige og pittoreske udsigt over Gardasøen. Familieejet gennem generationer siden grundlæggelsen ved Bartalomeo Zeni i 1870. Den ydmyge Bartalomeo var maler af passion og fragtmand af profession. Han fragtede vin og andet gods langs kysten af Gardasøen. En virksomhed hans søn overtog, mens den efterfølgende generation forelskede sig i landbruget og vinproduktionen.
Spol frem til 1950’erne hvor Gaetano Zeni, bedre kendt som Nino, overtager vingården og ser et potentiale i det stærkt udviklende internationale marked. Han vælger at bygge et nyt vineri i bakkerne, som stadig står den dag i dag. Nino var pioner indenfor sit felt og havde den filosofi, at vin skal laves i marken, ikke i kælderen. En filosofi som stadig gælder i dag. Han begyndte at specificere vinstokkenes alder i markerne, fermentere druevarianterne separat for at højne fornemmelsen af terroir, og han forsøgte konstant at udvikle og forbedre kvaliteten af husets vine.
I dag drives vineriet af Gaetanos tre børn Fausto, Elena og Federica Zeni. Fausto, som lever efter sin fars filosofier, er ønologen som konstant er i vinmarkenerne og som skal sørge for at vinen holder sit tårnhøje niveau år efter år. Elena og Federica står for den mere kommercielle del af virksomheden, hvor de sørger for at vinen bliver fordelt til alle de glade vinelskere verden rundt. Og når de vinelskende entusiaster vælger at rejse til Bardolino, står familien altid på spring til at tage imod og give rundture, smagninger eller et guidet besøg på deres helt eget vinmuseum.
Cantina Zeni er yderst velanset verden rundt for deres vine, som produceres i Bardolino, Custoza, Lugana, Valpolicella og Soave, og deres mange priser taler for sig selv.
Vindata
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener
Restsukker
Syreindhold